Göz ağrısı neden olur? Sağ göz sol göz ağrısı nasıl geçer? Göz sağlığı...

Aşırı derece rahatsızlık veren göz ağrısı neden olur? Göz iltihaplanmasından göz kuruluğa kadar bir çok sebebin ortaya çıkarabileceği göz ağrısı hayatı olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle masa başı çalışanlarını gün içinde oldukça zorlayan sol göz ağrısı ve sağ göz ağrısı nasıl geçer? İşte kulağa basit bir durum gibi gelse de ileri ki dönemde sıkıntı oluşturacak göz ağrısından kurtulmanın yolları...

ABONE OL
GİRİŞ 28.11.2019 08:55 GÜNCELLEME 28.11.2019 08:55 SAĞLIK
Göz ağrısı neden olur? Sağ göz sol göz ağrısı nasıl geçer? Göz sağlığı...
Göz ağrısı neden olur? Sağ göz sol göz ağrısı nasıl geçer? Göz sağlığı...

Sağ göz ağrısı ve sol göz ağrısı günlük hayattı olumsuz derece etkileyebilir. İnsanların zaman zaman yaşadıkları ve dikkate almaları gereken problemlerden bir tanesi olan göz ağrısı bir çok nedene bağlı olarak ortaya çıkar. Bu nedenlerin başında ise alerjiler, göz kuruluğu, gözyaşı kanalı tıkanıklığı, sinüzit, arpacık geliyor. Peki göz ağrısından kurtulmak mümkün mü? Gün içinde aşırı derece rahatsızlık veren göz ağrılarını ilaçsız ve doğal yollarla önlemeye bilirsiniz.

GÖZ AĞRISI NEDEN OLUR?

Göz ağrısının nedenlerinin başında göz kırmamak geliyor.  Gözlerimizi bilgisayar veya telefon ekranına kilitlediğimizde kısa vadede göz kuruluğu, gözlerde yanma, batma, kızarıklık ve bulanık görme olarak karşımıza çıkan sorunlar, önlem alınmadığı ve bu hatadan dönülmediği taktirde uzun vadede çok daha ciddi göz sorunlarına neden olabiliyor. 

Bunun dışında stres, göze cisim çarpması, göz kuruluğu göz alerjisi, göz tansiyonu, katarakt, göz iltihap, göz migreni, göz nezlesi ve göz enfeksiyonu aşırı derece sol ve sağ göz ağrılarına sebep oluyor.

GÖZ AĞRISINI DOĞAL YOLLARLA GEÇİRMEK MÜMKÜN MÜ?

Patates: Pişmemiş olan patatesin cilt sıkılaştırıcı özelliği bulunmaktadır. Bu özelliğinin yanı sıra gözler de bulunan kaşıntı ve iltihap sorununun giderilmesinde de son derece etkilidir. Patates hemen hemen her mutfakta bulunan şifa dolu bir bitkidir. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde göz ağrısına bitkisel çözüm yöntemlerindendir. Patatesin kabuklarını soyun. Soyduğunuz patatesi dilimleyip katı meyve sıkacağında suyunu çıkarın. Katı meyve sıkacağınız yoksa soyulmuş patatesi rendeleyip süzgeçten çıkararak da suyunu çıkarabilirsiniz. Elde ettiğiniz patates suyuna pamuğu batırıp ağrıyan gözlerinize 15 dk boyunca tutun. Bu uygulama her gün özellikle gece uyumadan önce devam edin.

Göz Ağrısına Patates Suyu

Siyah Çay: Çayı demledikten sonra 15 dakika soğumaya bırakın. Ilık olan çay ile en fazla 45 saniye kadar gözlerinizi temizleyin. Bu işlem ile gözleriniz dinlenecek, rahatlayacak ve ağrılardan kurtulacaksınız. Çayın içinde bulunan teofilin maddesi damarları genişleterek göz kanallarının rahatlamasını sağlar. Çayın demledikten sonra beklemesiyle içinde oluşan antiseptik maddeler de arpacık, çapaklanma, kirpik dibi iltihabı ve göz nezlesine iyi gelir.

Gül Suyu:  Gül suyu göz ağrısının yanı sıra göz yorgunluğunu da gideren bir ilaç sayılır. Ayrıca göz enfeksiyonlarını önleyen ve tedavi eden antiseptik bir özelliğe sahiptir. Bir iki damla saf gül suyunu doğrudan gözünüze koyun. Günde iki kez yapabilirsiniz. Alternatif olarak 3-4 damla gül suyunu su dolu bir cam kaseye koyun ve bu su ile gözünüzü yıkayın.

Salatalık: Salatalık yatıştırıcı ve ağrı giderici özelliği sayesinde göz ağrısından kurtulmakta yardımcı olacaktır. 2 dilim salatalığı soğuk suya koyup 2-3 dakika bekletin. Soğuk sudan alıp 10 dk boyunca gözlerinize koyun. Göz ağrınız geçene kadar bu işlemi tekrar edin.

Tuzlu Su: Göz ağrısını evde hafifletmenin diğer bir yolu da bol su ile gözü yıkamaktır. Göz, yabancı bir cisme veya kimyasal bir maddeye maruz kaldıysa gözlerinizi bol su ile yıkamalısınız. Hatta suya biraz tuz bile ekleyebilirsiniz.

Gözde batma, yanma, gözde kızarıklık, çapaklanma, bulanık görme ve hatta göz kapağında şişmeye, göz çevresinde ağrı gibi nedenlerden şikayetçiyseniz yukarıda bulunan doğal yöntemleri geçici süre geçmesi için kullanabilirsiniz. Fakat ne olursa olsun göz ağrısı için mutlaka bir göz doktoruna başvurmanızda fayda var.

Göz Ağrısından Korunma

GÖZ AĞRISI YAŞAMAMAK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Bilgisayar ekranına veya televizyona bakmak göz yorgunluğu yapar. Bu da göz ağrısına neden olur. Mümkünse uzun saatler boyunca izlemeyin. Sık sık ara verip gözlerinizi dinlendirin.

Gözlerinize sıçrayacak ve zarar verecek her türlü aleti kullanılırken mutlaka gözlük kullanın.

Tozlu ortamlarda çalışıyor veya bulunuyorsanız mutlaka gözlük takın.

Basketbol, tenis gibi sporları yaparken güvenlik amacıyla gözlük takın.

Temizlik için kullanılan amonyak ve deterjan gibi güçlü kimyasalları kullanırken gözünüze gelmemesine çok dikkat edin.

GÖZ SAĞLIĞINI KORUYAN SİRKE TARİFİ

 

Göz sağlığı bütün hayat kalitesini etkileyen ve son derece önemli bir durum. Kunak, içerisinde havuç, hurma, yaban mersini, yeşil çay ve gingko biloba olan göz sağlığını koruyan şifalı sirke tarifini izleyiciye aktardı. Kunak, karışımı yirmi gün beklettikten sonra süzüp her yemek arasında bir çorba kaşığı içilmesini önerdi. 

 

YORUMLAR 1
  • Büşra 4 yıl önce Şikayet Et
    Ünerileriniz için çook teşekkürler kardeşim Allah razı olsun.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR