Türkiye'de kış mevsimine en çok yakışan rotalar

Türkiye, dört mevsimi yaşayan bir ülke olarak tüm mevsimlerin en güzel hallerine ev sahipliği yapıyor. Anadolu'nun tüm doğal güzellikleri, beyaz örtüyle buluştuğunda seyrine doyamayacağınız olağanüstü manzaralar meydana getiriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 23.12.2020 11:05 GÜNCELLEME 23.12.2020 11:05 Rotalar
Türkiye'de kış mevsimine en çok yakışan rotalar
Türkiye'de kış mevsimine en çok yakışan rotalar

Doğa her haliyle güzel ama kış aylarında bir başka güzel diyenlerdenseniz, siz de tam bir kış tutkunusunuz! İlkbaharda doğanın yeniden uyanışıyla başlayan serüven yaz aylarında tam zirveye ulaşmışken, sonbaharla birlikte rengarenk bir şölenle birlikte yeniden uykuya dalar ve en sevdiğimiz mevsim olan kış, bembeyaz bir örtüyle adete doğanın üzerine bir örtü örter.

 

 

İster kış ister bahar ister yaz olsun, doğa ana bizleri hayatın her anında muazzam güzelliklerle kendine aşık etmeyi başarabilecek bir güçte… Herkesin kendine göre favori bir mevsimi mutlaka vardır. Bazıları için de kış mevsimi vazgeçilmezdir. Her yerin bembeyaz bir örtüyle kaplandığı bu aylarda, tatilin ve doğanın tadına varmak isteyenler için Neredekal.com keşif rehberi editörleri harika rota önerilerinde bulunuyor. İşte kış mevsimine en çok yakışan rotalardan seçmeler. 

 

 

Kapadokya 

Adeta bu dünyadan değil de masallar diyarından gelmiş gibi coğrafyaya sahip olan Kapadokya, yılın her mevsimi güzel ama kışın karlar altında bir başka güzel. Peribacalarının o masalsı ve mistik atmosferine yapacağınız bir seyahat, sizi bambaşka diyarlara götürebilecek kadar güçlü ve etkileyici. Kapadokya’nın dinlendirici ortamında keyifli bir tatil için konaklamada tercih edebileceğiniz faklı kategorilerde birçok tesis hizmet vermektedir. Lüks imkanlarla donatılmış butik otellerden, kaya içlerinde konumlanmış tesislere kadar bölgede yüzlerce otel seçeneği bulunmaktadır. Tüm bu oteller arasından konaklama için bizlerin en çok tercih ettiği otellerden biri Sacred House diğeri ise Museum Hotel’dir. 

Abant / Bolu

Abant, ziyaretçilerine her gün yeşilin her tonunu gözler önüne sermekten asla vazgeçmeyen bir yer. Hele bir de kış gelip de o bembeyaz karlar yağdığı zaman doğa doyumsuz bir görsel şov sergilemeye başlıyor. Bölgede büyük ve küçük ölçekli birçok tesis var ve bu tesislerin her biri misafirlerine sunduğu kusursuz hizmetle ön plana çıkmakta... Abant tatilinde bizlerin özellikle tercih ettiği tesislerden biri Abant Palace Otel diğeri ise doğanın tam kalbinde yer alan Abant Yeşil Ev Restaurant ve Masal Evleri’dir. 

Uludağ / Bursa 

Yeşil Bursa’nın özellikle kış sezonunda kalbinin attığı yer olan Uludağ, sporcular kadar tatilcilerin de gözbebeği olan bir destinasyon. Kar sezonu boyunca kayak turizminin nabzını tutan Uludağ, dönem dönem ulusal ve uluslararası pek çok yarışmaya, festivallere, konserlere ve farklı organizasyonlara ev sahipliği yapmaktadır.

Pistlerinin güzelliği ve modern kış otelleriyle Uludağ Kayak Merkezi, sadece yurt içinden değil dünyanın dört bir yanından birçok sporcunun tercihidir. Hafta sonları çok kalabalık olan kayak pistleri hafta içi daha sakindir ve kayak yapmak için oldukça idealdir. İster hafta sonu olsun ister daha uzun bir seyahat olsun Uludağ Kayak Merkezi sınırları içerisinde konaklamada bizlerin tercihi Monte Baia Uludağ, Ağaoğlu My Mountain Uludağ ve Hotel Grand Yazıcı Uludağ otelleri olmaktadır.  

Ağva / İstanbul 

İstanbul’un arka bahçesi olan Ağva sadece yaz tatillerinin değil, kış günlerinin de en çok tercih edilen yerlerinden biri. Hem şehirden ve hengameden uzak, hem de bir o kadar şehre yakın. Sıra dışı doğasıyla yılın dört mevsimi misafirlerine harika bir tatil ve dinlence sunan Ağva tatilinizde bedeniniz kadar ruhunuzun da dinlendiğini hissedersiniz. Ağva tatilinizde dışarıda lapa lapa kar yağarken şömine ateşinin etrafında yapacağınız sohbetlerin tadına doyamayacağınızın garantisini verebiliriz. Bizlerin ister yaz tatillerinde olsun, ister kar tatillerinde olsun Ağva’da vazgeçilmezimiz olan tesislerden biri Ağva Riverangel Hotel ve diğeri de The Escape Hotel’dir.  

Sapanca / Sakarya 

Sapanca’ya, İstanbul’dan sadece 2,5 saatlik bir araba yolculuğuyla ulaşabilirsiniz. Huzur ve mutluluğun etrafınızı sarıp sarmaladığı karlı günlerde, bu duyguyu daha da çok hissedeceğiniz Sapanca tatilinizde, sessiz mi sessiz, sakin mi sakin bir doğa, karlar artında sizi bekliyor olacak. Sapanca’da kış tatili denilince ihtiyacınız olan üç şey vardır. Bunlardan biri bir bardak sıcacık bir kahve, diğeri içinde çıtır çıtır odunların yandığı bir şömine ve üçüncüsü de dışarıda kar yağarken huzur dolu ortamda size eşlik edecek bir sevdiğiniz... Sapanca’nın kış tatilinde vazgeçilmez otellerinden biri Richmond Nua Wellness-Spa ve diğeri de NG Sapanca’dır. 

Afyonkarahisar 

Kış demek sıcacık termal sularda şifalanmanın zamanı geldi demektir. Dışarıda bembeyaz kar yağarken sıcacık şifalı sularla dolu termal havuzda yüzmenin verdiği huzur ve mutluluk hissi paha biçilemez! Termal ve şifalı kaplıcaların başkenti Afyonkarahisar’da en az bir haftalık bir termal tatil bedeninize ve ruhunuza inanılmaz iyi gelecek. Konaklamada ise SPA olanaklarında bizlerin ilk üç tercihi her yıl; NG Afyon,  Korel Thermal Resort Clinic & SPA ve Akrones Thermal Hotel & SPA olmaktadır. 

Yedigöller / Bolu 

Doğanın her gün bir başka yüzünü gösterdiği huzur ve mutluluk dolu mekanlarından birine daha ev sahipliği yapıyor Bolu. Yedigöller’in muhteşem doğasındaki tüm ağaçlar, kışın karlar altında tıpkı beyaz bir gelinlik giymiş gibi salınır. Günübirlik bir kaçamak olarak tercih ettiğimiz Yedigöller’de bembeyaz karların üzerinde kısa bir yürüyüş yaptıktan sonra, kamp sandalyelerimizi kurup muglarımızdan sıcak kahvelerimizi yudumlarken kitap okumak en sevdiğimiz aktivitelerin başında geliyor.  

Kars  

Doğu Ekspresi ile gönülleri fetheden Kars’ta dolu dolu bir program tatilcileri beklemektedir. En az bir gün, dünya çapında bir benzeri sadece Alp Dağları'nda bulunan 'kristal kar', Sarıkamış Kayak Merkezi'nde geçirerek kayak yapmalı. Kars kaşarından kaz etine kadar birbirinden leziz bir çok lezzeti deneyimlemek, tarihi tozlu sayfalarında kalmış Ani Harabeleri’ni keşfetmek, Kars tatilinde yapılacak şeyler listesinin ilk üç maddesi. Konaklamada ise tabi ki Kar's Hotel’i ve Hotel Katerina Sarayı tek geçeriz.   

Kartalkaya / Bolu 

Heybetiyle göz kamaştıran Köroğlu Dağları’nın eteklerindeki Kartalkaya Kayak Merkezi, İstanbul’a yakınlığıyla Uludağ’dan sonra en çok tercih edilen kayak merkezlerin biridir. Bolu’nun ev sahipliği Kartalkaya’da tatilcileri bol bol spor, bol bol huzur ve dinlene dolu bir tatil bekliyor. Konaklamada ise Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort bizlerin tek tercihi.  

Erciyes / Kayseri  

Kapadokya’ya yakınlığıyla ve kayak merkeziyle dikkatleri üzerine çeken Erciyes, bizler için artık Magna Pivot Hotel ile de dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Erciyes Dağı'nın eteklerinde 2200 metre yükseklite yer alan otelin kayak pistleri 110 kilometre uzunluğunda olup dağın her noktasına uzanabilmektedir. 2010 Vancouver, 2014 Socchi Olimpiyatları Snowboard Serbest Stil pist yapımcısı dünyaca ünlü Albert Zehetner tarafından tasarlanmış X Boarder Cross Pisti'nde kayak tutkunlarına muhteşem bir kayak deneyimi sunmaktadır. Bünyesinde yeni başlayanlar için de bir kayak okulu bulunan bu tesiste sadece hafta sonu konaklama yapmak size asla yetmeyecek. 

KAYNAK : neredekal.com
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR