Tereyağının zararları

Yemeklerin ve kahvaltıların vazgeçilmesi olan tereyağı, aşırı tüketildiğinde bazı sağlık sorunlarına neden olur. Sizler için tereyağının zararları ve neden olduğu hastalıkları araştırdık. İşte okuyunca çok şaşıracağınız tereyağının bilinmeyen zararları...

ABONE OL
GİRİŞ 08.06.2018 07:13 GÜNCELLEME 09.06.2018 09:47 Sağlık
Tereyağının zararları
Tereyağının zararları

İnek, keçi ve koyunun sütünden elde edilen donmuş yağ olarak bilinen tereyağı vitamin ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Ancak sağlığa faydası olduğu kadar zararı da olan tereyağı, aşırı tüketildiğinde kilo almadan kalp-damar hastalıklarına kadar birçok rahatsızlığa neden olur.

İNME RİSKİNİ ARTIRIYOR

Tereyağı, kolesterol seviyesini yükselterek kan basıncında dengesizlik meydana getirir. Bunun sonucunda da yüksek tansiyon hastalığı ortaya çıkar. Aynı zamanda kalp damarlarının yağlanması ve tıkanması sonucu kalp krizi, inme, kısmi felç gibi ciddi hastalıkların yaşanma riskini arttırır.

ZEYTİN YAĞI KULLANIMINI ARTIRIN...

Aşırı tüketilmesi sonucunda karaciğerde yağ bezeleri oluşur. Bu yağ bezeleri zamanla cilt hastalıklarının ortaya çıkmasında büyük rol oynar. Uzmanlar, bu gibi rahatsızlıklara neden olduğundan, tereyağı ve tereyağının bulunduğu gıdaların tüketiminin azaltılması ve yemeklerde zeytin yağına ağırlık verilmesi gerektiğini belirtiyor.

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Olga 4 yıl önce Şikayet Et
    Tereyağın tek bir zararı varsa o da fiyat
    Cevapla
  • Birol 5 yıl önce Şikayet Et
    Dedem 85 yasinda tereyagina su anda kasikla yiyor hicbir rahatsizligi yok
    Cevapla
  • Bir Umuttur yaşamak 5 yıl önce Şikayet Et
    Tereyağının faydaları saymakla bitmez .
    Cevapla
  • Azra 5 yıl önce Şikayet Et
    Cok net cumleler kurularak kesin yargiyla anlatilmis ve yanlis bilgiler iceriyor. Aynen asagida yazdigi gibi sirf tereyagi ile beslenen bircok buyugumuz var onu da gecelim gercegi yansitan bircok bilimsel makale var. Bir de onlardan dinleyin derim
    Cevapla
  • hüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    Bakmayın bu doktorlar da insan sağlığıyla oynuyorlar ilaçlarda zararlı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR