ABD'den son dakika koronavirüs açıklaması: Devir kapanıyor

ABD'de koronavirüsten ölümler durdurulamıyor. ABD Sağlık Bakanı Alex Azar, ülkede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısının son günlerde yeniden yükselişe geçtiğini söyledi. Bakan ayrıca, ''Aşı ve tedavi çalışmaları ilerliyor ancak salgının yayılmasını yavaşlattığımız devir kapanıyor'' ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2020 19:45 GÜNCELLEME 28.06.2020 20:51 SAĞLIK
ABD'den son dakika koronavirüs açıklaması: Devir kapanıyor
ABD'den son dakika koronavirüs açıklaması: Devir kapanıyor

Azar, CNN televizyonunda Jake Tapper'ın sunduğu "State of Union" programında, ülkedeki Kovid-19 salgınına ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi.

'DEVİR KAPANIYOR'

Özellikle güney ve batı eyaletlerde vaka sayılarının hızlı şekilde arttığına işaret eden Azar, "Ülke şu anda birkaç ay önce pandeminin zirve yaptığı dönemden farklı bir durumda. Aşı ve tedavi çalışmaları ilerliyor ancak salgının yayılmasını yavaşlattığımız devir kapanıyor." ifadesini kullandı.

ABD, koronavirüs

Herkesin sorumluluk alarak maske ve sosyal mesafe kurallarına itaat etmesi gerektiğinin altını çizen Azar, vakaların ülkedeki "normalleşme" sürecine bağlı olarak artışa geçtiği iddialarını da yanıtladı.

 

Azar, "Vakaların artmasının nedeni normalleşme değil. Birçok eyalette normalleşme sürecine henüz çok yeni başlayan topluluklarda bile vakalar artıyor. Vakaların artış nedenini derinlemesine incelemeliyiz ancak şurası kesinki kendi davranışlarımıza dikkat etmeli, sosyal mesafeyi koruduğumuz ve maske taktığımızdan emin olmalıyız." diye konuştu.

ABD'DE ÖLÜMLER DURMUYOR!

ABD'de Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı son 24 saatte 488 artarak 128 bin 161'e yükseldi. Dünyada en fazla vaka görülen ülkeler sıralamasında ABD'yi 1 milyon 319 bin 274 vakayla Brezilya, 634 bin 437 vakayla Rusya ve 537 bin 957 vakayla Hindistan izliyor. Günlük vaka ve ölü sayısındaki düşüşe rağmen New York, ABD'de "salgından en fazla etkilenen eyalet" konumunu sürdürüyor.

US,coronavirüs

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ölenlerin sayısı son 24 saatte 488 artarak 128 bin 161'e yükseldi. ABD, Kovid-19 salgınının merkezi ve en çok can kaybının yaşandığı ülke olmaya devam ediyor.

Dünyadaki Kovid-19 verilerinin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ülkede virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 42 bin 935 artarak 2 milyon 597 bin 383'e ulaştı.

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar'dan koronavirüs açıklaması

ABD'DEN SONRA EN ÇOK VAKA GÖRÜLEN ÜLKELER: BREZİLYA, RUSYA VE HİNDİSTAN

Dünyada en fazla vaka görülen ülkeler sıralamasında ABD'yi 1 milyon 319 bin 274 vakayla Brezilya, 634 bin 437 vakayla Rusya ve 537 bin 957 vakayla Hindistan izliyor. Günlük vaka ve ölü sayısındaki düşüşe rağmen New York, ABD'de "salgından en fazla etkilenen eyalet" konumunu sürdürüyor.

New York'ta şu ana kadar 416 bin 18 kişiye virüs bulaştı, 31 bin 452 kişi hayatını kaybetti. New York'u yaklaşık 211 bin vakayla California ve 176 binden fazla vakayla New Jersey takip ediyor.

ABD'de Kovid-19 testi yapılan kişi sayısı 32 milyon 12 bini, iyileşenlerin sayısı da 1 milyon 81 bini geçti

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • abdullah 23 3 yıl önce Şikayet Et
    hani siz süper devlettiniz,dünyanın jandarması idiniz ne oldu tıs.kim miş güçlü olan belki anlamışızdır,kiminle dost olmamız gerektiğini kimin kanunları ile hareket etmemiz gerektiğini artık anlamanın zamanı gelmedi mi.bunun bizim için son fırsat olduğunu düşünüyorum.
    Cevapla
  • ........... 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüs halk ayaklanması ile kontrolü zor bir duruma geldi zaten bu saatten sonra işleri çok zor. Kendi ülkeleri ile ilgilensinler de dünyayı sömürecek kan dökecek zamanları kalmasın diyeyim.
    Cevapla
  • Amin 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin amin
    Cevapla
  • DEĞİL Mİ 3 yıl önce Şikayet Et
    millet çok güzel saydırmış ama abd yi yönetenlerin ve abd para baronlarının da çok umrunda bir yandan pandemi bir yandan ırkçı olaylar abd ye ne oluyor bence hiç bir şey abd de katledemeyeceği kadar siyahi yi resmi bir şekilde katletme fırsatı pandemi abd önlem alamıyormuşmuş saokağa çıkmamaları lazım ama bunları sokakta tutmalıyız nasıl floyd olayı bir iki provakasyon çığ gibi virüs yayıldı bakın ölenlerin çoğuna siyahidir beyaz ölenlerde ya yaşlı ya kimsesiz bilmem anlatabildim
    Cevapla
  • garib 3 yıl önce Şikayet Et
    cinmi kazaniyor US mi kazaniyor . en sonunda dinsizler dunyayi idareye geliyor . insan oglu uyanin dinsizmi daha iyi yonetir yoksa dini olanmi ?
    Cevapla
  • 345678 3 yıl önce Şikayet Et
    allahın kahhar gazabı zalimlerin üstüne olsun inşallah amin 360.000 alemlere gelen evrensel islama allaha inanmayan göklerin kimin ayakta tuttuğunu görüptte anlamayanı allahın varlığa inanmayanları rabbim bildiği gibi yapsın zalimleri inşallah amin yada evrensel islamı inanmayanların kalbine nakşeylesin amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR