Niemann - Pick hastalığı nedir? Kızım dizisindeki kızın hastalığı nedir?

Kalıtsal bir hastalık olan Niemann - Pick hastalığının ne olduğunu biliyor musunuz? Kızım dizisi ile en çok aranan hastalık haline gelen Niemann - Pick hastalığına dair bilinmeyenleri sizler için araştırdık. Gelişimi durduran ve hafızayı olumsuz etkileyen hastalığa dair her şeyi haberin detayında bulabilirsiniz. İşte Niemann - Pick hastalığı hakkında bilmeniz gerekenler...

ABONE OL
GİRİŞ 26.01.2019 12:22 GÜNCELLEME 27.01.2019 15:28 Sağlık
Niemann - Pick hastalığı nedir? Kızım dizisindeki kızın hastalığı nedir?
Niemann - Pick hastalığı nedir? Kızım dizisindeki kızın hastalığı nedir?

Tv 8'de yayınlanan Kızım dizisi ile en çok aranan hastalıklar arasına giren Niemann Pick rahatsızlığı genetik bozuklukla ortaya çıkar.

A, B, C ve D çeşitleri olan bu hastalık bebeklerde karaciğer ve dalak büyümesi olarak görülür. A tipi denilen bu çeşit nörolojik sıkıntıları da beraberinde getirir. Yetişkinlerde görülen B tipi ise nörolojik sıkıntılar görülmez ancak kilo alma ve kemik sorunlarına neden olur.

Metabolizmayı olumsuz etkileyen bu hastalık sinir hücrelerinin tamamen deforme olmasına sebebiyet verir. Kanda sürekli yükselen kolesterol seviyesi sebebiyle kalp hastalıkları ve ortaya çıkar. Aynı zamanda kanın pıhtılaşmasını sağlayan hücrelerin sayısını da azaltır. 

C tipinin belirtileri; Kas dokusunda zayıflık, beslenme ve görme gibi sorunlarla kendini gösterir. Bu tipin tedavisinde ilaç uygulanır. Mutasyona uğrayan genler ilaç tedavisi ile kontrol altına alınır.

KIZIM DİZİNDEKİ ÖYKÜ'NÜN HASTALIĞI

Dizi başlamadan yayınlanan fragmanda Öykü'nün babasını unuttuğunu ve daha sonra yeniden hatıladığı görüldü. Hemen hemen herkes küçük kızın unutkanlık hastası olduğunu düşündü ancak Öykü'nün hastalığı kalıtsal bir hastalıktır. Yukarıda bahsettiğimiz Niemann Pick hastalığındandır. Bu hastalık çocuklarda görüldüğünde sinir sistemini çökertir. Bu zamanla gelişen hastalıkta, hasta ara sıra nörolojik rahatsızlıklar yaşar. Örneğin Öykü'nün yaşadığı anlık unutkanlık gibi bir duruma neden olur.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR