Karatay'dan Başkan Erdoğan'a çağrı: 18 yaşına kadar yasaklansın

Sık sık zeytinyağı için ve çayınıza tereyağı ekleyin sözleriyle gündeme gelen Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2019 12:29 GÜNCELLEME 01.02.2019 12:31 Sağlık
Karatay'dan Başkan Erdoğan'a çağrı: 18 yaşına kadar yasaklansın
Karatay'dan Başkan Erdoğan'a çağrı: 18 yaşına kadar yasaklansın

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı canlı yayın programında yine çarpıcı uyarılarda bulundu. Karatay, hazır ürünler ve gazlı içeçeklerdeki mısır şurubu şekeriyle ilgili uyarılarını bir kez daha tekrar etti. Karatay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrı yaptı. "Pakete giren hiçbir şeyi yemeyin diyoruz. Vücutta bütün hastalıkları başlatabiliyor. En başta mısır şurubu şekeri tansiyonu yükseltiyor. Tip 2 şeker hastalığını başlatıyor. Alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanmasını başlatıyor. Böbreklerde idrar söken tüpleri tahrip ediyor. Beyin için damarlarda darlıklar meydana getiriyor kolon dediğimiz bağırsaktan kanserojen etkisi yapıyor, obeziteyi başlatıyor." dedi.

MISIR ŞURUBUNUN ZARARLARI

Karatay, "Pakete giren hiçbir şeyi yemeyin diyoruz. Vücutta bütün hastalıkları başlatabiliyor. En başta mısır şurubu şekeri tansiyonu yükseltiyor. Tip 2 şeker hastalığını başlatıyor. Alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanmasını başlatıyor. Böbreklerde idrar söken tüpleri tahrip ediyor. Beyin için damarlarda darlıklar meydana getiriyor kolon dediğimiz bağırsaktan kanserojen etkisi yapıyor, obeziteyi başlatıyor." dedi.

Canan Karatay

ŞEKERLİ GAZLI İÇECEKLER 18 YAŞINA KADAR YASAKLANMALI

"Mısır şurubu dediğimiz sıvı olan şekerli gazlı içeçekler, bu çocukların alkolü" diyen Karatay, konuşmasına böyle devam etti: "Onun için ben burada Sayın Cumhurbaşkanımıza Sayın Sağlık Bakanı'mıza sesleniyorum. 18 yaşına kadar yasaklanması lazım. Alkol nasıl yasak satılmıyor. Bunun da yasaklanması lazım. Eğer gençlerimizin ve çocuklarımızın bebeklerimizin sağlığını düşünüyorsak. Gerçi kantinlerde bunu kaldırdılar." 

Canan karatay haberleri

"Çok seviyorum tatlı krizim var" diyenler için Karatay, şöyle konuştu: "Şekerden vazgeçmek yok. Eğer öyle hissediyorlarsa bilin ki metabolik bozukluk var. Bağırsaklarda bozukluk var. Bağırsaklardaki düşman bakteriler bunu istiyor. Metabolizmayı düzeltmekte fayda var.Mısır şurubu şekeri farkında olmadan kullanılıyor. Dondurma, çikolata, gazlı içeçeklere konuyor, meyve sularında da var. Dört türlü tad alma duygumuz var. Acı, tatlı, tuzlu ve ekşi. Mısır şurubu kullanıla kullanıla meyve şekeri dediğimiz fruktoz da buna dahil dilimizde beşinci tad alma duygusunu geliştirdi. Bunu Japonlar gösterdi adı Umami. Umami diger 4 tad alma duygusunu bastırıyor. Onun için siz şeker tatlı ihtiyacını gidermeye çalışıyorsunuz."

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • adil 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tur suruplarin kullanılması kolaylastiriliyor, herkese afiyet olsun.
    Cevapla
  • istanbullu34 5 yıl önce Şikayet Et
    Nerdeyse herseyde glikoz fruktoz kullaniliyor hastaliklarda bundan dolayi cogaldi kanserli hasta sayisi artti bilincli olmaliyiz urunlerde glikoz ve fruktoz varsa almayalim
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Nesillerimizi korumak için verdiği bilgiler dolayı hocamızdan Allah razı olsun.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Karıştırdın herhalde. Amerikan şekeri denilen kamıştan yapılan şeker.
    Cevapla
  • Yunus 5 yıl önce Şikayet Et
    Mısır şekeri bisküvi lerede konuyor hepsine değil dikkat
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR