İnternetin neden olduğu hastalıklar

İnternet kullanımı araştırmalara göre ciddi hastalıklara neden olduğu ortaya çıktı. Peki bu hastalıklar nedir? İşte sizler için internetin neden olduğu hastalıkları araştırdık...

ABONE OL
GİRİŞ 30.04.2018 07:40 GÜNCELLEME 30.04.2018 10:53 Sağlık
İnternetin neden olduğu hastalıklar
İnternetin neden olduğu hastalıklar

Psikologlar, internetin kitleler tarafından kullanılmaya başladığından beri birçok hastalığa neden olduğunu açıkladı. Bu hastalıklar internet kullanıcılarında hem fizyolojik hem biyolojik hemde psikolojik bozukluklara sebep oluyor.

İşte internetten bulaşan o hastalıklar;

- Sosyal medyada sürekli aktif olan bazı insanlar, yüz yüze iletişimde zorluk yaşarlar. Bilgisayar ekranı dışındaki diğer iletişimlerde kişiler, jest ve mimiklerini kullanamaz hale gelir. Bu da zamanla kişilerde güven problemlerinin ortaya çıkmasına neden olur.

- Sosyal medya mecrasında kontrolün kendisinde olduğunu düşünen kişi hiç bir duygusundan kuşku duymaz. Fakat bilgisayardan uzaklaştıkça, kırılganlık ve yalnızlık sendromu gibi psikolojik rahatsızlıklar ortaya çıkar. Böylece uzmanlar, sosyal medya kullanıcılarının depresyona yakalanma riskinin arttığını vurguluyorlar.

- Aynı zamanda çevrim içi kalmak için kişilerin; öz bakım, banyo, tuvalet ve yemek yeme gibi ihtiyaçlarını aksattığını belirten uzmanlar, bu kişilerde; boyun düzleşmesi, göz kuruması ve hareketsizlik gibi fiziksel rahatsızlıklara rastlandığını da belirtiyorlar.

- İnternet bağımlılığı uyku problemine de neden olur. Bilgisayar başında vakit geçirmek için uyku saatini bozan kişiler, vücudun ihtiyacı olan biyolojik uykuyu aksatırlar.

- Bunun yanı sıra teknoloji aletlerinin yaydığı mavi ışık beyindeki uyku hormonunu olumsuz etkilemektedir. Gün içinde aşırı kullanılan teknoloji aletleri, uyku ritim bozukluğuna neden olur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR