Dünya denizlerinde romantizm rüzgarı

Sevgililer günü yaklaşırken bu günü özel kılmanın yolları da akılları meşgul etmeye başladı. Sevgililer gününüzü nasıl unutulmaz bir hale getirebilirsiniz, bugünü klasikleşmiş kutlamalardan nasıl farklı bir şekilde değerlendirebilirsiniz merak ediyorsanız dünya denizlerinde romantik bir gemi seyahati tam size göre.

ABONE OL
GİRİŞ 21.02.2020 11:23 GÜNCELLEME 21.02.2020 11:23 Rotalar
Dünya denizlerinde romantizm rüzgarı
Dünya denizlerinde romantizm rüzgarı

Romantizmle dolu olması beklenen Sevgililer Günü'nde mükemmel hediyeye ulaşmak zor. Çiçekler ve şekerler romantik olabilir ama onları daha önce de denemiş olmanız muhtemel! En sevdiğiniz restorana da muhtemelen sizden başka çok sayıda kişi rezervasyon yaptı bile.

 

 

Peki, bu yıl Sevgililer Günü için neden daha özel bir şey yapmıyorsunuz? Bir Cruise gezisi ile tropik bir kaçamak planlayarak kış havasından kaçabilir ve sevdiğinizle birlikte rüya gibi bir yolculuk yapabilirsiniz. Ayrıca, bu özel günde dilediğiniz ülkeye yelken açtığınızda tadını çıkarabileceğiniz özel Sevgililer Günü temalı etkinlikler de var. İşte farklı ülkelerde yapabileceğiniz rüya gibi gemi seyahati rotaları.

 

 

Alaska


Nefes kesen manzara, vahşi yaşam ve muhteşem buzullar görmek isterseniz Alaska gezisi ideal. Alaska, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yüzölçümü en büyük, nüfus yoğunluğu en az olan eyalettir. Dünyanın en popüler gemi yolculuğu rotalarından olan Alaska yolculuğu, ülkenin kıyı şeridi boyunca uzanan muhteşem fiyortların, buzulların ve dağların yanı sıra birçok adayı, koy ve limanı kapsar. Tüm yolculuklar, adaların, fiyortların ve dağların akıllara durgunluk veren bir labirenti olan İç Pasaj boyunca ilerler. Bu rota genellikle Vancouver'dan başlar ve Alaska'nın ilginç başkenti Juneau'ya kadar uzanır. Ayrıca gezi içinde Glacier Bay Millî Parkı da bulunur. Bazı yolculuklar Juneau'nun ötesine Alaska Körfezi'ne kadar gidebilir.


Akdeniz


Sevgilinize Akdeniz’in muhteşem koylarında unutulmaz bir Sevgililer Günü yaşatabilirsiniz. Bölgenin doğal güzelliği sizi nefessiz bırakabilir. Muhteşem İtalya'dan güneşli İspanya'ya, görkemli Yunan adalarından sempatik Malta'ya kadar, Akdeniz yolculukları Avrupa'nın en iyilerini kapsar. Doğu Akdeniz yolculukları genellikle Türkiye ile Yunan adaları Santorini'yi, Mikonos'u ve Girit'i içerir. Batı Akdeniz yolculukları arasında İtalya'da Venedik, Roma ve Sicilya, Monako'da Monte Carlo, Fransa'da St. Tropez ve İspanya'da Barcelona gibi destinasyonlar bulunur. Güney Akdeniz yolculukları Fas'a, Tunus'a ve Mısır'a kadar da uzanabilir. Lüks arıyorsanız birkaç ünlüyü görme ihtimaliniz de olan İtalyan veya Fransız Rivierası'nı içeren Akdeniz gemi seyahatlerini tercih edebilirsiniz.


Hawaii


Eşsiz bir Sevgililer Günü hediyesi: Hawaii. Sekiz ana adadan oluşan bu takımadaların etrafında bir gezintiye çıkarak Hawaii'ye "Aloha!" deyin. Bir denizaltı dağ silsilesinin volkanik aktivitesi sayesinde kurulan Hawaii, tamamen vahşi doğal güzelliklerle doludur. Çoğu yolculuk Maui, Oahu, Kauai, Molokai, Lanai, Niihau ve Kahoolawe adalarını kapsar. Her adanın kendine özgü bir özelliği vardır: Maui ve Haleakala Millî Parkı'ndaki basamaklı şelalelerden Oahu'da yürüyüşe ve aynı zamanda etkileyici Waimea Kanyonu'na ev sahipliği yapan Kauai'deki dört tekerlekli macera parkurlarına kadar. Honolulu’nun Waikiki Plajı ve Diamond Head Dağı da görülmeye değer. Sörf yapın, temiz, kumlu plajlarda güneşin tadını çıkarabilir veya geleneksel bir luau'ya (geleneksel Hawaii partisine veya ziyafetine) katılabilirsiniz.


Avustralya ve Yeni Zelanda


Bu seferki Sevgililer Günü hediyeniz unutulmaz olsun: Avustralya ve Yeni Zelanda. Sidney, Noumea (Yeni Kaledonya), Port Vila (Vanuatu), Denarau Limanı (Fiji) ve diğerleri gibi birçok limana uğrayabileceğiniz gemi yolculuğuyla sevgilinize eşsiz anlar yaşatabilirsiniz. Avustralya'ya özgü yolculuklar Queensland, Newcastle, Brisbane, Melbourne, Adelaide ve bazen Tazmanya'yı kapsar. Büyük Bariyer Resifi de en önemli cazibe merkezlerinden biridir. Yeni Zelanda'da, yolculuklar iki ana ada olan South Island'ın ve North Island'ın (Kuzey Adası'nın) yanı sıra çok sayıdaki küçük adacıkları da gezebilirsiniz. Kuzey Adası'nın nadir siyah kum plajları vardır ve Auckland da dünyanın yat yarış başkentidir. Güney Adası'nda dağları ve buzulları seyredebilirsiniz. Doğal güzellikler, çeşitli UNESCO miras alanları, millî parklar ve çok daha fazlası için gezinize bir kara turu eklemeniz de mümkün. Yüzüklerin Efendisi'nde gösterilen geniş ve muhteşem manzaraları mutlaka görün. Yeni Zelanda'daki Maori kültürü de keşfetmeye değer yerlerden. 2020’ye unutulmaz bir başlangıç yapmak ve sevdiğinize kendini özel hissettirecek bir gemi seyahati almak için Cruise arama motoru Cruise Planet’in, www.cruiseplanet.com.tr web sitesine göz atmaya şimdiden başlayın deriz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR