Boren nedir? Ne zaman satışa sunulacak? Borel el dezenfektanının fiyatı ne kadar olacak?

Koronavirüs ile mücadele kapsamında bor katkılı yerli ve milli imkanlarla üretilen dezenfektan Borel yarın satışa sunuluyor. Sıradan dezenfektanlara kıyasla ellere zarar vermeyecek olan Boren'in yaraların hızlı iyileşmesine de yardımcı olduğu açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.04.2020 14:18 GÜNCELLEME 15.04.2020 14:24 SAĞLIK
Boren nedir? Ne zaman satışa sunulacak? Borel el dezenfektanının fiyatı ne kadar olacak?
Boren nedir? Ne zaman satışa sunulacak? Borel el dezenfektanının fiyatı ne kadar olacak?

Türkiye'nin bordan üretilen yerli ve milli dezenfektanı Borel yarından itibaren satışa sunulacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez tarafından duyurulan ve tanıtımı gerçekleştirilen yerli dezenfektan, başta Koronavirüs ile mücadele vatandaşlara faydalı olması planlanarak üretildi. Dünya çapında yaşanan salgında tedarik süreci en zor ürünlerden biri olan yeni dezenfetan ile söz konusu ihtiyacın karşılanması hedefleniyor. Peki Borel nedir? Hangi malzemeden üretildi? İçeriğinde neler var?

 

BOREL NEDİR? İÇERİĞİNDE HANGİ MADDELER VAR?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez tarafından duyurulan ve tanıtımı gerçekleştirilen Bor katkılı yerli ve milli dezenfektan, Koronavirüsle mücadele kapsamında tedarik aşamasında en büyük sorun yaşanan dezenfektan sorununu ortadan kaldırmayı hedefliyor. 

 

Bor katkılı Borelin'in içeriğinde neler var:

- Etil alkol
- Giserol
- Bor
- Aloe vera
- Lavanta
- Çay ağacı
- Yağ
- Su

Ayrıca etil alkol uçtuktan sonra geriye kalan bor ve esansiyel yağlar antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde ayrıca eldeki bakteri ve mantarları da öldürerek yaraların iyileşmesini hızlandırıyor.

ELLERE ZARAR VERMEYECEK

Yerli ve milli imkanlarla üretilen Borel, yapılan açıklamaya göre ellere zarar vermeyecek. İçeriğindeki maddeler elleri nemlendiriyor ve dermatolojik sorunlara neden olmuyor. Eldeki bakteri ve mantarları öldürerek yaraların çabuk iyileşmesine katkı sağlıyor.

BOREL NE ZAMAN SATIŞA SUNULACAK?

Bor katkılı yerli ve milli dezenfektan Borel yarından itibaren yani 16 Nisan 2020 itibari ile satışa sunulacak. Buna ek olarak 100 mililitrelik ambalajlar ile satışa sunulacak dezenfetanın ilk partisi sahada çalışan kahramanlara hediye edilecek.

BAKAN DÖNMEZ’DEN AÇIKLAMALAR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, bordan üretilen yerli dezenfektan BOREL için düzenlenen “Tanıtım Töreni”ne katılıyor.

Bakan Dönmez'in konuşması şöyle:

-Koronavirüsle mücadele önce ellerle başlıyor.

-Kişisel hijyen ürünlerine aşırı talep oldu.

-Benzine etanol karıştırma zorunluluğunu bir süreliğine kaldırdık. Sıkıntıları giderdik.

-Ekibimiz gece gündüz yoğun seri üretimine geçtik. Borel yarından itibaren farklı satış noktalarında vatandaşlarımızla buluşacak.

-Borel ele zarar vermiyor. İçeriğindeki maddeler elleri nemlendiriyor ve dermatolojik sorunlara neden olmuyor. Eldeki yaraların çabuk iyileşmesine katkı sağlıyor.

-100 mililitrelik boyutta satışa çıkacak.

-Borel'in ilk parti üretimini sahada olan kahramanlarımıza hediye ediyoruz.

YERLİ DEZANFEKTAN BOREL'İN FİYATI NE KADAR OLACAK?

Bor katkılı el dezenfektanı Borel'in fiyat hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR