Yeşil soğanın faydası nelerdir? Nelere iyi gelir?

Özellikle salatalardan eksik edilmeyen yeşil soğanın faydası saymakla bitmiyor. İştah açıcı etkisiyle bilinen yeşil soğan kullanımı konusunda ise uzmanlar uyarıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2017 11:30 GÜNCELLEME 13.01.2017 13:00 SAĞLIK
Yeşil soğanın faydası nelerdir? Nelere iyi gelir?
Yeşil soğanın faydası nelerdir? Nelere iyi gelir?

YEŞİL SOĞANIN FAYDALARI NELERDİR?

Yeşil soğanın beyaz kısmı A, yeşil kısmı ise C vitamini içerir, ayrıca beyaz kısmı insanlar için beta karoten de içerir.

Kalp hastalığı riskini azaltır

Yeşil soğanın yapısında bulunup adenozin adı verilen madde kanın pıhtılaşmasını önlemeye yarar.

Burun tıkanıklığı giderici etkisi vardır

Ödem söktürücüdür

Yeşil soğan yapısında bulunan koversil sebebiyle, oluşabilecek allerji ve kanser tehditlerine karşı önleyici etkisi vardır.

Vücut direncini artırır. İdrar söktürür

Astıma karşı iyi geldiği gibi, akciğer rahatsızlıklarında, grip ve soğuk algınlığı karşısında da insanlara fayda sağlar. Ayrıca, öksürüğün geçmesini sağlar ve akciğerdeki bronşların temizlenip rahatlamasında da faydalıdır.

Vücutta biriken fazla suyu ve zararlı maddeleri dışarı atar

Egzama karşısında insanlara avantajlar sağladığı gibi bunun haricinde meydana gelebilecek başka deri hastalıklarında da fayda sağlar.

En bilinen özelliği ise iştah açıcı olmasıdır.

yeşil-soğan-nerelere-iyi-gelir

UZMANLAR DİYET YAPANLARI UYARIYOR

Özellikle iştah açıcı özelliğinden dolayı yeşil soğan diyet yapan kişilerin diyet süresince tüketmemesi gerekir. Soğanın dış kısmında buunan ince zar mide ağrısı çekmenize neden olabilir. Bu sebeple, hassas bir mideniz var ise, soğanın dışındaki zarı ayıklayıp tüketmeniz yararlı olacaktır. Mide rahatsızlığınız var ise, çiğ soğanı çok fazla tüketmemeniz uzmanlar tarafından önerilir

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR