Bulgur diyetiyle kolayca zayıflamak mümkün: Yağ yakan Bulgur diyeti listesi

Bulgur diyeti, gün içerisinde açlık duygusu hissetmeden hem sağlıklı hem de damak tadınıza hitap eden gıdalarla beslenerek kolay yollardan kilo verme avantajı sağlıyor. Beslenme Uzmanı Selahattin Dönmez tarafından hazırlanan ve 4 gün 2 kilo verme vaadini sunan Bulgur diyeti ile zayıflama diyeti listesini açıkladık. İşte; gereğinden fazla besin tüketme ihtiyacının önüne geçen Bulgur diyetiyle kesin kilo verme yöntemi!

ABONE OL
GİRİŞ 20.12.2019 15:49 GÜNCELLEME 20.12.2019 15:49 SAĞLIK
Bulgur diyetiyle kolayca zayıflamak mümkün: Yağ yakan Bulgur diyeti listesi
Bulgur diyetiyle kolayca zayıflamak mümkün: Yağ yakan Bulgur diyeti listesi

Bulgur diyeti, vücut sağlığını olumsuz yönde etkileyen kötü beslenme koşulları, egzersiz/hareket yetersizliği gibi etmenlere dur diyerek kısa bir zaman içerisinde yeniden eski formunuza kavuşmanız için etkin rol üstlenen bir kilo verme programıdır. Sağlıklı ve etkili zayıflama alternatifleri arayışında olanların işini fazlasıyla görecek olan bulgur diyeti listesi Beslenme alanında ihtisas sahibi Selahattin Dönmez tarafından oluşturulan ve gözle görülür derecede faydalarını gösteren bir yöntemdir. Özellikle bölgesel yağlanma probleminden muzdarip olan kimseler için yüz güldürücü sonuçlarla karşılaşmasını sağlayacak Bulgur diyeti ile zayıflama diyeti listesi hakkında yakın mercek altına alınan noktaları sunduk. İşte, sindirim & boşaltım sisteminin zararlı şartlara maruz gönül rahatlığıyla uygulayabileceğiniz ve metabolizmanın hızlı bir şekilde çalışmasını destekleyen bulgur diyetiyle kesin kilo verme yöntemi...

 

 

ZAYIFLATAN BULGUR DİYETİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Öncelikle bulgur diyeti için dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta, besin ve öğünlerin yerlerinin değiştirilmemesi gerekmektedir. Bununla beraber bu zayıflama yönteminin olumlu etki vermesi için sabahları erken kahvaltı masasına oturmak, öğle yemeği menüsünü vaktini geçirmeden tamamlamak ve akşam yemeği menüsünü de saat 20:00'dan önce yemek gerekmektedir. Akşam yemeği sonrasında asla yemek yenilmemesi lazım gelmekte olup bol bol su tüketimine yer verilmelidir. Diyet listesinde belirtilen gıdalar yerine hiçbir alternatif seçenek uygulamamalısınız.

KİLO VERDİREN BULGUR DİYETİNİ KİMLER YAPMALIDIR?

Öte yandan elbette ki bu kilo verme programının içerisine yürüyüşü de dahil etmelisiniz. 4 günde 2 kiloya kadar inmek istiyorsanız, her gün düzenli olarak kırk beş dakika boyunca yürüyüş yapmanız gerekmektedir. Son olarak zayıflatan bulgur diyetini, hamile ya da emziren annelerin haricindeki herhangi bir sağlık problemi bulunmayan ve vücut kitle endeksi olması gereken seviyenin üstünde olan herkes uygulayabilmektedir.

 

 

İŞTE, BULGUR DİYETİ LİSTESİ...

-KAHVALTI MENÜSÜ: 1 dilim beyaz peynir, 5 adet siyah veya yeşil zeytin, 1 tatlı kaşığı bal, 1 dilim ekmek, kırmızı ve yeşil biber, maydanoz , açık çay (limon dilimli) 

-ÖĞLE YEMEĞİ MENÜSÜ: Nar ekşili bulgur salatası 

*Nar ekşili bulgur salatası için gerekli malzemeler şu şekildedir: 3 yemek kaşığı haşlanmış köftelik bulgur, 1 adet pancar turşusu, 1 adet ince kıyılmış kuru soğan, 1 diş sarımsak, 2 kase ince kıyılmış maydanoz, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı.

-AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜ: 2 adet ev yapımı köfte (kırmızı et, tavuk eti veya hindi etinden yapılabilir) ve hardallı kırmızı lahana salatası.

*Hardallı kırmızı lahana salatası için gerekli malzemeler şu şekildedir: 1 kase ince kıyılmış kırmızı lahana, 1 çay kaşığı köri, 1 çay kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 tatlı kaşığı nar ekşisi, 1 yemek kaşığı zeytinyağı. 

-ARA ÖĞÜN MENÜSÜ: Bulgur diyetinde üç ara öğün önerisi bulunmaktadır. Diyet süresince bu ara öğün kombinasyonlarından dilediğinizi dilediğiniz gün tüketebilirsiniz. Yalnızca bir tek tip ara öğünü 4 gün süresince kullanabileceğiniz gibi, her gün farklı bir ara öğün de tercih edebilirsiniz.

*1.seçenek: 1 adet mandalina ve 8 yarım ceviz

*2.seçenek: 1 su bardağı ayran ile 10 adet çiğ badem bir diğer seçenek ise

*3.seçenek: Yarım muz ve 1 tatlı kaşığı yer fıstığı ezmesi (şekersiz )

Muzları küçük dilimler haline getirip üzerlerine az miktarda fıstık ezmesi sürerek yiyebilirsiniz. Toplam fıstık ezmesi miktarının 1 tatlı kaşığını geçmediğinden emin olmanız yeterli…

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    bütün afrika bulgur yiyordu zaten
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizzat yaptığım uzun süreçte 25 kğ verdim.İşin sırrı az yemek sabah akşam iki öğün.Ekmek nerdeyse yok gibi.Diyet takıntısı ve para vermeden yapacaksınız.Tatlılar,gazlı içecekler yok.Ayrıca tabiki sağlıklı yaşam için sodyum bikarbonat sabah akşam içtim.AZ YE....
    Cevapla
  • Birol 4 yıl önce Şikayet Et
    Diyet yapanlara kırmızı et önerilmez ancak benim altı ayda bir dana yiyerek zayıflayan arkadaşım var o nasıl oluyor :)
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu tamamen saçma bir diyet. Bulgurla diyet olmaz.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulgurla diyet olmaz, çünkü karbonhidrat çok olan bir besin.
    Cevapla
  • Crn 4 yıl önce Şikayet Et
    Bulgur karbonhidratı çok olan bir beşin değildir sağlıklı zayıflama da olmazsa olmazların başında gelir kilo yapmaz tok tutar bağırsakları çalıştırır ve çok yararlı bi besindir 5 ayda 25 kilo vermiş biri olarak söylüyorum kendimi da hiç sıkmadım bu sürede sadece sağlıklı beslendim
    Cevapla
  • AHMEDHAMMADİ 4 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK BİLİYONUZ NE DEMEK OLMAZ VUCUDUN KARBONHİDRATDA İHTİYACI var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR