Saç dökülmesi nasıl geçer? Saç dökülmesini yok eden doğal karışım

Normal şartlar altında saç dökülmesi vücut mekanizmasının işleyişi açısından gayet doğal bir durum olarak görülmektedir. Fakat şu noktaya dikkat edilmelidir ki, saç döküldükten sonra yerine tekrardan gelemiyorsa altında ciddi bir problem yatmaktadır. Son dönemlerde görülme sıklığı bir hayli artan saç dökülmesi nasıl geçer? Hem kadınların hem erkeklerin yakındığı bir sorun olan saç dökülmesi nasıl önlenir? İşte, yok eden doğal karışım...

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2019 14:51 GÜNCELLEME 11.06.2019 20:50 SAĞLIK
Saç dökülmesi nasıl geçer? Saç dökülmesini yok eden doğal karışım
Saç dökülmesi nasıl geçer? Saç dökülmesini yok eden doğal karışım

Saç dökülmesi, esasına bakıldığında doğal bir süreç olarak görülmektedir; eskiyen saç kökleri yerini terk ederken alttan devamlı surette yenisi çıkarak döngüsel bir işleyiş sistemidir. Şayet saç dökülmesi oransal bakımdan belirli bir yüzdenin üzerine çıkması, dökülme hızının ciddi ölçüde artış göstermesi ve dökülen saçların yerine yenisinin gelememesi halinde önemli bir sağlık olarak karşımıza çıkmaktadır. Kimi zaman mevsim geçişlerinden yahut depresyon & stres gibi psikolojik etmenlerden kaynaklı olan, bazen de hormonlarda meydana gelen bozukluk veya demir seviyesinde oluşan eksiklik nedeniyle yaşanabilen Saç dökülmesi nasıl geçer? Şikayetin uzun bir zaman boyunca devam etmesi halinde önemli hastalıkları da beraberinde getirebilen Saç dökülmesi nasıl önlenir? İşte, çok ciddi ölçüde kilo kaybedilmesi durumunda da baş gösterebilen ve vitamin, çinko ve protein düzeyinde eksiklik bulunması sonucunda da karşılaşılabilen saç dökülmesini yok eden doğal karışım...

SAÇ DÖKÜLMESİ NASIL GEÇER?

Saç Dökülmesi İçin Öncelikle Doğru Tedaviye Başvurun: İlk olarak, saç dökülmesi tedavisinde tanı doğru yapılmalıdır. Saç dökülmesinin nedenlerini ve dökülme tipini öğrenmek gerekmektedir. Dermatoloji uzmanı muayenesi ile dökülmeye yol açan faktörler belirlenerek uygun tedavi planlanmaktadır.

 

 

Saç Dökülmesini Geçirmek İçin Çinko Tüketimine Ağırlık Verin: Saç köklerini uyararak hücre yenilenmesini aktif hale getiren minerallerin başında çinko gelir ve özellikle badem önemli bir çinko kaynağıdır. Eğer dökülme ciddi bir metabolizma hastalığından kaynaklanmıyorsa, günde 1 avuç badem, fındık, fıstık, ceviz tüketmek çinko ihtiyacını karşılar ve saç dökülmesine iyi gelen yiyecekler arasındadır.

saç dökülmesine ne iyi gelir

Serum Desteği Alabilirsiniz: Saçı kökünden güçlendiren Aminexil, Octeine gibi maddeler içeren, saç telinin saç derisine olan bağını güçlendirmeye yardımcı olan saç bakım serumlarını her gün kullanabilirsiniz.

Saç Dökülmesi İçin Kırmızı Et Tüketimine Özen Gösterin: Yeterli miktarda alınmayan protein saçın cansızlaşmasına ve geç uzamasına neden olur. Yağsız kırmızı et gibi kaliteli protein kaynağı yeterli miktarda düzenli tüketildiğinde saçların güçlü ve canlı uzamasını sağlar, dökülmenin önüne geçer.

Saç Yıkama Sıklığınıza ve Kullandığınız Şampuana Dikkat Edin: Bilindiği gibi saçı her gün yıkamak iyi değildir. 2-3 günde bir ph 5.5 değerinde bir şampuanla yıkamaya özen gösterin.

Her Türlü Kimyasaldan Olabildiğince Uzak Durun: Jöle, köpük ve sprey gibi saç şekillendiricileri mümkün olduğunca az kullanmak gerekir. Ya da kullanacaksanız aynı gün saçınızı yıkayıp bu ürünlerden saçınızı temizlemeniz en doğrusudur. Özellikle jöle saçınızın nefes almasını engeller, çok uzun süre saçta kalmasına izin verilmemelidir.

SAÇ DÖKÜLMESİ NASIL ÖNLENİR?

Saç Dökülmesi İçin Bitkisel Kürlerden Yararlanabilirsiniz: Sadece ağız veya haricen sürme yoluyla kullanılan saw palmetto (cüce palmiye), hindistancevizi yağı, çuha çiçeği yağı, elma sirkesi, kreatin ve kabak çekirdeği yağının saç dökülmesine faydalı olduğuna dair kanıtlar vardır.

Saç Dökülmesini Önleyen Isırgan Otu Mucizesi: 20 bardak kaynak suya, 1 çorba kaşığı çok ince kıyılmış ısırgan otu konulur. Yarım saat bekletildikten sonra temiz ve ince bir tülbentten süzülür. Yatmadan önce, bu suyla saç dipleri ovularak yıkanır.

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir? Vitamin eksikliği nedeniyle saçlarınızı kaybediyorsanız bir diğer önerimiz avokado yağıdır. Saçlarınızda direkt olarak kullanabileceğiniz avokado yağının kullanımı da kolay. Saçlarınıza sürün. Havlu sararak birkaç saat saç derinize ve saçlarınıza nüfuz etmesini bekleyin.

Saç Dökülmesini Geçiren Karışım: Yumurta beyazı, bal ve zeytin yağını macun haline getirerek saç diplerine uygulayın. 20 dakika bekletin ve durulayın. Hatta durulama suyuna yarım çay bardağı elma sirkesi de ekleyebilirsiniz. Böylece, saçlarınız daha parlak ve sağlıklı görünecek ve saç dökülmesini önleyebileceksiniz.

Saç Dökülmesi Nasıl Önlenir? Kına yakmak, eskiden büyüklerimizin saçları için uyguladığı bir bakım yöntemidir. Oldukça işe yarayan bu yöntem saçlarınızın dökülmesini önler. Sadece saç dökülmesini önlemekle kalmaz aynı zamanda onları besler.

Saç Dökülmesi Nasıl Geçer? Aloe veranın jeli aslında doğanın bize bahşettiği en harika mucizelerden biri. Saç ve deri sağlığımız açısından çok faydalı olan bu ürünü tek başına kullanınca deride tahriş hissi uyandırabilir. Bu yüzden Hindistan cevizi sütü ile karıştırıp saç diplerinize ve saçlarınızın tamamına uygulayabilirsiniz. Sonuçlara hayran kalacaksınız.

Saç Dökülmesine Ne İyi Gelir? Çörek otu yağının içinde saç için oldukça önemli bileşenler ve vitaminler bulunmaktadır. Beta karoten, A, B1, B2, B6, E ve C vitaminlerini barındıran çörek otu yağı, saç dökülmesi problemi karşısında sıkça tercih edilmektedir. Çörek otu yağını saç diplerine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

Kuruyemiş Tüketimine Ağırlık Verin: Saçların normal uzama döngüsünün korumasında E vitamini, esansiyel yağ asitleri ve sülfür içeren kuruyemişler oldukça etkilidir.

FERİDUN KUNAK’TAN SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEYEN DOĞAL KARIŞIM…

 “Saç dökülmesi neden olur? Saç dökülmesi kimlerde olur? Saç dökülmesi nasıl önlenir? Saç dökülmesini önleyen kür var mı? Saç dökülmesine ne iyi gelir?” soruları Dr. Feridun Kunak Show’da cevaplandı.

Saç dökülmesi, saçların zayıflaması ve incelmesi gibi farklı sebeplerden oluşan, günümüzde en çok karşılaşılan sorunlardan biridir. Serap Kunak, içerisinde ceviz yaprağı, ısırgan yaprağı ve biberiye yaprağı olan saç dökülmesini önleyen etkili karışım tarifini aktardı. Kunak, karışımı beş dakika kaynatıp beş dakika demledikten sonra her akşam saç diplerine masaj yaparak uygulanmasını önerdi.

YORUMLAR 21 TÜMÜ
  • barış 3 yıl önce Şikayet Et
    saç dökülmlerimi zigavus pro lab-biotin şampuan engelledi saç diplerim beslendi ölü hücreler canlandı herkeze tavsiye ediyorum
    Cevapla
  • şeref 3 yıl önce Şikayet Et
    sarımsaklı şampuan olarak Zigavus marka çok kaliteli ve muhteşem sonuçlar sağlıyor tavsiye ederim herkeze
    Cevapla
  • eren 3 yıl önce Şikayet Et
    Zigavus'un sarımsaklı şampuanını öneririm. Kokusuz olmasından dolayı çok memnunum. Ayrıca çok etkili. Saçlarımı güçlendirdi. Kesinlikle tavsiye ederim.
    Cevapla
  • ayse 3 yıl önce Şikayet Et
    sac dokulmesi
    Cevapla
  • asıye 4 yıl önce Şikayet Et
    zıgavus forte sampuan kullanıyorum sac derım temız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR