Kemik ve eklemleri güçlendiren kür tarifi

Kemik ve eklemleri ilaç kullanmadan güçlendirmenin doğal bir formülü olduğunu biliyor muydunuz? İşte kemik ve eklemlerinizi güçlendirecek o kür tarifi…

ABONE OL
GİRİŞ 07.05.2018 07:29 GÜNCELLEME 07.05.2018 09:59 Sağlık
Kemik ve eklemleri güçlendiren kür tarifi
Kemik ve eklemleri güçlendiren kür tarifi

Vücudun hareket etmesini sağlayan kemik ve eklemlerin sağlıklı olması kaliteli bir yaşam için oldukça önemlidir. Enfeksiyon, incinme, kırılma ve iltihaplanma gibi ciddi rahatsızlıklar kemik ve eklemlerde meydana gelir.

Yaş ilerledikçe bu durumlar artar. Kemiğin yapısı hassas olduğundan ek takviyelerle güçlendirilmesinde fayda vardır. Ancak uzmanlar her ağrı ya da her hastalık için ilaçlara başvurmanın doğru olmadığını belirtiyorlar. İlaçlar vücutta komplikasyonlara neden olabilir. 

Doğada ilaçların yerine geçebilecek besinler bulunur. Bu besinler içerdikleri doğal enzim, yüksek lif ve amino asitler bakımından zengin olduklarından vücudun kemik ve eklem yapısına oldukça faydalıdırlar.

İşte kemikleri ve eklemleri güçlendiren o doğal tarif;

MALZEMELER;

- 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı kabak çekirdeği
- 2 yemek kaşığı aromasız jelatin
- 5 yemek kaşığı keten tohumu
- 3 yemek kaşığı kuru üzüm
- 4 adet ceviz
- 5 adet çığ fındık
- 6 tane çiğ badem
- 2 bardak bal

HAZIRLANIŞI;

Öncelikle; kuru üzüm, susam, kabak çekirdeği, badem, ceviz, keten tohumu, jelatin ve fındığı blendırdan geçiriniz. Daha sonra bu karşıma 2 bardak sıcakta bekletilen balı koyup iyice karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı bir gün boyunca buzdolabında bekletin. İsteğe bağlı olarak akşam veya öğle yemeklerinden önce tüketebilirsiniz.

YORUMLAR 1
  • seval 4 yıl önce Şikayet Et
    merhaba, kaç günde ağrıların geçmesini öngörüyorsunuz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR