Şaşırtan sonuç! Koronavirüsün etkilerini yok ediyor!

Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüsle ilgili aşı ve ilaç çalışması hız kesmeden devam ederken İngiltere'de sürpriz bir gelişme yaşandı. Yüksek tansiyon tedavisinde kullanılan bir ilaç sınıfının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) enfeksiyonunun hafif geçmesini sağladığı ve hayatta kalma oranını artırdığı saptandı.

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2020 00:51 GÜNCELLEME 25.08.2020 00:52 SAĞLIK
Şaşırtan sonuç! Koronavirüsün etkilerini yok ediyor!
Şaşırtan sonuç! Koronavirüsün etkilerini yok ediyor!

Medicalpress'in haberine göre, İngiltere'de East Anglia Üniversitesinin yürüttüğü araştırma çerçevesinde, kan basıncını düşüren bir ilaç sınıfı ile Kovid-19 arasındaki ilişkiyi inceleyen ve 28 bin hastayı kapsayan 19 çalışmanın bulguları değerlendirildi.

 

 

Uzmanlar, anjiyotensin dönüştürücü enzim inhibitörleri (ACEi) ya da anjiyotensin reseptör blokerleri (ARB) kullanan kişilerde Kovid-19'un ağır geçme ve virüsten ölme riskinin düştüğünü gözlemledi.

KOVİD ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ KEŞFEDİLDİ

Üniversitenin Norwich Tıp Okulundan Dr. Vassilios Vassiliou, "Kardiyovasküler rahatsızlıkları bulunan hastaların, özellikle Kovid-19 enfeksiyonunu ağır geçirme riski altında olduğunu biliyoruz ancak salgının başında yüksek tansiyon için kullanılan bazı ilaçların Kovid-19 hastalarında daha kötü sonuçlarla bağlantılı olabileceği yönünde endişeler mevcuttu. Bu ilaçların, Kovid-19'lu kişiler üzerindeki etkisini keşfetmek istedik." dedi.
 

 

 

DSÖ'den açıklama: Tünelin sonunda ışık göründü


'ÖLÜMCÜL SONUÇLA KARŞILAŞMASI ÇOK DAHA DÜŞÜK'

Vassiliou, çalışmada ACEi/ARB ilaçlarını alan Kovid-19'lu yüksek tansiyon hastalarının, bu ilaçları almayanlarla kıyaslandığında kritik veya ölümcül bir sonuçla karşılaşma olasılıklarının daha düşük olduğunu saptadıklarını ifade etti.

Araştırmaya Norfolk ve Norwich Üniversite Hastanesinin de destek verdiği kaydedildi.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Hilal Erg 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu virus ciktigi ilk günden itibaren efsaneler yazıldı dahada yazılır en güzeli dua edelim tez zamanda bitsin bir sürü olasılık ve adanalar.....
    Cevapla
  • Gürbüz Köse 3 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi yalan bence, ilaç milaç yok. :((((
    Cevapla
  • mücahit 3 yıl önce Şikayet Et
    İlacın ismini yazsınlar da piyasada ilaç bırakmayın hemi :)
    Cevapla
  • BéN 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi o zaman . Ben zaten bu ilaçları kullanıyorum .
    Cevapla
  • altan 3 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bu tip ilaçları doktor vermeden kullanamazsın ben ilacın dozunu yükletmek veya düşürmek için bile 2 kere hekimime gidiyorum tansiyonun normalse kullanamazsın mazallah coronadan değil beynine kan gimediği için ölürsün çok tehlikeli adını öğrensen bile doktora danışmadan içme aspirin değil
    Cevapla
  • Reis111 3 yıl önce Şikayet Et
    ilacın ismini yazsa ne olacak senin tansiyonun normalse bu ilacı içersen hayatın kayar yüksek tansiyonu düşüren ilaç bu sen bu ilacı içersen tansiyonun altılara yedilere düşer ayakta duramazsın
    Cevapla
  • İsmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İlacın ismini yazarmısın kardeşim benim Allah rızası için
    Cevapla
  • yehwani sardunya 3 yıl önce Şikayet Et
    bu ilaçlar isimleri yazmak yasak mı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR