Günde 6 diş közlenmiş sarımsak yerseniz ne olur?

Yüz yıllardır sarımsak alternatif tıp tedavilerinde kullanılan etkili besinlerden biridir. Peki ,güçlü antioksidan özelliğe sahip bu besini her gün yerseniz ne olur? Sizler için günde 6 diş közlenmiş sarımsağı yemenin vücuda sağladığı inanılmaz faydaları araştırdık. İşte közlenmiş sarımsağın faydaları...

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2018 07:01 GÜNCELLEME 24.07.2018 09:21 Sağlık
Günde 6 diş közlenmiş sarımsak yerseniz ne olur?
Günde 6 diş közlenmiş sarımsak yerseniz ne olur?

Yemeklere aroma katan sarımsağın, sindirim sisteminden tutunda bağışıklık sistemine kadar birçok hastalığa faydası vardır. Yapılan araştırmalar sonucunda günde 6 diş közlenmiş sarımsak yemenin 24 saat içerisinde vücudumuzda birçok olumlu değişikliği meydana getirdiği gözlemlenmiştir.

İŞTE 6 DİŞ KÖZLENMİŞ SARIMSAK TÜKETMENİN FAYDALARI

- İlk 4 ve 6 saat arasında metabolizmayı düzenleyerek vücutta depolanmaya meyilli yağ ve zararlı toksinleri idrar ve dışkılama yoluyla vücuttan atmaya yardımcı olur.

- 6 ve 7 saat içerisinde ise bazı besinlerden dolayı kanda meydana gelen düzensiz dolaşımı dengeler aynı zamanda kandaki zararlı toksinlerin oranını azaltarak, kanserli hücrelerin oluşumunu da engeller. Damarları temizleyerekde kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır.

- 6 ve 10 saatleri arasında da içerdiği vitaminler vücudun savunmasını kıran serbest radikallerin seviyesini düşürür. Kandaki trombosit hücreleri de dengeleyerek eklemlerde oluşma ihtimali olan ödemleri engeller.

- Kronik hastalıklar ve bazı yiyeceklerden dolayı sinir sistemindeki hücreler zarar görür. Bu hücrelerin zarar görmesi sonucu ruhsal hastalıkların yaşanma oranı artar. Sarımsak antioksidan özelliği sayesinde bu tehlikeyi ortadan kaldırarak sinir sistemini güçlendirir. Böylece gün boyu zinde olmanızı sağlar. 

- Yağlı ve karbonhidratlı yiyecekler karaciğerde yağ bezesi oluşturur. Bu da ciltte; akne, sivilce ve yağ kitleleri olarak ortaya çıkar. Günde 6 diş tüketilen sarımsak bu sağlık sorunlarına neden olan zararlı toksinleri azaltarak cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Cildin alt tabakası dermis ve cilt arasındaki gözenekleri sıkılaştırarak yağ birikmesini önler. Bunun yanı sıra saç ve saç derisinin yapısını da güçlendiren sarımsak,  saçın hacmini artırarak daha dolgun ve parlak görünmesini sağlar.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • sir 5 yıl önce Şikayet Et
    Akşam yersek ewdekilerden sabah yersek toplumdan oluruZ
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Günde 6 dış sarımsak yersek, hergun bindigim 336 m hattındaki yolcular beni keser. Kokusu çok agir
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    sarımsak çok faydalıdır bol bol tüketin
    Cevapla
  • tayfun 5 yıl önce Şikayet Et
    55yasindayim 30yildir bu sarimsagi yerim hic bir hastalim yok cok sukur
    Cevapla
  • ....... 5 yıl önce Şikayet Et
    İnsanımızla dalga geçiyorlar. Yok şunu yerseniz bu olur, yok şunu yerseniz şu olur. Yiyeceklere hormon ve kimyasal koymayin ne yersen ye hepsinin faydasını göreceksiniz.
    Cevapla
  • Vatandas 5 yıl önce Şikayet Et
    Takdir ediyorum önce zehiri kessinler ama malesef çıkarları söz konusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR