Corona virüsün ardından Çin'de ortaya çıkan G4EA H1N1 virüsü nedir?

Corona virüsün ardından Çin'de yeni bir virüsün ortaya çıkması bilim dünyasında büyük korkuya neden oldu. Şu anlık çiftliklerde çalışan ve domuzlarla yakın temas halinde olan kişilerde görülen ve kontrol altına alınmaya çalışılan virüse karşı gerekli önlemlerin gösterilmemesi durumunda daha ölümcül ve tehlikeli bir pandemi sürecinin yaşanabileceği ihtimali düşünülmektedir. Peki G4EA H1N1 virüsü nedir?

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2020 14:24 GÜNCELLEME 01.07.2020 14:29 SAĞLIK
Corona virüsün ardından Çin'de ortaya çıkan G4EA H1N1 virüsü nedir?
Corona virüsün ardından Çin'de ortaya çıkan G4EA H1N1 virüsü nedir?

2019’un son günlerinde tüm dünyayı sarsan ve etkisi hala süren corona virüsün ardından yine Çin’de ortaya çıkan G4 EA H1 N1 adındaki domuz gribi önlemlerin alınmaması durumunda yeni bir corona virüs vakası olabileceği duyurulmaktadır. Corona virüsten daha tehlikeli ve ölümcül olan G4 EA H1 N1 virüs domuz çiftliklerinde çalışan çiftçiler yoluyla birçok kişiye bulaşma tehlikesinin olduğu aktarılmaktadır. 

 

G4 EA H1N1 VİRÜSÜ

 

Çin’de domuz çiftliğinde ortaya çıkan ve virüsün domuz çiftliklerinde çalışan insanlara bulaştığı ve ardından insandan insana bulaşıp bulaşılmadığı kesin tespit edilemedi. Corona virüsten çok daha tehlikeli ve ölümcül olduğu G4 EA H1 N1 virüsü için gerekli önlemlerin alınmaması durumunda pandemi sürecinin devam edebileceği aktarılmaktadır. 

Solunum yoluyla çok çabuk yayılan virüs için çok büyük kitlelere ulaşmasının zor olmadığı ve birçok kişinin ölümüne neden olabileceği de eklenmektedir. Domuz gribi daha önce 2009 yılında Meksika’da görülerek birçok kişinin ölmesine neden olmuşsa da virüsün etkisinin beklenilenin altında olduğu ve özellikle yaşlıların virüse karşı bağışıklıkları olduğundan dolayı daha az hasarla atlattığı nakledilmektedir. 

BİLİM KURULU ÜYESİ PROF. DR. ATEŞ KARA'DAN UYARI

Enfeksiyon hastalıkları Prof. Dr. Ateş Kara Çin'de ortaya çıkan yeni domuz gribi için kendi twitter hesabında şu yazıyı paylaştı: 'Çin'de pandemi yapma riski olan yeni bir grip virüsünün "G4 H1N1", domuzlar arasında yaygın olarak tespit edildiği bildirildi. Bugün için hayvanlarla yakın teması olan insanlara geçebildiği ancak insandan insana bulaşı olmadığı da açıklandı. Lütfen; mesafe, maske, el yıkama'

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR