İbn-i Sina'nın sağlık reçeteleri

Tıp dünyasından ünlü fizikçisi olan İbn-i Sina'nın sağlık alanındaki birtakım rahatsızlıklara iyi glen reçetelerini sizler için araştırdık. İşte İbn-i Sina'dan mucize reçete tarfileri...

ABONE OL
GİRİŞ 07.03.2018 07:33 GÜNCELLEME 07.03.2018 09:02 Sağlık
İbn-i Sina'nın sağlık reçeteleri
İbn-i Sina'nın sağlık reçeteleri

Matematik, Kimya, fizik, felsefe ve sağlık gibi birçok alandaki başarılarıyla tanınan İbn-i Sina'nın en etkili sağlık reçetelerini sizler için bir araya getirdik. İşte mucizevi o tarifler...

İSHAL İÇİN:

- 2 litre su

- 100 gram ekşi nar kabuğu

Hazırlanışı: Boş bir tencerenin içerisine suyu dökelim. Ardından ekşi nar kabuklarını tencereye ekleyelim. Güzelce karıştırdıktan sonra suyun hafif sarımsı bir renk almasını ve fokurdamasını bekleyelim. Son olarak ocaktan alalım ve tüketelim.

YARALAR İÇİN:

- Sumak

- Bal

Hazırlanışı: Öncelikle sumağı havanda dövelim. İyice dövdüğümüz sumağın üzerine bir miktar bal ilave edelim. Karıştırdıktan sonra yara olan bölgeye sürüp bekletelim.

BÖBREK TAŞI İÇİN:

- Üzüm çekirdeği

- Limonata

Hazırlanışı: Üzüm çekirdeğini havanda dövelim. Boş bir kaseye aldıktan sonra limonatanın içerisine dökelim, karıştırarak tüketelim.

AĞIZ KOKUSU İÇİN:

- 3,5 gram havlıcan

- 3,5 gram kuru zencefil

- 3,5 gram karanfil

- 3,5 gram kakule

-3,5 gram sivri biber

- 700 gram misk

- 105 gram kabuksuz limon

- 3,5 gram Hindistan cevizi

- 3,5 gram tarçın

- Bal

Hazırlanışı: Havlıcanı, kuru zencefili, karanfili, kakuleyi, sivri biberi, miski, limonu ayrı ayrı havanda dövelim. Daha sonra birbirleriyle karıştırdığımız bu karışıma Hindistan cevizini, tarçını ve balı ekleyip karıştıralım. İşte karışımımız hazır!

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR