1 ay boyunca et yemezseniz ne olur?

Kilo vermek için et yemeği bırakanlar ya da hiç yemeyen vejetaryenlere uzmanlardan kötü haber var. İşte bir ay boyun kırmızı et yemediğimizde vücudumuza olanlar...

ABONE OL
GİRİŞ 27.08.2018 08:18 GÜNCELLEME 27.08.2018 09:42 Sağlık
1 ay boyunca et yemezseniz ne olur?
1 ay boyunca et yemezseniz ne olur?

Yapılan araştırmalarda günümüzdeki hastalıkların nedenlerinden en önemlisi kırmızı et tüketiminin yeterli miktarda yapılmamasından kaynaklandığı ortaya çıktı. 

PEKİ 1 AY BOYUNCA ET YEMEZSENİZ NE OLUR?

- Vücut ek takviye olarak kalsiyum ve potasyumu alamadığından beyindeki sinirsel hücreler hasara uğrar. Bu durumda çok çabuk yorulmanıza ve saatlerce uyumanıza rağmen uykusuz hissetmenize neden olur.

- Kanda yeterli miktarda demir ve fosfat olmadığından damar yolları bazı besinlerden dolayı temizlenmez ve tıkanır. Tıkanan damarları açmak için kalp fazla efor sarf eder. Bunun sonucunda da kalp ritim bozukluğu hastalıkları ortaya çıkar. Aynı zamanda yüksek tansiyona bağlı felç geçirme riski de artar. 

- Kalsiyum vücutta azaldıkça kemik hastalıkları ortaya çıkar. Kemik yapısının önemli vitaminlerinden biri olan kalsiyum eksildikçe kemiklerde kırılma ve incinme gibi durumlar artar. Yürürken, otururken ya da uzanırken kemik ağrıları artmaya başlar.

- Kandaki demir oranı azaldıkça anemi kanseri riski artar. Adet sırasında ağrılar ve kanamalar artar. Demir eksikliğine bağlı sık sık bayılma ve baş dönmesi rahatsızlıkları yaşanır.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Nuri 5 yıl önce Şikayet Et
    Et giren yere dert girmez.
    Cevapla
  • Mst 5 yıl önce Şikayet Et
    Risale-i Nur okuyun
    Cevapla
  • Miilet 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani fakir hastalığı oluşur
    Cevapla
  • Gurbetçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Yukarıda adı geçen vitaminlerin sadece kırmızı ette var denilmesi çok yanlış, bir çok uzun süren araştırmalarda hiç et yemeyenlerin daha sağlıklı olduğu ispatlanmıştır.
    Cevapla
  • Orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne olacak et fiyatları düşer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR