Hafta sonu İstanbul’da gidilecek şehrin gürültüsünden uzak 15 köy

İstanbul, stresli iş yaşamı, monoton ve gürültülü ortamıyla insanları kent hayatından kaçmaya itiyor. Hal böyle olunca “şehirden çok da uzaklaşmadan sakin ve doğayla iç içe bir gün geçirmek mümkün mü?” sorusu akıllara geliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.10.2021 11:28 GÜNCELLEME 23.10.2021 11:28 Rotalar
Hafta sonu İstanbul’da gidilecek şehrin gürültüsünden uzak 15 köy
Hafta sonu İstanbul’da gidilecek şehrin gürültüsünden uzak 15 köy

İstanbul’un hala bozulmamış bölgeleri Sarıyer, Şile, Beykoz ve Silivri gibi ilçeleri, köy hayatıyla huzurlu bir gün geçirme fırsatı sunuyor.

 

 

İşte hafta sonu metropol kalabalığından uzakta günübirlik vakit geçirebileceğiniz İstanbul’un 15 köyü…

GARİPÇE KÖYÜ

 

 

Sarıyer ilçesinde İstanbul’a 43 kilometre uzaklıktaki Garipçe, İstanbulluların en çok bildiği ve ziyaret ettiği köylerden biridir. Yakın olması nedeniyle gidilmesi en kolay köylerden olan Garipçe’nin, deniz kenarındaki salaş balıkçılarında Yavuz Sultan Selim Köprüsü manzarasına karşı hem deniz havası hem de köy havası alıp dinlenebilirsiniz.

POLENEZKÖY

Şehirden 25 km uzaklıkta bulunan Polenezköy, yemyeşil orman içerisinde huzurlu dakikalar geçirmenizi sağlayacak yerleşimlerden biridir. Köyde taze köy ürünleriyle kahvaltı yaparak sonrasında orman içerisinde yürüyüş yapabilir ve at biniciliği yapabilirsiniz. Kültür evi, Polenezköy’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında. Balmumundan hediyelik eşyalar almadan da dönmeyin.

GÖKMASLI KÖYÜ

Tarihi 600 sene öncesine kadar dayanan Gökmaslı, Şile’de tarihi evleriyle ziyaretçilerine Anadolu’da bir köydeymiş hissi yaşatıyor. 110 haneli köy, geleneksel yapısını bozmadan günümüze kadar ulaşmış ve kamp alanı, mesire alanı ve şelalesiyle hafta sonu ziyaretçilere kapılarını açıyor.

HACILLI KÖYÜ

Şile’nin pek çok köyünden biri olan Hacıllı, doğal güzellikleriyle eşsiz bir gün sunuyor. Özellikle kamp yapmak isteyenler uğrak noktası olan Hacıllı’da şelale manzarasına karşı çayınızı içebilir ya da mağaralarını keşfe çıkabilirsiniz. Hacıllı köyünün tek olumsuz yönü; köye herhangi bir toplu taşıma hizmeti bulunmamasıdır.

İNCEĞİZ

Çatalca’nın tarihi köyü İnceğiz’ in gür ormanları arasında piknik yapabilir ve aynı zamanda tarihi dokularını keşfedebilirsiniz. İnceğiz’ de bulunan mağaraların 5000 yıl öncesinde apartman olarak görev yaptığı sonrasında ise manastır olarak kullanıldığı bilinmektedir.

Usta komedyen Kemal Sunal’ın en sevilen yapıtlarından Salako filmi de İnceğiz mağaralarında çekilmiştir.

AĞVA

Göksu ve Yeşilçay dereleri arasında kalan Ağva’nın ismi de Latince “iki dere arasında kalmış köy” anlamına gelmektedir. Şile’nin bir kasabası olan Ağva, köyleriyle ve Karadeniz’e bakan kıyılarıyla her mevsim turistlerin uğrak noktası. Son zamanlarda yalnızca turistik aktive olmanın yanı sıra güzel manzarasıyla düğün çekimleri için çiftlerin de gözdesi haline geldi. Ağva’yı yazın ziyaret ettiğinizde Karadeniz plajlarında denize girebilir bahar aylarında ise koylarında ve derelerinde tekne turuna katılabilirsiniz.

ÖĞÜMCE KÖYÜ

Beykoz’un şirin bir köyü olan Öğümce’nin geçmişi 600 yıl önceye dayanmaktadır. Rivayete göre Öğümce köyü, Yıldırım Bayezid’in Şile’yi fethettiği dönemlerde kurulmuştur. Öğümce’de trekking yapabilir, böbrek taşına iyi geldiği söylenen Dedeler Çeşmesi’nin suyundan içebilirsiniz

RUMELİ FENERİ KÖYÜ

İstanbul’un çokça gezilen yerlerinden olan Sarıyer’de bulunan bu boğaz köyü, adını Türkeli Feneri’nden almaktadır. Hafta sonu kahvaltısı için şehrin kalabalığından uzakta yerler arayanlar için sıkça tercih edilmektedir.

Eşsiz manzarası eşliğinde ruhunuzu dinlendirebileceğiniz Rumeli Feneri’nde 4. Murad Dönemi’nde inşa edilen tarihi Topçu Kalesi’ni de ziyaret ederek güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.

ANADOLU FENERİ KÖYÜ

Rumeli Feneri’nin karşısında Anadolu Kavağı’ndan sonra gelen boğazın şirin köyü Anadolu Feneri, özellikle bahar aylarında hafta sonu keyfi için tercih ediliyor. Bir boğaz köyünün olmazsa olmazlarından deniz ürünleri restoranlarında mutlaka yemek yemeli ve Yoros Kalesi’nden Karadeniz manzarasını doyasıya izlemelisiniz.

DURUSU KÖYÜ

Sakin bir gün geçirmek ve piknik yapmak için İstanbul’un alternatif rotalarından biri Terkos gölü çevresinde bulunan Durusu köyü, özellikle hafta sonları tercih ediliyor. Piknik yapmak dışında köyde kanoyla gezintiye çıkabilir ve belli dönemlerde avcılık yapabilirsiniz. Köyde nesli tehlikede olan Sibirya kazı ve büyük orman kartalı gibi yabani hayvanlarla da karşılaşabilirsiniz.

REŞADİYE KÖYÜ

Çekmeköy ilçesinde bulunan Reşadiye köyü, İstanbul’un çok bilinen diğer köylerinin aksine daha sessiz ve sakin ortamıyla dingin bir gün geçirebileceğiniz köylerdin biridir.

GÜMÜŞDERE KÖYÜ

Adını bölgede bulunan fakat şimdilerde işletilmeyen gümüş madeninden alan Köy, plajıyla yaz aylarında İstanbullular tarafından yoğun ilgi görüyor. Köyde bulunan Riva Kalesi kalıntıları, köye otantik bir hava katmaktadır.

KABAKÇA KÖYÜ

Çatalca’ya 13 kilometre uzaklıkta bulunan Kabakça 1500’lü yıllarda Kastamonu’dan gelen Tahtacı Türkmenlerinin Kabakçı oymağı tarafından kurulmuştur. Demiryoluyla da ulaşım sağlayabileceğiniz Kabakçı’da, Istıranca Dağlarının eteklerinde şehrin kaosundan uzak huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

ÇAYAĞZI KÖYÜ

Kuruluşu, Cenovalılara kadar dayanan Çayağzı, sebze ve meyve yetiştiriciliği ile hayvancılığın yapıldığı bozulmamış doğal yaşamın sürdüğü köylerden biridir.

KARABURUN KÖYÜ

İstanbulluların yazın denize girmek için en çok tercih ettiği plajına sahip olan Karaburun, Arnavutköy sınırlarında bulunuyor. Güzel kumsalı, balıkçı barınaklarıyla hem deniz hem de orman havası almak isteyenlerin tercih edebileceği Karaburun, günübirlik gezinin dışında konforlu konaklama imkanları da sunuyor. Karaburun’un meşhur kalkan balığını da yemeden dönmemelisiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR