Coronavirus'ün uğramadığı helal tatil yerleri

Çin'in Wuhan bölgesinden dünyaya yayılan Coronavirus salgını, turizm sektörünü de etkiledi. Özellikle Avupa'ya kadar ulaşan salgın turist sayılarının değişimine neden oldu. Her ne kadar Avrupa'ya gitmek artık tehlikeli bir hal aldıysa da Coronavirus'un ulaşmadığı sağlıklı, güvenli bölgeler bulunuyor. Liste başını Türkiye'nin çektiği bu yazı, size güvenli ve gönül rahatlığıyla tatil yapma konusunda fikir verecek.

ABONE OL
GİRİŞ 02.03.2020 17:35 GÜNCELLEME 02.03.2020 17:35 Rotalar
Coronavirus'ün uğramadığı helal tatil yerleri
Coronavirus'ün uğramadığı helal tatil yerleri

Turizm sektörünün yıl başında yayılım gösteren Coronavirus ile başı dertte. Özellikle virüsün Avrupa'ya sıçraması, turizm bölgelerine gidenlerin sayısını etkiledi. Wuhan'dan başlayan virüs, İtalya, İngiltere, Fransa, Yunanistan ve hatta Irak ile İran'a kadar da yayıldı.

 

 

Yayılımın artış göstermesi, tatilcileri güvenli bölgelere gitmeye teşvik ediyor. Özellikle Türkiye'nin liste başı olduğu Fas, Dubai, Bosna Hersek ve Maldivler seçenekleri güvenli turizmin adresleri olarak görülüyor. 

 

 

TATİL İÇİN GÜVENLİ BÖLGELER

Özellikle Türkiye liste başı dedik fakat bu durum Türkiye'ye kıyak geçmek için değil, hem uygun fiyatlı hem de kaliteli tesislere sahip olduğu için sıralamada birinci sırada bulunuyor. Ülkede Coronavirus karşısında alınan önlemler ve hastalığın görülmemiş olması da cabası.

Fas, Maldivler ve Dubai de bu konuda oldukça iddialı destinasyonlar. Gelin Corona'sız tatil adreslerini birlikte gezelim. Hem de HalalBooking ayrıcalığıyla yapabileceğiniz muhafazakar tatil fırsatlarıyla.

YURT İÇİNDE TATİL: TÜRKİYE'NİN CENNET ADRESLERİ

Türkiye yerli ve yabancı gezginlerin en çok ziyaret ettiği ülkelerin başında geliyor. Bu listenin başında Türkiye var zira Türkiye Corona haberlerinin yayılmasına rağmen hala dünyanın en çok turist çeken destinasyonlarından biri konumunda. 2020'nin ilk diliminde rezervasyon ve gelişler açısından oldukça verimli bir dönem geçiren Türkiye, Coronavirus'ün uğramadığı yerlerden. Bu özelliği ile bu dönemde daha da revaçta olan ülkemizin en gözde tatil beldelerini sizler için derledik.

Önümüz bahar. Bol güneşli yeşilli, huzurlu yerler burada.

- Antalya'da tatil

Antalya tatil listemizde ülkemizin bayrak taşıyıcısı konumunda. Özellikle kuzey ve Avrupa'dan gelen turistlerin uğrak noktası olan bu yer, yerli turistlerin de en çok geldiği yerlerden. Sıcak havalara çok çabuk geçiş yapan Antalya, Bahar mevsiminde gelinebilecek yerlerden biri.

- Kapadokya'da tatil

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden bir diğeri de Kapadokya. sektörün incisi konumunda. Özellikle vadi gezintileri, balon turları ve eşsiz güneş manzarasıyla turistlerin en çok ziyaret ettiği kentlerin başında geliyor.

Turistlerin her yıl akın ettiği, rekordan rekora koştuğu Türkiye'nin en önemli tatil beldelerinden olan yabancı turistlerin akın ettiği bir diğer yer. Turistlerin buraya olan sevgisi, merakı, kıyı bölgeleriyle yarışacak konumda.

Kapadokya ayrıca muhafazakar ailelerin de en çok tercih ettiği yerlerden biri. Özellikle bölgede bulunan onlarca helal dostu otellerde gönül rahatlığıyla konaklayabilirsiniz. 

Siz de Kapadokya'nın büyüleyici ikliminde kaybolmak, isterseniz bölge hakkında yazdığımız detaylı gezi rehberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

- Şanlıurfa'da tatil

Tarihin başladığı yer olarak da bilinen Göbekitepe'ye ev sahipliği yapan Şanlıurfa, bu dönem içerisinde en çok turist çeken yerlerden biri. 

Kadim değerlere sahip bir ilimiz olan Şanlıurfa'nın tarihi yerleri ve yemekleri mutlaka keşfe değer unsurlar. Burada öyle güzel adresler var ki hem doğal hem de tarihi gezi noktalarını içinde barındırıyor. Güneyde yer alan Şanlıurfa sahip olduğu çok eski tarihi değerleri koruyor ve ziyaretçilerine de her daim açıyor.

Uluslararası medya kuruluşlarının da ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken yerler listesinde yer verdiği Şanlıurfa bu mevsimde ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri olarak önerilebilir. Şanlıurfa'ya ilişikin yazdığımız detaylı gezi rehberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

- Ege'de tatil

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen tatil beldelerini ele alırken Ege'ye de uğramadan olmaz. Özellikle Bodrum, Çeşme, Fethiye ve Marmaris yerli turistin olduğu kadar yabancı turistin de dikkatini çekiyor. Bu yüzden de bölge, konuklarına çok sayıda tatil seçeneği sunuyor.

Sıcak kum, denizleri ile öne çıktığı kadar sessiz sakin yapısı ile kafa dinlemek isteyenlerin adresi olan Ege muhafazakar ailelerin de çokça tercih ettiği yerlerden. Tüm bu seçeneklerin arasında muhafazakar tatil köyleri ve villalar da her geçen yıl daha fazla tercih ediliyor. Ege'de Corona'sız muhafazakar bir tatilin adresi: HalalBooking.

Helal özellikli tatil arayışında olanlar, dini gereksinimlerinden ödün vermeden gönül rahatlığıyla tatillerini bu dünyaca ünlü tatil beldelerinde geçirebiliyorlar.

YURT DIŞINDA TATİL

Eğer siz de "beni yurt içi kesmez" diyenlerdenseniz yazının bu kısmı tam sizlik. Aralarında Fas, Ürdün, Maldivler, Slovakya ve Bosna Hersek'in de bulunduğu bu adresler hem tatil için oldukça güzel hem de tamamen Corona'sız!

- Fas'da tatil

Atlas Okyanusu’ndan Akdeniz’e, geniş dağlık arazilerden en güneyde, bölgenin ev verimli bereketli beldelerinden biri Fas. Günümüzde özellikle sosyal medyada yapılan paylaşımlarda oldukça popüler bir destinasyon olan Fas'ın Marakeş şehri, bu bahar ziyaret edilebilecek en güzel yerlerden.

Sahra Çölü’ne, Fas güzellik ve kültürün birleştiği bir yer olmasının yanı sıra ziyaretçilerine sınırsız seçenekler sunan bu yerde Arap mahallelerinin zenginliğini, ülkenin dört bir yanındaki tablo gibi sokakları, dillere destan çarşıları, geleneksel atölyeleri ve tarihi binaları keşfedebilirsiniz.

Marakeş'in büyülü çarşılarında, Medine'nin kalbinde, Fas'ın ve Afrika'nın en büyük ve en yoğun pazar meydanı olan sembolik Jemma el Fna meydanında gezinmeyi ihmal etmeyin. Çarşının kaosunda kaybolmaktan çekinmeyin, zira kim bilir ne tür hazineler ile karşılaşacaksınız!

HalalBooking ile Marakeş'te muhafazakar bir tatil yapabilir, bölgenin tüm güzelliklerini keşfedebilirsiniz!

- Ürdün'de tatil

Orta Doğu'nun kalbi Hıristiyanlar, Müslümanlar ve Yahudiler tarafından kutsal kabul edilen toprakların birleştiği yerde bulunan Ürdün, kırmızı çölleri, çöllerde bulunan olağanüstü mimarisi ve deniz altı dünyasıyla turistlere farklı bir gezegene gelmiş hissi yaşatıyor.

Henüz Ürdün'e iner inmez sizi masmavi deniz devamında ise turuncu, kırmızı çöl tepeleri karşılıyor. Manzara ziyafetine daha uçaktayken başladığınız bu seyahatte sizleri nelerin beklediğini hayal ettikçe heyecanlanacaksınız.

Ürdün'ün büyüleyici ikilimini gitmeden önce görüp tanımak için, hazırladığımız detaylı gezi rehberine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

- Dubai'de tatil

Birleşik Arap Emirlikleri'nin bir parçası olan Dubai de Coronavirus'ün uğramadığı yerlerden. Sağlıklı ve güvenli bir tatil için tercih edilebilecek yerlerden olan Dubai, lüks ve ihtişamın yeri olarak adlandırılıyor.

Yapay gezi noktaları ve safari yapılan çölleri herkesin ilgi odağı. Orta Doğu'nun en modern şehirlerinden olan Dubai'de zengin, çok şık restoranlar ve dünyanın en yüksek binaları turistlerin ilgi odağında bulunuyor. Aradığınız tatil içerisinde helal özellikli seçenekler de bulunuyorsa HalalBooking üzerinden tatilinizi planlayabilirsiniz.

Gökdelenler diyarı Dubai'de Burj Khalifa, Burj Al Arab ve ünlü Palmiye Adasını ele aldığımız detaylı Dubai gezi rehberi yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

- Maldivler'de tatil

Maldiv Adaları sıradışı şekilleri ile bilinmektedir. Kalp şeklindeki adalardan göze, balığa ya çiçeğe benzeyen adalara; uzun adalardan yuvarlak, sivri adalara, basit kum sandığı ya da garip biçimli göllerle delinmiş adalara kadar çok farklı şekillerde adalar vardır.

Eşsiz tatil deneyiminiz havaalanına varır varmaz, bir tekne sizi aldığında ve parlak renkli bir balık grubu size eşlik ederek adaya götürdüğünde başlayacaktır.

Buranın huzur dolu atmosferi geleneksel yapısı ile uyum içinde dağılım gösteriyor. Saz çatılı su villaları tatil köyünün en huzurlu lagününün üzerinde süzülmekte plaj villaları ise tam tropikal yeşillikler, palmiye ağaçları ve bembeyaz sahiller içerisinde tam korunaklılık sağlamaktadır.

Maldivler huzurlu bir tatil adresi olduğu kadar muhafazakar aileler için de oldukça güzel bir tercih. Siz de burada muhafazakar bir tatil yapmak isterseniz planlamalarınızı yapmadan önce HalalBooking'e göz atmanızı öneririz.

- Slovenya'da tatil

Güney Avrupa'nın orta kesimlerinde yer alan Slovenya, büyüleyici doğası ve iklimi ile Avrupa'nın cenneti konumunda. Tarih ile yeşilin birlikte yükseldiği ülke, gezginlerin en çok görmek istediği yerlerden biri olan bu ülke, Barok mimarisi ile Roma uygarlığının izlerini hala taşıyor. Masalsı bir tatil için istikamet Slovenya...

Slovenya'ya ilişkin detaylı gezi rehberi haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

- Bosna Hersek'te taitl

Avrupa'nın kalbinde hala Osmanlı'nın izlerini taşıyan Bosna Hersek, Boşnaklar, Sırplar ve Hırvatların bir arada yaşadığı, yüzyıllar boyu hoş görünün simgesi olmuş fakat büyük dünya savaşlarının da derin izler bıraktığı Balkan ülkesidir.

Farklı kültürlerin bir arada bulunmasıyla mimari çeşitliği geniş olan Bosna'da görülmesi gereken çarşılar, mabedler, hamamların yanı sıra savaşın izlerini taşıyan yapılar da vardır. HalalBooking üzerinden yapacağınız otel rezervasyonu ile burada muhafazakar bir tatil planlayabilir, ülkenin güzelliklerini doya doya gezebilirsiniz.

Bosnayı, Osmanlı ve İslam kültürünün bir arada yer aldığı bu güzel balkan topraklarını detaylı olarak ele aldığımız gezi rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

 

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar önlem alınsada Tatil yerlerine Muhakkak bir Koronavirüs taşıyan gelir? O Yüzden Bu sene çok insan Tatile gitmeyecek?.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR