Türkiye'deki yürüyüş rotaları nerede?

Türkiye'deki yürüyüş rotaları herkesin araştırmaya başladığı esas konu olmaya devam ediyor. Siz de haberimizde verdiğimiz birbirinden güzel manzaralara sahip yürüyüş rotalarını keşfedebilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 28.11.2021 10:55 GÜNCELLEME 28.11.2021 10:55 Rotalar
Türkiye'deki yürüyüş rotaları nerede?
Türkiye'deki yürüyüş rotaları nerede?

Türkiye'deki yürüyüş rotaları tertemiz hava imkanı sunarken aynı zamanda da mükemmel manzaralar ile yürüyüşü daha keyifli hale getiriyor. Doğanın tertemiz havasını ciğerlerinize çekmek için ağaçlar arasında yer alan mükemmel manzaralara sahip yürüyüş rotalarını keşfedebilirsiniz. Türkiye'deki en güzel yürüyüş rotaları sizlere bol oksijenli ve keyifli bir yürüyüş rotası sunuyor. Biz de haberimizde bu rotaların en güzellerini bir araya getirdik. Her köşesi ayrı cennet olan yurdumuzda çok güzel yürüyüş rotalarını keşfederek hem doğanın tertemiz havasını alabilir hem de kimsenin olmadığı doğa ile iç içe yerlerde sıkıntı ve stresten uzak birkaç saat geçirebilirsiniz. Yürüyüş rotaları sadece tertemiz havaya ve oksijeni bol ormanlara sahip değil, uçsuz bucaksız güzellikte manzaralar da buralarda sizlere kucak açıyor. Likya yolu hem tertemiz havası hem de muazzam manzarası ile öne çıkan bir adres olurken Belgrad Ormanı ise tamamen ıssız ve ağaçlar içerisinde huzurlu bir yürüyüş imkânı veriyor.  

 

 

TÜRKİYE'DEKİ YÜRÜYÜŞ ROTALARI  

Türkiye'deki yürüyüş rotaları her yaştan insana yönelik güzel parkurlar barındırıyor. Bu parkurların uzunluğu ise her yerde farklı. Likya Yolu en uzun parkura sahip yürüyüş rotası olmayı sürdürürken diğer yerler de sadece iki saatlik rota bulunabiliyor. Yeni yerler keşfetmek isteyen herkes hem spor yaparak hem de bu yürüyüş rotalarını keyifle tanıyabilir. 

 

 

Likya Yolu 

Likya Yolu boylu boyunca yürüyüş rotası olarak yer alıyor. Bu yolu tamamlamak ve her adımını deneyimlemek isteyen gezginlerin sayısı da bir hayli fazla. Likya yolu ülkemizin en uzun yürüyüş rotası aynı zamanda. Bu rotanın en güzel parkuru ise Patara- Kalkan arası. 27 kilometre uzunluğundaki yola Fethiye'den başlayarak yürüyebilirsiniz. Fethiye'de Yediburunlar Köyü'nden başlayarak bu rotayı izleyebilirsiniz. Orta zorluk seviyesinde olan bu yürüyüş yolunda değerli tarihi yerleri de görebilirsiniz. 2020'nin Patara yılı ilan edilmesi de bu yıl için bu rotanın neden tercih edilmesi gerektiğini açıklar nitelikte. Rota üzerinde Patara'ya su taşıyan tarihi su yolunu görme fırsatı bulacaksınız. Her adımında farklı deneyimler saklı olan Likya Yolu'nu yürüyüş rotanıza mutlaka ekleyin.  

Belgrad Ormanı 

Belgrad Ormanı çok kolay ve herkesin yürüyebileceği güzel parkurlar sunuyor. Yürüyüş yapmak için çok güzel bir rota. Ağaçlar içerisinde ve tertemiz havası olan bu rota tercih edilecek en güzel yerlerden biri. Parkur uzunluğu ise 6.200 metre. Yolda ise sizi yönlendirecek tabelalar mevcut. Dinlenmek için yine doğanın içinde bank tarzı yerleri de görebilirsiniz. İlk baharda yemyeşil olan Belgrad Ormanı son baharda da muazzam bir manzara sunuyor. Ne zaman yürüyüş yaparsanız yapın hem ruh hem de beden olarak kendinizi burada yenilemeniz mümkün. 75 çeşit kuş türü de bunda etkili. Hepsi farklı bir huzur verici şekilde ötüşerek sizin yürüyüşünüze eşlik ediyorlar.  

Hitit Yolu  

Hitit Yolu yürüyüş yapılacak güzel rotalardan biri. Çorum'daki Hattuşaş, Alacahöyük, Şapinuva gibi binerce yıllık tarihi kentleri de birbirine bağlıyor. Uzunlukları 2 ile 18 kilometre arasında değişen 11 parkur bulunuyor. 23 ile 87 kilometre uzunlukta ise altı uzun yürüyüş yolu bulunurken, 32 ile 103 kilometre arasında değişen altı bisiklet parkuru bulunuyor. Tarihi le iç içe geçireceğiniz yürüyüş maceranızda sporunuzu yaparken keyifli anılar da biriktirebilirsiniz.  

Korsan Koyu- Kıyıköy 

Papuç ve Kazan dereleri arasında yer alan ve önemli bir yerleşim yeri olan Kıyıköy İstanbul'a çok yakın. Sadece 164 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Bu yürüyüş rotası ise sizlere bir zamanlar Cenevizli korsanların kullandıkları koyları görme imkânı veriyor. Mağaralar ve longoz ormanlarını da görmeniz mümkün. Rotada aynı zamanda görmeye değer manzaralar da yer alıyor. Yürüyüş rotasının uzunluğu ise 11 kilometre.  

Kaçkar Dağları  

Hem günü birlik yürüyüş yapılacak hem de kamp kurarak günler geçirebileceğiniz güzel yerlerden biri de Kaçkar Dağları. Harika bir manzarası bulunan bu yerde tertemiz hava imkânı sunan rota insanlardan uzakta gidilebilecek en güzel yerlerden biri. Kaçkar Dağları'nın kuzeyi ise Rize'nin Çamlıhemşin- Pazar ve Ardeşen yaylalarını içine alıyor.  

Gökçeada  

Masmavi manzaralar sunan bir yandan da stres atmak için ideal olan bu güzel adımızda da tercih edilebilecek yürüyüş rotaları bulunuyor. Yıldız Koyu'ndan Mavi Koy'a uzanan rotada yemyeşil doğayı ve kayalıkları görebilirsiniz. Minik ve saklı koylar tertemiz size özel hal ile bulunuyor olacak buralarda yüzmek mevsiminde mümkün olacaktır.  

Marmaris Kalesi  

Kanuni Sultan Süleyman'ın yenilediği Marmaris Kalesi çevresinde muazzam bir yürüyüş rotası bulunuyor. Bu rota iki saat sürüyor ve bol manzaralar sunuyor sizlere. Tarihi kalenin de her bir köşesini keşfedebilirsiniz bur rotada. Hafsa Sultan Kervansarayı önünde başlayan yürüyüşünüz huzurla geçecek. Yürüyüş için mart ayını tercih edebilirsiniz. Buraların en güzel zamanı bu aylar olacaktır. 2,5 kilometre uzanan yürüyüş rotası kolay derecede aşılabilir.  

Yatakkaya Şelalesi Parkuru

Son zamanlarda herkesin gözdesi haline gelen ve zengin bir tabiatı keşfetme imkanı sunan Yatakkaya Şelalesi Parkuru harika yürüyüş rotalarından. Şelale parkurun tam ortasında yer alıyor. Bu noktadan sonra isterseniz devam edebilir isterseniz geri dönebilirsiniz. 

Türkiye'deki yürüyüş rotaları herkese huzur veren ve tertemiz doğaya sahip bu adreslerden oluşuyor. Bu adreslerde tertemiz doğanın tadını çıkartırken kalabalıktan uzakta doğada güzel zaman geçirebilirsiniz.  

Kaz Dağları

Balıkesir’in Edremit ilçesinden, Sarıkız’ın zirvesine kadar uzanan 21 bin hektarlık Kaz Dağları Milli Park’ı, muhteşem yürüyüş rotalarını barındırıyor. Neredeyse her noktası ayrı bir yürüyüş parkuru olan Kaz Dağları’nda, Ayı Deresi’nde, Sütüven Şelalesi’nde, Manastır Çayı’nda, Tozlu Yaylası’nda, Sarıkız Tepesi’nde ve Mıhlı Çayı’nda dilediğiniz kadar yürüyüş yapabilirsiniz. Kendiniz için en uygun rotayı trekking turlarına katılarak öğrenebilirsiniz. Kaz Dağları’nda gerçekleştireceğiniz yürüyüş boyunca milli park içinde belirlenen alanlarda kamp yapabilir, yakınlardaki pansiyon ve otellerde konaklayabilirsiniz. Kaz Dağları’na Çanakkale üzerinden ulaşabilirsiniz.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR