Sarı karpuz nedir ve faydaları nelerdir?

Yüzyıllar önce tüketilen sarı karpuzun unutulmaya yüz tutmuş o eşsiz lezzeti Burdur'da tekrardan yetiştirilmeye başlandı. Peki, sarı karpuzun faydaları nelerdir? İşte almak için sıraya girilen sarı karpuzun faydaları...

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2018 07:21 GÜNCELLEME 24.05.2019 11:24 Sağlık
Sarı karpuz nedir ve faydaları nelerdir?
Sarı karpuz nedir ve faydaları nelerdir?

Yaz aylarında serinlemek için tüketilen kırmızı karpuzun aslında yüzyıllar önce Anadolu topraklarında sarısı da üretilirdi. Kelek gibi görünen bu karpuz çeşidi hem iyi bir lif kaynağıdır ve hem de birçok rahatsızlığa da iyi geldiği bilinir. 

İşte sarı karpuzun o faydaları;

BÖBREK TAŞINI DÜŞÜRMEDE YARDIMCI OLUR

Aç karna tüketildiğinde sıvı oranı azalmış böbreklerin daha iyi çalışmasında yardımcı olur. Aynı zamanda idrar yoluyla ağrısız bir şekilde böbrekte oluşmuş kum ve taşın dökülmesini sağlar.

VÜCUDU MİKROPLARDAN ARINDIRIR

Vücutta dolaşan serbest radikaller; kan şekerinin oranını bozar. Aç karna tüketilen sarı karpuz bu radikallerin emilimini hızlandırarak kan şekerini dengede tutar.

VİTAMİN DEPOSU

Kalsiyum, potasyum, B ve C vitaminleri açısından oldukça zengin olan sarı kapuz, düşük kaloriye sahip olduğundan kilo vermek isteyenlerin diyet listelerinde yer almaya başladı.

BAĞIRSAK KANSERİNİ ÖNLER

İçerdiği lif ve posa yapısından kaynaklı bağırsak florasının sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Aynı zamanda kabukları ve çekirdeğinden yapılan çay da bağırsak kanserini önler.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • MAHMUT 5 yıl önce Şikayet Et
    manisa akhisar köylerinde her sene olur. bu KARPUZLARDAN
    Cevapla
  • Vasvi 5 yıl önce Şikayet Et
    Nirden bulacaaz zarı garbuzu himci?
    Cevapla
  • reis 5 yıl önce Şikayet Et
    Onun anlattığı karpuz doğal olan tarım ilacı ve hormon kullanılmamış karpuz veya meyveler için geçerli ... bak şimdiki karpuzlar tamamen hormon dur bak içine aynı rengine tadına sanki plastik...diğer gıdalar da öyle bu ilaçlı naylon gıdalar yüzünden kanser ve diğer hastalıklar durmadan artmaktadır...
    Cevapla
  • zafer gülten 5 yıl önce Şikayet Et
    Canan Karatay diye biri çıkıyor,meyve yemeyin,şekerden başka bir şey yok diyor,sonra bir haber falan meyvenin faydalarından bahsediyor. gelde çık işin içinden.
    Cevapla
  • Mesutto 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslinda kirmizi karpuzla aeasinda eengi disinda hic bie fark yok o faydalarinin hepsi kirmizi karpuzda da var yaptiklari reklam yaparak ksari karpuzu farkli gosterip fiyatini yuksek tutmak benim cocuklugumda pazar tezgahlarinda satiliyordu fiyati da ayniydi tadi da ayniydi faydasi da ayni
    Cevapla
  • zekha kol 5 yıl önce Şikayet Et
    allah birşeyi birbirinden farklı var ettiyse onda bi fark vardır zaten meraketme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR