Altın yoğurt kürü zayıflatır mı? Altın yoğurt kürü nasıl hazırlanır?

Sağlıklı ve kalıcı kilo vermek için vücudun günlük vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayacak şekilde beslenilmesi gerekmektedir. Altın yoğur kürü, çeşitli baharatlarla hazırlandığından zengin besin değerlerine sahip olmakla birlikte sindirim sistemini hızlandırmaktadır. Bu sayede hem hızlı kilo vermeyi hem de sağlığın korunmasına katkı sağlamaktadır. Peki altın yoğurt kürünün faydaları nelerdir?

ABONE OL
GİRİŞ 20.02.2021 21:03 GÜNCELLEME 20.02.2021 21:03 SAĞLIK
Altın yoğurt kürü zayıflatır mı? Altın yoğurt kürü nasıl hazırlanır?
Altın yoğurt kürü zayıflatır mı? Altın yoğurt kürü nasıl hazırlanır?

Evde mayalan yoğurdun bağırsak sağlığını korumadan bağışıklık sistemini güçlendirene kadar birçok faydası bulunmaktadır. Kemiklerin gelişimine yardımcı olan yoğurt aynı zamanda sindirim sisteminin daha düzenli çalışmasını sağlayarak kilo kaybını hızlandırmaktadır. Diyet yapanların günde 1 kase sade yoğurt ya da farklı malzemelerle hazırlanan doğal yoğurt kürlerini tüketmeleri yağ yakmayı hızlandırdığı için tavsiye edilmektedir. Diyetlerde sıkça karşımıza çıkan ve herkesin kendine göre hazırladığı yoğurt kürleri vücuttaki ödem ve toksinlerin atılmasını hızlandırarak daha çabuk kilo vermeyi sağlamaktadır. Yoğurt kürleri arasında en çok tercih edileni ise son günlerde popülerleşen altın yoğurt kürüdür. Sarı renkteki baharatlarla hazırlanmasından dolayı altın yoğurt olarak anılan kür, metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlayarak sağlıklı ve kalıcı şekilde kilo vermeye yardımcı olmaktadır. 

ALTIN YOĞUT KÜRÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?

Kilo vermeye yardımcı olan ve metabolizmanın daha hızlı çalıştırarak bağırsak sağlığını koruyan altın yoğurt kürü aynı zamanda kemik ve dişlerin güçlenmesini sağlamaktadır. içerisine eklenen baharatların da ayrı ayrı faydası bulunarak vücudu toksinlerden arındırdığı, bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hastalıklara karşı direnci arttırdığı bilinmektedir. Altın yoğurt küründe kullanılan zencefilin doğal ağrı kesici etkisinin olduğu özellikle spor yapanlarda sıkça görülen kas ve kemik ağrıları kestiği görülmektedir. Kullanılan diğer önemli baharat olan tarçın, kan şekerini dengeleyerek ani gelen tatlı krizlerini engellediği bilinmektedir.

ALTIN YOĞURT KÜRÜ NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler:

- 1 kase yoğurt

- 1 çay kaşığı toz zencefil

- 1 çay kaşığı toz tarçın

- 1 çay kaşığı zerdeçal

- 1 çay kaşığı zeytinyağı

Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra günün her hangi bir öğününden yaklaşık 1-2 saat kadar önce tüketilmesi önerilir. Bağırsak hareketlerini hızlandırarak, uzun süre tok tutarak ve tatlı krizlerini engelleyerek sağlıklı ve kalıcı şekilde kilo vermeyi sağlamaktadır.