Patates kızartması tehlikeli mi?

Prof. Dr. Canan Karatay, kızartmayla beraber tüketilen ketçap, mayonez ve hardal gibi sosların çok sakıncalı olduğu konusunda ebeveynleri uyardı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.11.2017 08:14 GÜNCELLEME 21.11.2017 09:02 Sağlık
Patates kızartması tehlikeli mi?
Patates kızartması tehlikeli mi?

Sabah kahvaltılarının ve ara öğünlerin vazgeçilmez atıştırmalığı olan patates kızartması, çocukların en sevdiği yiyecekler arasında yer alıyor. Ancak Prof. Dr. Canan Karatay, her defasında çocuklarının kızartma tüketimi konusunda aileleri uyarıyor.

İç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, "Çocuklar elinde kızartmayla doğmadı. O kızartmaya siz alıştırdınız. Alıştırmayın. Kızardığı zaman trans yağlar meydana geliyor bu bir. Bir de ketçap bağımlılık yapıyor. Patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar, farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse neden ketçap döküyorlar, oturup patatesi yesinler. Ama kızartma kesinlikle olmaz." dedi.

Patatesin her zaman sağlıksız bir yiyecek olmadığını belirten Karatay, "Bizim patates salatımız vardır. Haşlanıp yapılabilir, buğulama yapılabilir. Ama kızartıp üstüne de ketçap döküp yerseniz o tehlikeli." açıklamasını yaptı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR