Uyumaya yakın içilirse...

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hazal Çatırtan, soğuk havalarda virüslerin çoğaldığını belirterek bu dönemde bitkilerden destek almak gerektiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 17.01.2017 14:51 GÜNCELLEME 17.01.2017 17:25 Sağlık
Uyumaya yakın içilirse...
Uyumaya yakın içilirse...

Hazal Çatırtan, hasta olmadan önce veya hasta olduktan sonra kullanılan en popüler 10 bitki çayı ile ilgili şu bilgileri paylaştı:


Kuşburnu Çayı: Bağışıklık sistemini güçlendirir. Hastalıklara karşı direnci artırır ve C vitamini deposudur. Gün içerisinde 2-3 fincan kadar tüketilebilir.
 
Ekinezya Çayı: Ekinezya da bağışıklık sistemini güçlendiren bir diğer çaydır. Düzenli olarak tüketilirse üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunmaya yardımcı olur. Her gün 2 fincan kadar içilebilir.


 
Hibiskus Çayı: Hibisküs içeriğinde antioksidanlar ve C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirir, bedeni rahatlatır. Günde en fazla 3 fincan içilebilir.
 
Ihlamur Çayı: Ihlamurun buharı burun tıkanıklığını açar, çayı ise boğaz ağrısını, öksürüğü azaltır. Ağrı ve iltihap giderilmesinde de kullanılabilir.
 
Adaçayı Çayı: Mide sorunu ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılabilir.


 
Papatya Çayı: Vücudu sakinleştirir ve boğaz ağrılarını giderir. Uyumaya yakın içildiğinde vücudun dinlenmesi ve sağlıklı bir uyku uyunmasına yardımcı olur.
 
Zencefil Çayı: Öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir. Gribe bağlı oluşan mide sorunlarının giderilmesinde de zencefilden yardım alabiliriz. Limonla birlikte tüketilebilir.
 
Tarçın Çayı: Boğaz ağrısını gidermekte oldukça etkili bir çaydır.


 
Nane Çayı: Burun tıkanıklığı, gribin neden olduğu boğaz ağrısı, bulantı gibi durumların çözümüne yardımcı olur.
 
Karanfil çayı: Gribe bağlı solunum ve mide problemlerinin çözümünde yardım alacağımız çaylardan biridir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR