Huzursuz bacak sendromu nedir?

Hangi pozisyonu deneseniz de yatakta ne kadar dönseniz de uykuya dalmada güçlük çekiyorsanız, huzursuz bacak sendromunuz olabilir. Her yıl yüzlerce insana bu rahatsızlığından dolayı huzursuz bacak sendromu teşhisi koyuluyor.

ABONE OL
GİRİŞ 08.09.2018 10:15 GÜNCELLEME 08.09.2018 10:17 Sağlık
Huzursuz bacak sendromu nedir?
Huzursuz bacak sendromu nedir?

Huzursuz Bacak Sendromu, hastanın bacaklarında hissettiği, rahatsız edici, bir his ve bunun sonucunda uykuya dalamama ile şekillenen bir rahatsızlıktır. Huzursuz Bacak Sendromu, genelde kronik olarak bacaklarda rahatsızlık hissedilmesi olarak tanımlanıyor.

HUZURSUZ BACAK SENDROMU NEDEN OLUR?

Sinir sistemindeki rahatsızlıklardan dolayı, aksamalar, bacaklarda ani sarsılmalara ve kontrol edilemeyen hareketlenmelere sebep olabilir. Nörolojik sorun olan bu rahatsızlık, kişinin ağrı, gerginlik ve acı hissetmesine yol açar. Belirtiler, çoğunlukla insanlar gece uyuduklarında ya da uyumaya çalıştıklarında ortaya çıkmaya başlar ve tüm uyku düzenini bozar.

HUZURSUZ BACAK SENDROMU NASIL GEÇER?

Huzursuz bacak sendromundan muzdaripseniz, romatizmal hastalıklar uzmanı ya da bir fizyoterapist ile görüşmeniz tavsiye ediliyor. Doğal bir yöntem uygulamak isteyenler için ise basit bir tarif bulunuyor.

SABUN

Kokusuz ve taze bir sabun kullanılması önerilir. Sabunu çarşaflarınızın arasına koyunuz. Ay da bir sabunu değiştirmeye özen gösterilmesi tavsiye edilir. Bu durumda önemli olan sabunun daima taze kalmasını sağlamaktır. Çünkü bu yöntemin sabunun kururken yaydığı yararlı iyonlar sayesinde işe yaradığı biliniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR