İzole tatilin adresi: Düzce Yaylaları

Her köşesi ayrı bir güzel olan ülkemizde harika doğa adresleri bulunuyor bunlardan biri de şüphesiz ki Düzce'nin yaylaları. Harika manzaraya sahip olan yaylalar yeşilin her tonunu sizlere gösteriyor. Sosyal mesafenin en iyi korunduğu yerlerden biri olan bu yerde izole tatil yapmak mümkün. Sağlıklı şekilde doğanın tertemiz havasını içinize çekerek bu güzel gezi adresini keşfedebilirsiniz. İşte Dize yaylaları.

ABONE OL
GİRİŞ 04.07.2020 11:41 GÜNCELLEME 12.07.2020 13:57 Rotalar
İzole tatilin adresi: Düzce Yaylaları
İzole tatilin adresi: Düzce Yaylaları

Uzun süre karantinada kalmak doğaya olan özlemi de arttırdı. Yeşilin her tonunu gösteren yaylalar ise tatil yapacak kişilerin ilgi alanına girmeye başladı. Herkes daha çok doğaya yöneldi ve kamp tatilini daha çok tercih eder oldu. Düzce'de yer alan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) normalleşme süreciyle yeniden ziyarete açılan, çam ormanları ve gölleri içinde barındıran, su ve kuş seslerinin birbirine karıştığı Pürenli, Balıklı, Derebalık ve Hera yaylaları doğaseverlerden ilgi görüyor. 

 

 

PÜRENLİ YAYLASI

Düzce'nin Gölyaka ilçesi ile Bolu'nun Taşkesti ilçesi sınırlarının birleştiği noktada bulunan, içerisindeki göletle çam ağaçlarının uyum sağladığı Pürenli Yaylası, güzelliğiyle Doğu Karadeniz yaylalarını aratmıyor.

 

 

Düzce'ye 28 kilometre mesafede, ulaşımı kolay ve 1400 rakımda bulunan yayla, İstanbul ile Ankara gibi iki metropol kente yakınlığıyla doğa tutkunlarının tercihi oluyor.

Özellikle hafta sonları doğa turlarının uğrak mekanı olan yaylaya gelenler, Efteni Gölü, Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı'nı yol üzerinde ziyaret ederek, su sesinin kuş sesleriyle birleştiği bu güzelliği doyasıya yaşıyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Düzce Valiliğinin aldığı karar doğrultusunda yaklaşık 3 ay boyunca misafirlerinden uzak kalan yayla, yeniden eski günlerine dönmeye başladı.  

Pürenli Yaylası'ndan ulaşımın sağlandığı rakımları 800 ile 1900 metre arasında değişen Balıklı, Derebalık ve Hera yaylaları da kalabalık ortamlardan uzaklaşmak isteyen doğaseverlerin gözde mekanları arasında yer alıyor. 

Yaylalardaki kamp alanlarında çadır kurup ya da karavanıyla konaklayabilme imkanı bulan ziyaretçiler, yayla evlerinde de misafir edilebiliyor.

- "Doğa bu bölgeye cömert davranmış "

Gölyaka Belediye Başkanı Yakup Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında doğal güzelliklerin 3 ay ziyarete kapandığını anımsatarak, bölgenin doğal güzellikler anlamında çok zengin olduğunu söyledi.

Efteni Kuş Cenneti ile başlayan doğa turlarının Güzeldere Şelalesi'ni takiben Pürenli Yaylası, Balıklı, Hera ve Kardüz Yaylası ile tamamlandığını anlatan Demircan, şöyle konuştu:

"Bölge göller, şelaleler ve yaylalar bölgesi olarak tanınıyor. Doğa bu bölgeye cömert davranmış ve tüm zenginlikleri içerisinde barındırıyor. Özellikle hafta sonları İstanbul ve Ankara gibi iki metropol kentten binlerce misafirimiz bölgemize geliyor." 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 1
  • sezayi 2 yıl önce Şikayet Et
    düzce kontrolsüz organize sanayi şehri artık.geçmiş olsun.yeni gebze dil ovası.TÜRKİYE nin en kirli havası olan ilimiz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR