Bakteri ve virüsleri vücuttan atar! Aronya meyvesi faydaları nelerdir? Aronya nasıl yenir?

Aronia bitkisinden elde edilen meyveye aronya denir. Son günlerde popülerliği artan meyve Antik çağlardan beri tüketilir. Tüm vücudu bakteri ve virüslerden arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Ülkemizde yeni yeni üretimi başladı. Peki Aronya meyvesi faydaları nelerdir? Aronya nasıl yenir? Tüm soruların yanıtı haberin detayında...

ABONE OL
GİRİŞ 20.02.2020 06:50 GÜNCELLEME 20.02.2020 07:23 Sağlık
Bakteri ve virüsleri vücuttan atar! Aronya meyvesi faydaları nelerdir? Aronya nasıl yenir?
Bakteri ve virüsleri vücuttan atar! Aronya meyvesi faydaları nelerdir? Aronya nasıl yenir?

Aronya meyvesi içerdiği vitaminler bakımından oldukça zengin bir meyvedir.Yapılan araştırmalara göre aronya meyvesi kanserli hücreleri yok edebiliyor. Halk arasında 'süper meyve' olarak anılan aronya, aynı zamanda geleneksel tıbbi tedavilerde kullanılıyor. Kuzey Amerika'ya özgü olan bu meyve ülkemizde Bolu'da yetiştiriliyor. Türkçede aronya diye adlandırılan meyvenin asıl adı aroniadır. Yüksek miktarda antioksidan içerdiğinden hücreleri kısa sürede yenileyerek yaşlanmayı geciktirir. Hem ilaç hem de kozmetik sanayide kullanılan bu şifa deposu meyvenin saymakla bitmez faydaları vardır.

Aronya meyvesi

C VİTAMİNİ DEPOSU ARONYA 

Aronya meyvesi bilinen en yüksek antioksidan,ORAC ve OPC değerlerine sahiptir. Stres, çevre kirliliği ve günlük hayatta yaşanan olumsuz durumlarla karşı karşıya kalan vücudun zarar görmüş hücrelerini yeniler. Sabahları kahvaltıdan sonra bir bardak aronya suyu insan vücudunun gün boyu dinç kalmasını sağlar. Gece ise yatmadan önce içildiğinde rahat bir uyku uyumaya yardımcı olur. Metropol çağda giderek artan hastalıklara karşı adeta mucize olan aronya meyvesi bağışıklık sitemini güçlendirir. Yapılan bazı araştırmalarda aronya meyvesinden ilaç elde edilmeye çalışılmış ancak başarılı olunmamıştır. Nedeni ise; aronya meyvesinde bulunan güçlü antioksidanlar işlem gördüklerinde etkilerinin ortadan kalkmasıdır. Uzmanlar bu yüzden aronyayı suyu çıkartılarak ya da direk tüketilmesinin daha önemli olduğunu vurguluyor.

Aronya

ARONYANIN FAYDALARI NELERDİR?

- Vücuda çevresel koşullar nedeniyle ve sağlıksız beslenme ile giren serbest radikalleri temizleyerek hücrelerin kısa sürede yenilenmesine destek sağlar. 

- Kronik hastalıklarla baş ederek bağışıklığı güçlendirir. Hastalıklara karşı adete kalkan oluşturur. Buna bağlı da gelişen bazı ruhsal komplikasyonları bile önler. Özellikle günümüzde yaygınlaşan kronik strese karşı etkili bir meyvedir. 

- Kandaki kolesterol seviyesini dengede tutarak damar tıkanıklığını önler. Böylece kalp krizi, yüksek tansiyon ve felç gibi ciddi rahatsızlıkları riskini azaltır. 

aronya meyvesi

- Düzenli tüketildiğinde akciğerleri ve karaciğeri temizleyerek zararlı bakterileri idrar yolu ile vücuttan atar. Bunun yanı sıra tüm sindirim sistemini de olumlu etkileyerek buralarda biriken yemek kalıntılarını temizler. 

- İçerdiği kolajen ve elastion lifleri sayesinde damar ve kemiklerin gelişimini etkiler. Bu sayede kan dolaşımının performansını da artırarak hastalıklara karşı oluşan zeminleri ortadan kaldırır. Kalp atışını kontrollü atması sağlanır.

aronya besin değeri

YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • mr._fabulous_x 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ürün Türkiye'de daha yeni sizin dediğiniz benzeridir ve bu ürünün ticari değeri yüksek bu yüzden üretimine geçmenizi tavsiye ederim
    Cevapla
  • Muzaffer 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki biz bunun tohumunu nereden bulabiliriz
    Cevapla
  • Suna 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkçe adı varmi
    Cevapla
  • sinoplu 5 yıl önce Şikayet Et
    Sinoptada var biz severiz çokta güzel tadı var yemişen derir bu meyveye
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada cok var ama Zehirli diye kimse yemiyor.
    Cevapla
  • muzaffer 5 yıl önce Şikayet Et
    giresunun yukseklerinde dolu bunlardan adi da çalı çileği. yapraklarindan da cok guzel çayı olur
    Cevapla
  • bayburtlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Bayburt ve Gümüşhane nin yüksek kesimlerinde yetişir adı germoşadır
    Cevapla
  • Nuroş 4 yıl önce Şikayet Et
    Acaba ayu çileģi dediğimiz dal çileğimidir bu öyleyse Trabzon yaylalarındada bolca var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR