Narın faydaları nelerdir? Nar kabuklarının faydası var mıdır? Düzenli nar suyu içerseniz...

Yapılan araştırmalarda kalbin koruyucu besini olan narın insan sağlığına inanılmaz faydaları vardır. Sonbahar ve kış aylarının en çok tüketilen meyvesi olan nar kendisi olduğu kadar suyununda sağlığa olumlu etkileri bulunuyor. Peki Narın faydaları nelerdir? Nar hangi hastalıklara iyi gelir? Düzenli nar suyu içerseniz ne olur? Nara ait merak edilen her şeyi haberin detayında bulabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 30.03.2020 06:09 GÜNCELLEME 30.03.2020 15:54 Sağlık
Narın faydaları nelerdir? Nar kabuklarının faydası var mıdır? Düzenli nar suyu içerseniz...
Narın faydaları nelerdir? Nar kabuklarının faydası var mıdır? Düzenli nar suyu içerseniz...

Tanelerden oluşan narın besin değerlerinin yüksek olduğu yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır. B vitaminlerinin hemen hemen hepsinin bulunduğu bu şifa deposu aynı zamanda iyi bir antioksidandır. Uzun süre tok tutan ve zayıflamaya yardımcı olan lif bakımından da zengin olan bu meyvenin 1 su bardağı kadarı yaklaşık 7 gram life denk gelir. 2012 yılında yapılan bir araştırmadan obezite riskini azaltan meyveler arasında ilk sırada yerini alan narın içerdiği antioksidan ve polifenollerin vücuttaki fazla yağları yaktığı ortaya çıkmıştır. Günlük kalori oranını dengede tutan nar, şişmanlıkla savaşırken aynı zamanda vücudun enerjisini de yükselttiği gözlemlenmiştir. Kınagiller ailesine ait olan ağaçta yetişen nar, hafif ekşi tadı ve hoş kokusu ile etkileyen bir meyvedir. Kuraklığa karşı dayanıklı olan nar, Akdeniz iklimine elverişlidir. Bol sulu yerlerde ağaçları çabuk çürür. İran topraklarında yetişen nar, Afganistan'dan Himalaya'ya kadar uzanır. 18. yüzyıllarda hemen hemen tüm dünyada hem ticareti hem yetiştiriciliği yapılmaya başlandı. Alternatif tıpta doğal antioksidan olarak kullanılan nar, ülkemizde Osmanlı Saray mutfaklarında et yemeklerini harmanlamada ayrıca Sultanların cilt bakımında sıklıkla kullanılırdı. Özellikle suyu çıkartılarak tüketilen narın kabukları ve içeriğindeki zarda kaynatılıp içerisinde zeytin yağı konulup ezilir. Bu karışım krem kıvamına getirilerek egzamalı ve kuru ciltlerde doğal ilaç olarak sürülebilir. 

NAR KABUĞU FAYDALI MIDIR?

Yapılan araştırmalarda nar kabuğunun meme kanserinin ilerlemesini durdurduğu ortaya çıkarıldı. Özellikle suyu tüketilmesi tercih edilen narın aslında kabuklarının da inanılmaz faydaları vardır. Narın içeriğinde olduğu kadar kabuklarında da flovanoid, vitamin, polifenol, antosiyanin ve tanin maddeleri bulunur. Uzmanlar hiç kullanılmadan çöpe atılan nar kabuklarının kandaki kötü kolesterolü azaltmada etkili bir besin olduğunu vurguluyor. Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşamın artırdığı kanser hastalıkları için vücudun bağışıklığının güçlendirilmesi gerekir. Nar kabukları da kaynatılıp suyu tüketildiğinde vücuttaki tüm tümörlü hücreleri iyileştirir. 

nar güçlü bir antioksidan olduğundan vücut içince uzun süre virüs ve bakterilerin yaşamasına izin vermez hücreleri kısa sürede yeniler

NARIN FAYDALARI NELERDİR? HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

- Kandaki oksitlenmeyi önleyen nar, kan yapıcı hücreleri artırarak, kalp ve damar sağlığını korur ayrıca kansızlığı önler. 

- Antioksidanlar sayesinde vücuda giren enfeksiyon hücrelerini azaltarak dirençli hücrelerin sayısını çoğaltır. Grip ve üst solunum yolları hastalıklarının yaşanma riskini azaltır. 

- Kandaki trombosit hücrelerini yenileyen bu besin ödem gibi rahatsızlıkları engellediğinden romatizma ve eklem ağrılarını giderir. Yaşlılığa bağlı gelişen kas ağrılarını da böylece önlemiş olur.

NAR HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR

- Tansiyonu dengelediğinden kansızlığa bağlı gelişme ihtimali olan bayılmaları da azaltır. 

- Yapılan araştırmalarda nar suyunun vücuttaki tüm toksinleri idrar yolu temizlediği tespit edilmiştir. 

- Nar tanelerinin üzerine tuz döküp tükettiğinizde ise damar tıkanıklığı riskini yüzde 70 azaltmış olursunuz.

- Narın hem suyu hem taneleri hem de kabukları inanılmaz faydalı bir besindir. Uzmanlar nar kabuklarından elde edilen su ile cilt yıkandığında tonik etkisine neden olduğunu vurguluyor. Cilde ölmüş deriyi yenileyerek akne ve sivilce oluşumunu azalttığı tespit edilmiştir.

düzenli nar suyu içerseniz ne olur

DÜZENLİ NAR SUYU TÜKETİRSENİZ NE OLUR?

- Güçlü bir antioksidan olduğundan kanserli hücrelerin oluşumunu önler.

- Özellikle kış aylarında artan virüslerin vücuda olan etkilerini azaltır.

- Mide ve bağırsakları temizleyerek parazitle ve besin atıklarını vücuttan atar.

- Gelişim çağında çocuklarda ve hamile kadınlarda değişen hormon hücrelerin sağlıkla gelişmesini destekler.

nar suyu

- Vücudun yağ yakımını hızlandırarak oranını düşürür. İdrar yolu ile atmasına yardımcı olur. Düzenli tüketildiğinde bölgesel zayıflamayı destekler.

- Böbrek ve mesanede taş kum oluşmasını engeller.

- Çocuklarda daha sık görülen iştahsızlık hastalığı için uzmanların tüketilmesini tavsiye ettiği doğal ilaçların başında gelir. 

- Doğal kozmetiklerde kullanılır. Cilt hücrelerini yeniler. Çevresel zararlı faktörlerin etkilerini azaltır. 

nar besin değeri

YORUMLAR 4
  • Bu bir sır değil 4 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzel de zararları da yok değil mesela Kadınlar fazla nar yememeliler çünkü rahim duvarını kalınlaşmasana sebep oluyormuş. Bu bir sır değil.
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye nar, satamıyorlar mı,, fiyatı yükseldikçe elde kaldı demi,,,
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    akşam yemeğinden belli bir süre sonra nar yedim meyve olarak. Sabah tartıldım bir kilo vermişim o yüzden araştırıyorum narı
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Nar kalbin dostu
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR