Andız pekmezinin faydaları nelerdir? Andız pekmezi hangi hastalıklara iyi gelir?

İnsan vücudunun daha sağlıklı olması için dışarıdan vitamin ve mineral takviyesine ihtiyaç duyar. Bunun içinde bazı besinlerden bu takviyeleri sağlanabilir. Özellikle kan değerleri ve hücre yenilenmesi için fayda sağlayacak besinler arasında ilk sırada yer alan andız pekmezi hakkına merak edilenleri sizler için araştırdık. Peki andız pekmezinin faydaları nelerdir? Andız pekmezi hangi hastalıklara iyi gelir?

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2020 15:28 GÜNCELLEME 06.05.2020 15:28 Sağlık
Andız pekmezinin faydaları nelerdir? Andız pekmezi hangi hastalıklara iyi gelir?
Andız pekmezinin faydaları nelerdir? Andız pekmezi hangi hastalıklara iyi gelir?

Yüksek yerlerde yetişen çam ağacının meyvesinin işlem görmesi sonucu elde edilen andız pekmezi insan sağlığına birçok faydası vardır. Andızdan elde edilen andıç kozalağında; eterli uçucu yağa helenin, sabit yağ, triterpenler ve acı maddeler içermektedir. Bu yüksen diğer pekmezler gibi tatlı değil acıdır. Tahinle karıştırılarak tüketildiğinde acı tadı aza iner. Ülkemizde Mersin'de üretilen bu pekmezi deneyen birçok insanda faydaları hakkında çok ilginç iddialarda bulundu. Mersin Bozyazı ve Maraş Andırın bölgesinde toplanan ve pekmez haline getirilen ardıç ya da andızı alternatif tıp uzmanlarından Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'da önermektedir. Doğal bir takviye olduğunun altını çizen Saraçoğlu, özellikle kansızlık yaşayan kişilerin tüketmesini tavsiye eder. 

andız meyvesi

ANDIZ PEKMEZİNİN FAYDALARI NELERDİR?

- İçerdiği esansiyel yağ asitleri çok kuvvetli antioksidan etkisi gösterir. Bu etki sayesinde üst solunum yolları hastalıkları sırasında yaşanan nezle ve grip hastalıklarına iyi gelirken  balgamda ki iltihabı da söker atar. 

- Eklem, romatizma ve kemik erimesi gibi durumların neden olduğu ağrıların şiddetini azaltır. Bunun yanı sıra hastalıkların ilerlemesini de önler. 

Andız pekmezi

- Antioksidan özelliği sadece üst solunum yolu hastalıklarına değil aynı zamanda ağız içi yaralara da fayda sağlar. Bir kaşık andız pekmezini ılık yarım bardak su ile karıştırınız ağzınızda gargara yapın. 

- İdrar yolu enfeksiyonunu önleyerek, kolayca tuvalete çıkmayı destekler. Aynı zamanda bağırsaklardaki parazitleri azaltarak rahat bir dışkılama işlemi sağlar. Andız pekmezini düzenli tüketenlerde basur ve ishal gibi durumların yaşanma ihtimalinin çok az olduğu gözlemlenmiştir. 

- Vücuttaki toksinleri atmak için karaciğere yardım eder. Ayrıca kanı temizleyerek damar yollarını açar. Kalp ve damar tıkanıklığı risklerini azaltır.

andız pekmezi özellikle üst solunum yolları ve akciğeri temizleme de etkilidir

- Kötü alışkanlıklardan dolayı ortaya çıkan böbrek taşlarının düşürülmesini sağlamanın yanı sıra oluşumunu da önler.

- Yapılan bazı araştırmalarda andız pekmezinin saç dökülmesini önlediği görülmüştür. Çıban gibi yaralara sürüldüğünde kısa sürede iyileştirdiği de gözle görülür bir sonuç olmuştur.

- Her gün bir yemek kaşığı andız pekmezini kahvaltınızda tüketerek tüm bu faydalarda kısa sürede yararlanabilirsiniz. Ayrıca tahin ya da ılık su ile karıştırarak da tüketebilirsiniz.

YAN ETKİLERİ NELERDİR?

Aşırı tüketildiğinde fazla kiloya neden olur. Ayrıca şeker hastalarının da bu pekmezi tükettiğinde mutlaka bir uzmana başvurmaları gerekir. Yoğun bir pekmez olduğundan fazla tüketildiğinde mideyi rahatsız edebilir. 

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • hamdi çakar 3 yıl önce Şikayet Et
    andız bekmezi yeni değil eskiden beri akciyerlere balgam çıkartma için kullanılır sabah andız pekmezi yemekten bir saat önce alınır akşam yemekten bir saatönce keçi boynuzu pekmezi bir yemek kaşığı alınır ve 15 gün devam edilir balgamıkendi atıyor tık tık diye şeker hastaları oranını kendileri belirlesinler dikkat etsinler.
    Cevapla
  • İbrahim aydr 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi ticarete döktüler yakında bo... bile şu hastalığa iyi geliyor derlerse hiç sasirmam...
    Cevapla
  • Yasemin 4 yıl önce Şikayet Et
    6 yaşındaki kızımın beyaz kanı hep düşük iyi geldiğini duydum onada 1 yemek kasığımı vermeliyim birde ben çok zayıfım kilo aldırırmı
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Andız pekmezi Hangi marka ve nereden almalıyız..
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben temin edebilirim doğal saf bugün aldım kilosu 35 tl
    Cevapla
  • hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    andız pekmezini süpermarketlerden temin edebilirsiniz ayrıca ak cigerleri temizler sigara içenier ve öksürenler için çok faydalı düzenli 1 .2ay gunde bir çorba kaşıgı kullanırsanız bin bir derde deva
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR