Beyni olumsuz etkileyen besinler nelerdir? Beyni 4 günde bozan yiyecekler...

Gün boyu tüketilen yiyeceklerin beyin sağlığını olumsuz etkilediğini biliyor muydunuz? Özellikle beyne giden sinir hücrelerini deforme ederek vücut sinyallerini bozar. Peki beyni olumsuz etkileyen besinler nelerdir? Beyni 4 günde bozan yiyecekleri sizler için araştırdık. Haberin detayında bu besinlere dair her şeyi bulabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 20.05.2019 08:01 GÜNCELLEME 20.05.2019 08:16 Sağlık
Beyni olumsuz etkileyen besinler nelerdir? Beyni 4 günde bozan yiyecekler...
Beyni olumsuz etkileyen besinler nelerdir? Beyni 4 günde bozan yiyecekler...

ABD'de yapılan bir araştırmada beynin hangi besinlerden olumsuz etkilendiğine bakılmış. Araştırmada denekler 4 boyunca kahvaltıda şeker ve yüksek yağlı yiyecekler tüketmişler. Daha sonra şeker ve yağlı yiyecekler tüketen bu deneklerin beyin dalgaları ve hareketleri gözlemlenmiş. Düşünme ve hatırlama becerileri olumsuz etkilenen bu deneklerin bilişsel sağlıklarının günden güne bozulduğu tespit edilmiş.

BEYNİN TOKLUK SİNYALLERİ BOZULUR

Buna benzer bir diğer araştırma İngiltere'de yapılmış. Burada da deneklerin dikkat ve hafıza fonksiyonlarıyla beraber ruh hallerinin de bozulduğu ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda uzmanlar kiloluk ve zayıflığında beyni olumsuz etkilediğini vurguluyor. İdeal kiloya sahip olmayan kişilerde beyin ya tamamen açlık ya da tamamen tokluk hisseder. Bu durumda mideye giden sinir hücrelerini engeller. Kalp krizi, felç inme, diyabet, kemik ve mide-bağırsak gibi hastalıklar ortaya çıkar.

Beyni Bozan Yiyecekler

İŞTE BEYNİ 4 GÜNDE BOZAN YİYECEKLER

- Ayçiçek yağı özellikle ısı teması esnasında toksin üreterek kolesterolü yükselten maddeler üretir. Bu maddeler kalbi olumsuz etkilediğinden vücutta sağlıklı bir kan akışını da engelmiş olur. Dengesiz kan akışı sinirlerin sağlıklı bir şekilde beyne ulaşmasını engeller. Bu da zamanda beyindeki sağlıklı hücrelerin azalmasına neden olur.

Ayçiçek

-  Simit, kurabiye, poğaça ve kek  gibi hamur işleri yüksek karbonhidrat içerdiklerinden fazla yağlanmaya neden olur. Fazla yağlanan vücut hantallaşır. Bununla beraber beynin bazı nöronlarında da deformeler oluşur. Yapılan araştırmalarda beyindeki nöronlar azaldıkça unutkanlık gibi rahatsızlıklarda artış olduğu tespit edilmiştir. 

Hamur İşleri

- Yapılan araştırmalarda işlenmiş sucuk, salam ve sosis gibi et ürünlerinin sinir sistemini olumsuz etkilediği gözlenmiştir. Bunun sonucunda da beyinde dejeneratif beyin bozuklukları ortaya çıkar. İleri yaşlarda yaşanan alzheimner gibi hastalıkların nedenleri arasında bu ürünlerin yer aldığı biliniyor.

İşlenmiş Gıdalar

- Vücuda giren işlenmiş şeker kandaki şeker oranını olumsuz yönde artırarak beyne kadar bu maddenin taşınmasına neden olur. Beyindeki şeker oranı artıkça protein azalır. Bu da sinirleri olumsuz etkiler. Özellikle işlenmiş şekerler öğrenme kabiliyetini azaltır.

İşlenmiş şeker

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • zafergülten 4 yıl önce Şikayet Et
    hep yiyeceklerin zararından bahsediyorsunuzda,Türkiye gerçeğini gözardı ediyorsunuz.dünyanın bütün kirli sanayi işleri bizde-içinde aspest,kükürt,karbon,tebeşir tozu ,boya gibi zehirli,kansorejenler bulunan kauçuk imalatı bizde,kot taşlama ve boyama işi bizde. Avrupa ise bizden alıp monte ediyor,dikiyor. bizde ise adam 1900 tl asgari ücrete zehir solıyup,toz yutuyor.bunların verdiği zarar simite ,bohçaya göre yüz kat fazla.
    Cevapla
  • abdulkerim 4 yıl önce Şikayet Et
    salam sucuk sosis değil beynin işlevlerini bozan içerisine katılan maddeler suni tatlandırıcılar gıda boyaları seviyorsanız katkısızev sucuğu yiyebilirsiniz
    Cevapla
  • abdulkerim 4 yıl önce Şikayet Et
    akdeniz mutfağı en ideali o zaman zeytinyağlı sebzeli az etli yemekler anlamadığım beyin karbonhidratla çalışır bununla ilgili bilimsel çalışmalarda var hamur işlerinin tam tersine beyni daha iyi çalıştırması gerekiyor
    Cevapla
  • Cenk 5 yıl önce Şikayet Et
    Yav arkadaş ne yiyeceğimizi şaşırdık.Bu yiyeceklerden çok bu tip açıklamalar beynimize daha çok zarar veriyor.Birinin zararlı dediğine diğeri süper faydalı diyor.En iyisi canımızın çektiğini yiyip aç değil tok karna ölmek
    Cevapla
  • Sağlık 5 yıl önce Şikayet Et
    Hamur kafalı diyen Prof Canan Karatay haksız değilmiş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR