Yorgunluğa neden olan besinler

Hemen hemen herkeste görülen yorgunluğun bazı besinlerden kaynaklandığını biliyor muydunuz? Sizler için bu durumu araştırdık. İşte yorgunluğa neden olan besinler...

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2018 08:04 GÜNCELLEME 14.09.2018 08:05 Sağlık
Yorgunluğa neden olan besinler
Yorgunluğa neden olan besinler

Bazı besinlerin içerdikleri maddeler beyindeki hücrelerin hasar almasına neden olur. Ayrıca bu besinler mide ve bağırsakları da olumsuz etkilediğinden yorgunluk durumu ortaya çıkar.

İŞTE YORGUNLUK HİSSİ VEREN YİYECEKLER

KIRMIZI ET

Yağ oranı yüksek olan kırmızı et vücutta bitkinlik ve halsizlik hissinin artmasına neden olur. Etten alınan yağlar efor sarf ederek yakılmadığında kandaki trombosit hücrelerin sayısını azaltarak beyne ve kalbe sağlıklı kan akışının azalmasına sebebiyet verir.

ŞERBETLİ TATLILAR

Kandaki insülin seviyesini olumsuz etkilediğinden vücudun ağırlaşmasına neden olur. Aynı zamanda içerdiği şeker oranı da yüksek olduğundan midenin hazmetme oranını yükselterek kabızlık gibi sağlık sorunlarının ortaya çıkar.

BEYAZ EKMEK

İşlenmiş lif oranı sindirimi yavaşlattığından gün içerisinde vücudun enerji oranı düşer. Aynı zamanda içinde bulunan şeker de kan oranındaki şekeri olumsuz etkiler bu durumda kas ve kemiklere giden kan akışını olumsuz etkilediğinden kişi kendisini yorgun hisseder.

MUZ

İçerdiği yüksek miktarda magnezyum beynindeki melatonin hormonunun artmasına neden olur. Bu da kişi de uyku ve yorgunluk hissinin ortaya çıkmasını sağlar. 

MARUL

Kalledaktusin maddesi sinir hücrelerinin sakinleşmesine neden olur. Bu sakinleştirici madde vücudun halsiz hissetme oranını artırır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR