Sıcak su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına sıcak su içmek zayıflatır mı?

Sabahları güne ılık su içerek başlamak, metabolizmayı daha hızlı çalıştırarak zayıflamaya yardımcı olur. Sabah aç karnına ılık su içmek ve devamında vücudun ihtiyacı olan suyu yeterli miktarda karşılamak, iç organların daha sağlıklı çalışmasını sağlar. Yani her gün sıcak su içmek zayıflamayı hızlandırdığı gibi birçok hastalıktan koruduğu belirtilir. Peki sabah aç karnına ılık su içmenin faydaları nelerdir?

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2022 09:27 GÜNCELLEME 02.12.2022 09:28 SAĞLIK
Sıcak su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına sıcak su içmek zayıflatır mı?
Sıcak su içmenin faydaları nelerdir? Sabahları aç karnına sıcak su içmek zayıflatır mı?

Bedenin düzgün ve sağlıklı çalışması, iç organların sağlıklı olması için gün içinde ihtiyaç duyulan suyun fazlasıyla karşılanması gerekmektedir. Vücut yapısını oluşturan kani kemik ve beynin büyük bir kısmı sudan oluşmaktadır. Bedenin ihtiyacı olan hayati minerallerin karşılanması, vücut sıvılarının üretilmesi için her gün en az 8-10 bardak su içilmesi gerekmektedir. Vücudun ihtiyacı kadar su içmemesi durumunda organların sağlıklı çalışması için suya ihtiyaç duymaktadır. Sabahları su içerek güne başlamak ise iç organların su ile uyanası ve su ile çalışmasını sağladığı için oldukça faydalı bir alışkanlıktır ve herkesin yapması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. 

Sabahları Sıcak Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

Sabahları ılık su içmek iç organların daha sağlıklı ve aktif çalışmasını sağladığı için güne başlarken 250-300 ml kadar ılık su içilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. Vücudun günlük su ihtiyacının yeteri kadar karşılanmaması durumunda kronik yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı ve sindirim problemlerinin yaşanmasına neden olmaktadır. Sabahları ılık su içmek önemli ve sağlıklı bir alışkanlık olsa da gün içinde devamlı olarak su içilmesi gerekmektedir. Sabahları su içme alışkanlığını daha sağlıklı hale getirmek için ise içerisine ya birkaç damla limon ya sirke ya da bal ilave edilebilir. Sabahları ılık su içerek güne başlamanın faydaları şöyledir:

  • Sabahları ılık içmek ve gün içinde yeteri miktarda su içmek, sindirim sorunlarının yaşanmasına engel olmaktadır. Özellikle kabız olan kişilerin sabahları ılık limonlu ve sirkeli su içmeleri önerilmektedir. 

  • Ilık su, yorgunluk hissini alır ve vücuda enerji verir.

  • İç organların daha hızlık ve sağlıklı çalışmasını sağlar.

  • Vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur, kanser hücrelerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

  • Karaciğer yağlanmalarına iyi gelir.

  • Böbreklerin daha iyi çalışmasına yardımcı olurken böbrek hastalıklarına iyi gelir. 

  • Akciğerin temizlenmesine yardımcı olur. 

  • İdrar yolu iltihap ve enfeksiyonlarının temizlenmesine yardımcı olur. 

  • Vücuttan ödem ve şişkinliğin atılmasına yardımcı olur.

  • Bağırsakların çalışmasına ve ödem atılmasına yardımcı olduğundan zayıflamayı hızlandırmaktadır. Daha hızlı yağ yakmaya yardımcı olur.

  • Vücut toksin ve kirlerden arındığı için cilt sağlığına da iyi gelerek sivilce ve siyah nokta oluşumuna engel olmaktadır.

  • Cildin daha canlı olmasını sağlarken kırışıklıkların oluşmasına engel olmaktadır. 

  • - Sinirlerin yatışmasına ve stresini azalmasına yardımcı olur ve günün daha sakin geçmesini sağlar.

  • - Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korur. 

Sabahları Ilık Su İçmek Zayıflatır Mı?

Sabahları aç karnına ılık su içmek metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olduğundan kabızlığın verdiği şişkinliği giderdiği için zayıflamaya katkısı bulunmaktadır. Ayrıca sabahları güne ılık su içerek başlamak yağ yakımını hızlandırdığından daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Bundan dolayı beslenme uzmanları diyet yapan ya da yapmayan herkesin hem bağırsaklarının düzenli çalışması hem de vücut yağ oranının ayarlanması için öğünlerden yaklaşık olarak 15-20 dakika önce ılık su içilmesini önermektedir. 

Günde Ne Kadar Su İçmek Gerekir?

Bebekler ilk 6’a kadar su dahil hiçbir ek gıdaya ihtiyaç duymadan anne sütü ile beslenebilirler. Anne sütünün yeterli olmadığı 6 aydan itibaren bebeklere ek gıdaların yanında su içirilmesi gerekmektedir. Su içmeye başlayan bebekler e günlük 300-400 ml kadar, 1 yaşındaki bebeklere ise 700-800 ml kadar su verilmesi önerilmektedir. 

4-8 yaş arası çocukların güde 1-1,5 litre
9-13 yaş arası çocukların 1,5-2 litre
14-18 yaş arası gençlerin 2-2,5 litre
Yetişkin bireylerin ise günde ortalama 2,5-3 litre su içmeleri gerekmektedir. 

YORUMLAR 4
  • bytecimer 1 yıl önce Şikayet Et
    ben denedim kesintisiz 3 ay hergün bir litre ılık su içtim hep kabız oldum sonra buraktım
    Cevapla
  • Emirhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Guzel ve faydalı bir haber. Keşke herkes bunu yapsa, sabah aç karna en az bir bardak su içmenin mucizevi faydaları var
    Cevapla
  • Said ANT 3 yıl önce Şikayet Et
    zem suyu
    Cevapla
  • Çaycı 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz çay içiyoruz
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR