Aziz Sancar'dan aşı açıklaması: Türkiye'de olsam kuyruğa girerdim

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar "Şimdi Türkiye'de olsaydım kuyruğa girer Sağlık Bakanlığımızın temin ettiği aşıyı yaptırırdım." açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 11.12.2020 11:00 GÜNCELLEME 11.12.2020 11:01 SAĞLIK
Aziz Sancar'dan aşı açıklaması: Türkiye'de olsam kuyruğa girerdim
Aziz Sancar'dan aşı açıklaması: Türkiye'de olsam kuyruğa girerdim

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısıyla ilgili gelişmeler konusunda soruları yanıtladı.

 

 

Bulaşıcı hastalıklar ve aşı konusunda uzman olmadığının altını çizen Sancar, "O nedenle bu konuda Türk uzmanların söylediklerine bir katkıda bulunmam mümkün değildir. Türkiye'de olsaydım Türk hekimlerinin tavsiyelerine uyardım." ifadesini kullandı.

Sosyal medya kullanmadığını ancak biri veya birilerinin "Aziz Sancar" adını kullanarak aşı karşıtı tweetler attığını aktaran Sancar, "Ayıp, günah ve bence bunu yapan veya sahte olduğunu bilerek yayanlar kanunen takip edilip cezalandırılmalıdır." görüşünü dile getirdi.

 

 

Bu tür paylaşımların halkın kafasını karıştırıp insanların aşı olmasını engelleyerek hayatını tehlikeye sokabileceğini ifade eden Sancar, şunları kaydetti:

"Bunu ne sebeple yapıyorlar bilmiyorum. Aşının partisi yok. Bu aşıyı Çin'den satın alıp Türkiye'de kullanmaya karar veren politikacılar değil bizim halk sağlığı uzmanlarıdır. Bu aşı veya Rus, Amerikan veya Türk kardeşlerimizin Almanya'da ürettiği aşılardan hangisi daha etkili bilemiyorum. Çünkü bu işin uzmanı değilim. Ama inanıyorum ki hepsinin koruyucu faydası var ve halkımızın Türkiye'de halihazırda mevcut olan aşıyı kullanmasını ve sağlık uzmanlarından başka hiçbir kimsenin sözünü dinlememelerini tavsiye ederim. Dediğim gibi simdi Türkiye'de olsaydım kuyruğa girer, Sağlık Bakanlığımızın temin ettiği aşıyı yaptırırdım."

KAYNAK : AA
YORUMLAR 51 TÜMÜ
  • Omer 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuyruga girmene gerek yok git yaptir milleti kandirmayin
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah (C.C.) akıl fikir versin. Aziz Sancar gibi bir bilim adamına yalancılık atfederken, onda dokuzu yalan dolan dolu sosyal medya hain ve ahmaklarının sözlerini doğru kabul etmek akıl tutulmasıdır. Tabi o da tutulacak kadar bir akılları varsa.
    Cevapla
  • abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    hele önden siz buyurun sonrasını sonra düşünürüz
    Cevapla
  • Ne fark eder 3 yıl önce Şikayet Et
    Ama sen inanıyorsun azizim,kesinliginden emin değilsin, tam olarak sorunda bu zaten.Biz senin ilminle onur duyuyoruz lakin bu sözüne katılamayacağım...
    Cevapla
  • ZEYNEP E. 3 yıl önce Şikayet Et
    " ben aşı yapmam" diyenler tedavinizi kendiniz yapabiliyorsanız aşı olmayın... bir ülkenin sağlık bakanı bilim adamları aşı nın ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu daha iyi bilirler değil mi....
    Cevapla
  • Ahaah 3 yıl önce Şikayet Et
    Olan olur olmayan olmaz diyenler, aşı olma özgürlüğü diyenler, kendilerini tecrit etsinler, dışarıda görmeyeyim haaa sizi
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin dahi aşı olmama özgürlüğün var ama toplumun da aşı olmayıp etrafa virüs saçma potansiyeli olanları bilme, onlardan uzak durma ve gerekirse onları izole hakkı var. Hatta bir aşıyla virüsten kurtulacak iken keyfi davranışları, vurdumduymazlıkları ile devlete ve millete kendi tedavisi için yüzbinlerce lira yük olmasını istememe hakkı da var toplumun. Hatta ve hatta bu kişilerin başka kişilere virüs bulaştırdıkları tespit edilebilirse o bulaştırdıkları kişilerin masraflarını ödetme hakkı da var toplumun. Çünkü davranışlarının etkisini bilebilecek ehliyette olmaları lazım akıl hastanesinde değillerse. Tespit edilemeyen bulaştırmanın vebalini çekerler ve hesabını da Allah’a (C.C.) verirler.
    Cevapla
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    Olan olur olmak istemeyen olmaz.benim bu ülkede aşı olmama özgürlüğü yokmu.yoksa zaten yandı keten helva.
    Cevapla
  • Eyyamcı 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın sancar aşı etkinliği hakkında bilgim yok diyerek zaten durumu özetlemiş bilinmedik bi konu hakkında neden aşı olun propagandası yapılırki..
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçekten eyyamcısın. Adam onay almış aşıya güvenin diyor bilimsel düşünmüyor, sıvı çip takıp bizi terminatör filmindeki civa robot t2000 modeli gibi yapacaklar diyenler bilimsel düşünüyor öyle mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR