Türkiye'nin dört bir yanından online gezilebilecek 10 rota

Koronavirüs nedeniyle pek çok seyahat planının iptal olduğu şu günlerde Türkiye'nin dört bir köşesini de sanal turla gezmek mümkün.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2021 17:27 GÜNCELLEME 26.11.2021 17:37 Rotalar
Türkiye'nin dört bir yanından online gezilebilecek 10 rota
Türkiye'nin dört bir yanından online gezilebilecek 10 rota

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs, beraberinde yasaklar ve kısıtlamaları da getirdi. Yetkililer, koronavirüs salgını ile baş etmek için müze, tiyatro ve kafe gibi toplu aktivitelerin yapıldığı  mekanları bir süreliğine kapatırken tatil beldeleri de turistsiz kaldı. Bu salgın hastalığı bir an önce atlatmaya destek olmak için kendi karantinasını oluşturanlar ise evde yapılacak keyifli aktivite arayışlarına girdi. Hem gezmeyi seviyor hem de evde sıkılıyorsanız sanal turlar, dünyanın en meşhur müzelerinden en ünlü plajlarına kadar pek çok rotayı ayağınıza getiriyor.

Kalabalık ortamlara girmenin riskli olduğu şu günlerde bilgisayarınızın başında Türkiye'nin dört bir yanını doyasıya gezebileceğiniz adresleri sizin için derledik.

PAMUKKALE TRAVERTENLERİ- DENİZLİ

 

 

Yerli yabancı turistlerin hayran olduğu "Beyaz Cennet" olarak nam salan Pamukkale, dünyanın nadir güzelliklerinden biri. Bembeyaz görüntüsüyle bulutların üzerinde geziyor hissi veren Pamukkale, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunuyor. Bol miktardaki kalsiyum hidrokarbonat bulunan Pamukkale'nin sıcak suyunun bin yıldır ziyaretçilerine şifa dağıttığı söyleniyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süre ziyarete kapatılan travertenlerin, doğal beyaz görüntüsüne kavuşması sayesinde bundan sonra Pamukkale'yi daha da beyaz görebilirsiniz.

Pamukkale Travertenleri'ni ziyaret etmek için tıklayınız...

KAPADOKYA- NEVŞEHİR

Özellikle yabancı turistler tarafından masallar diyarı olarak tanımlanan Kapadokya, doğal peri bacalarıyla büyüleyici bir atmosfer oluşturuyor. Otantik yerel dükkanları, mağara otelleri ve en önemlisi gün doğumunda tüm bu güzellikleri gökyüzünden izleyebileceğiniz balon turları, Kapadokya'nın vazgeçilmez birer parçası. Her yıl milyonlarca turisti ağırlayan Kapadokya'yı henüz görme fırsatınız olmadıysa evde zamanınızı iyi değerlendirip kendinize bir sanal tur hediye edebilirsiniz. Salgın bittikten sonra da gerçek bir Kapadokya turuna katılmayı ihmal etmeyin. 

Kapadokya'nın eşsiz peri bacalarını görmek için tıklayınız...

SELİMİYE CAMİİ- EDİRNE

Mimar Sinan'ın 90 yaşında yaptığı ve "ustalık eserim" diyerek tanımladığı Selimiye Camii, Türkiye'nin en önemli mirasları arasında bulunuyor. 1575 yılında ibadete açılan Selimiye Camii, ilk günkü ihtişamını koruyor. Sanal tur sayesinde caminin görkemli avizelerini, çinilerini, hat sanatının en güzel örneklerini görebilirsiniz. Sanal turla yalnızca caminin içini görmekle kalmayıp geniş avlusunda da muhteşem bir tura çıkabilirsiniz.

Selimiye Camii'ni ziyaret etmek için...

AMASYA

Şehzadeler şehri Amasya'da Yeşilırmak kenarına kurulmuş Osmanlı konakları, sizi zamanda yolculuğa çıkaracak. Pek çok doğa harikasının yanı sıra Kral Kaya Mezarları ve Yalıboyu evleri gibi kültür miraslarıyla öne çıkan Amasya'da Yeşilırmak boyunca bulunan tüm güzellikleri sanal turla gezebilirsiniz.

Amasya'yı gezmek için...

GÖBEKLİTEPE- ŞANLIURFA

Dünya tarihinin yeniden yazılmasına sebep olan "Tarihin Sıfır Noktası" olarak adlandırılan Göbeklitepe, 2019 yılının en önemli cazibe merkezlerinden biri oldu. Tüm dünyanın ilgi odağı haline gelen Göbeklitepe, 1200 yıl öncesine dayanan tarihiyle ve bu ölçekte ilk anıtın bulunduğu en eski tapınak olarak insanlık tarihinin yeniden yazılmasına neden oldu. Üzerinde insan, el ve kol, çeşitli hayvan ve soyut semboller, kabartılarak veya oyularak betimlenmiş dikilitaşları sanal turla görme imkanı bulabilirsiniz.

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'yi gezmek için...

EFES ANTİK KENTİ- İZMİR

Neolitik, Helenistik ve Roma Dönemlerinde önemli yerleşim bölgesi olan Efes Antik Kenti, Roma İmparatorluğu döneminde Asya Eyaleti'nin başkenti ve en büyük liman kenti olabilecek gelişmişliğe sahiplikte her bir detayı mermerden inşa edilmiş özel heykeller ve anıtlarla bezenmiş tam bir sanat kentiydi. Efes Antik Kenti'nin en bilinen yapısı hem mezar anıtı hem de bir kütüphane olan Celcus Kütüphanesi'dir.

Efes Antik Kenti'ni ziyaret etmek için tıklayınız...

AZMAK ÇAYI-MUĞLA

Yaz tatillerinin en çok aranan adresi Muğla, her köşesiyle adeta bir tatil cenneti. Akyaka'da bulunan doğal akvaryum olarak tanımlanan Azmak Çayı ise Muğla'nın doyumsuz güzelliğine güzellik katıyor. Yeşille mavinin buluştuğu en güzel manzaralara şahit olmak isterseniz Azmak Çayı'nı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Muğla Azmak Çayı'nı gezmek için...

ALANYA KALESİ- ANTALYA

Türkiye'nin özellikle balayı için en çok tercih edilen rotalarından biri olan Antalya, Akdeniz'in en güzel şehirlerinin başında geliyor. Antalya'nın Akdeniz'in en güzel şehirlerinden biri olması en ihtişamlı yapıları da bünyesinde barındırmayı beraberinde getiriyor. Alanya Kalesi de bu yapılardan yalnızca biri. Helenistik Dönem'den bu güne varlığını koruyan Alanya Kalesi, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine hatta korsanlara ev sahipliği yapmış bir açık hava müzesi.

Alanya Kalesi'ni gezmek için...

KIZ KULESİ- İSTANBUL

İstanbul Boğazı'nın hakkında çeşitli rivayetler barındıran incisi Kız Kulesi, en çok ziyaret edilen turistik mekanlardan biri. Salacak açıklarında bulunan bu küçük adayı Üsküdar Vapuru'nda çok defa selamlamışsınızdır. Bu defa evde bilgisayar başında bir geziye çıkarak daha detaylı incelemeye ne dersiniz.

Kız Kulesi'ni gezmek için...

GALATA KULESİ-İSTANBUL

Kız Kulesi'ni ziyaret ettikten sonra adları beraber rivayetlere karışan Galata Kulesi'ne de bir göz atmazsanız olmaz. İstanbul'un iki ayrı yakasında bulunan bu efsanevi kulelerin hikayelerini okuyup ikisini de aynı anda gezme fırsatını sanal turlar sayesinde bulabilirsiniz. 528 yılında inşa edilen ve yüzyıllara rağmen tüm görkemiyle İstanbul'un en güzel manzaralarına sahne olan Galata Kulesi, tüm Haliç'i panoramik olarak ayaklarınızın altında görme şansını da sunuyor. 

Galata Kulesi ve İstanbul'un en güzel manzarasını görmek için tıklayınız...

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR