İstanbul'un en güzel sonbahar rotaları

Yaz bitti, güz kapıda. İstanbul'da yaşayanlar ise bu nedenle şanslı. Her ne kadar soğuk bir iklim bizleri beklese de sonbaharın keyfini çıkartabileceğiniz, sararan yaprakların güzelliğini seyredebileceğiniz rotalar buraya çok yakın.

ABONE OL
GİRİŞ 15.09.2020 11:12 GÜNCELLEME 10.06.2021 17:22 Rotalar
İstanbul'un en güzel sonbahar rotaları
İstanbul'un en güzel sonbahar rotaları

Her mevsimin ayrı bir yakıştığı İstanbul sonbahara giriyor. Yaz mevsiminin tamamlanmasıyla kırılan sıcaklıklar, yerini soğuk ve yağışlı havalara bırakmaya hazırlanırken, şehrin tabiatı da buna yavaş yavaş bürünüyor.

 

 

Asırlık çınarların yaprak döktüğü sonbahar, İstanbul'u bambaşka bir kimliğe bürüyor. Sararan yapraklarla dolu manzarayı seyretmek ise bir hayli keyifli. Güz severler için oldukça güzel bir fırsat olan İstanbul'da, mevsimin her tonunu görebilirsiniz. 

İSTANBUL'UN SONBAHARI

Kimileri şehir içinde, kimileriyse metropolden uzakta olan İstanbul'un sonbahar destinasyonları, güz mevsimini birer tabloymuş gibi önümüze seriyor. 

 

 

İşte İstanbul'un en güzel sonbahar rotaları.

YILDIZ KORUSU

Bahar denilince İstanbullu'nun aklına nasıl ki Emirgan korusu gelirse, sonbahar denilince de Yıldız korusu geliyor. Beşiktaş sırtları ile Ortaköy arasında bulunan Yıldız Korusu, içerisinde binlerce ağacı ve canlıyı barındırıyor. Pek çok türden ağaç sonbaharda yaprak dökerken Yıldız Korusu'nun da zemini kızarmış ve sararmış yapraklar oluşturuyor.

Parkın ziyaretçileri renk cümbüşünün arasında doğaya doyma fırsatını yakalarken, alanda bulunan Çadır Köşkü, Malta Köşkü ve Kır Kahvesi’nde vereceğiniz molalar ile mevsimin tadını çıkartabilirsiniz.

BELGRAD ORMANI

İstanbul'un en büyük mesire alanlarından biri olan Belgrad Ormanı da burada sonbaharın görsel şölen oluşturduğu yerlerden biri olarak bulunuyor. Tıpkı Yıldız Korusu gibi pek çok doğal çeşitliliği üzerinde barındıran Belgrad Ormanı'nda yaprak döken ağaçlar ve göletler birlikte adeta kusursuz bir tabloyu oluşturuyor.

KAYMAKDONDURAN ORMANI

Anadolu yakasında bulunan Kaymakdonduran ormanı, Beykoz ilçesi sınırlarında, sahilden 5 kilometre yukarıdadır. Kestane ağaçlarıyla bezeli bir orman olan Kaymakdonduran, haftasonunuzu ailece geçirebileceğiniz bir yer konumunda.

Mangal yapmanın kısmi olarak serbest bırakıldığı bu yerde sonbaharda hem mangalınızı yakabilir, hem de mevsimin tadını sincaplara komşu olarak çıkarabilirsiniz.

HİDİV KASRI

Kanlıca yakınlarındaki Çubuklu korusunun içerisinde bulunan Hidiv Kasrı, her biri künyeli ve soy kütüğüne sahip ağaçlarla kaplı geniş bir koruluğa ve koru içinde güzel bir koşu ve yürüyüş yoluna sahip. 

Sonbahar aylarında muhteşem görseller sunan bu korulukta güzel bir doğa yürüyüşü yapabilir, tarihi kasrın güllerle dolu bahçesinin tadını çayınızı yudumlarken çıkarabilirsiniz.

BÜYÜKADA

Sonbaharda doğada gezilecek yerler denildiğinde İstanbul için akla ilk gelen yerlerden biri de Büyükada. İstanbul'un içerisinde olup şehir telaşesinden bu kadar uzakta olan Büyükada, günübirlik dinlenceler için oldukça ideal bir yer.

Burada hem ağaçların arasında yapacağınız gezinti ile hem sonbaharın tadını çıkartabilir, hem de şehir telaşesini geride bırakarak rahat bir gün geçirebilirsiniz.

BURGAZADA

Büyükada’nın kalabalığından hoşlanmayanlar için daha sakin bir alternatif Burgazada. İstanbul’da sonbaharda gezilecek doğal yerler listesinin güzel bir örneği olan Burgazada, romanlara bile konu olmuş bir güzellikte mesire yeri. Burada da tıpkı Büyükada gibi rengin her tonunu doyasıya izler, şehrin kalabalığından uzakta bir gün geçirebilirsiniz.

POLONEZKÖY

Köy ve orman yaşamının iç içe olduğu Polonezköy'ü de listeye eklememek elbette olmaz. Aileler  için İstanbul’un arka bahçesi konumunda olan Polonezköy, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki Kavacık istikametinde bulunuyor. 

Günübirlik gezilerinizde, ormanda yürüyüş yapabileceğiniz gibi mangal da yapabilirsiniz. Doğal yaşamın korunduğu yerlerden biri olan Polonezköy, sonbaharın kırsal alandaki halini İstanbul ile harmanlayarak karşımıza getiriyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR