Koronavirüs sayesinde grip ve soğuk algınlığı azaldı!
Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını için alınan tedbirler insanlarda görülen solunum yolu hastalıklarını da azalttı. Grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar da koronavirüse karşı aldığımız tedbirler sayesinde artık toplumda daha az kişide görülüyor. Uzmanlar kovid-19 salgını sayesinde virüsleri tanıdığımızı ve bu sayede daha fazla dikkat ederek hastalıkları engellediğimizi düşünüyor.
ABONE OLÜlkemizde ve dünyada etkisini sürdüren ve her geçen gün daha fazla kişiyi etkisi altına alan koronavirüs salgını hız kesmeden devam ediyor. İnsanlar koronavirüse yakalanmamak için aldığı tedbirlerde de oldukça sıkı davranıyor. Yüzyıllardır kış aylarında çok daha fazla kişinin geçirdiği soğuk algınlığı ve grip gibi solunum yolu hastalıklarında da azalma görüldü. Kovid-19'a karşı alınan tedbirler bu hastalıklara karşı da korumuş oluyor.
Soğuk havalarda direnç arttırıcı 10 bitki
Kovid-19'daki artışa rağmen soğuk algınlığı ve grip az görülüyor
Toplumda yaygın olarak görülen solunum yolları hastalıkları ile yıllardır karşı karşıya olmamıza rağmen, bunlara neden olan virüslerle ilgili bilgilerimiz sınırlıydı. Bilim insanları kış mevsiminin gelmesiyle soğuk algınlığı ve gribin de artması gerekirken bu yıl koronavirüs tedbirleri sayesinde azaldığını söylüyor. Bu sayede virüsler konusunda daha fazla bilgileneceğimiz de aşikar. Kuzey yarımkürede solunum yolu hastalıkları yaygın olarak görülmeye aralık ayı ortası gibi başlar. Ancak bu yıl, kovid-19’da görülen artışa rağmen çoğu mevsimsel enfeksiyon oldukça düşük düzeyde görülüyor.
Kış aylarında ortaya çıkıyor! Soğuk algınlığından nasıl korunuruz? Kovid 19'dan farkı...
Koronavirüs dünya çapında en az 76 milyon kişiye bulaştı, 1,5 milyon kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Salgını önlemek için alınan sokağa çıkma yasaklarından maske kullanımına, sosyal mesafeden seyahat kısıtlamalarına kadar pek çok önlem, diğer solunum yolu hastalıkları üzerinde de ciddi bir etki gösterdi.
Soğuk algınlığı ve grip koronavirüsü önler mi?
Kış mevsimini bitirmiş olan Güney yarımkürede ise solunum yolu hastalıkları neredeyse hiç ortaya çıkmadı. Benzer bir durumun Kuzey yarım kürede de olması bekleniyor. Yapılan araştırmalara göre, kovid-19 salgınından bir önceki yıl soğuk algınlığı veya grip geçirmiş olan kişilerin kovid-19 testlerinde pozitif çıkma ihtimali daha düşük. Bunun olası nedenlerinden biri, daha önce başka bir koronavirüs türüyle enfekte olmanın kovid-19'a karşı belirli bir bağışıklık sağlaması. Ancak bazı kişilerin tekrar tekrar aynı koronavirüs nedeniyle hasta olabildiği, tek seferde birden fazla soğuk algınlığı virüsü ile enfekte olabildiği de unutulmamalıdır.
-
belde 3 yıl önce Şikayet Etbu hastalık çıkmadan zaten 3-5 sene önce geçmeyen griplerden bahsediliyordu. bizler kendimiz şahidiz. sürekli bir halsizlik, nerden geldiği belli olmayan ağrılar. kovid zaten gelmişti belki de. bizler farkında değildik. ancak bu işi tamamen paranoyak haline getirmek de ayrı bir hastalık. bu işin kalbi var, beyni var. artık hastalık hastası olduk. bir sürü kirli bilgi sosyal medyada milleti zehirliyorBeğen
-
Ayla 3 yıl önce Şikayet EtO zaman Korona niye azalmıyorda artıyor.. Ha haha. Korona üzerinden dünyaya operasyon çekiliyor DİJİTAL DİKTATÖRLÜK kurulmak isteniyor deniyor. Demek doğru. Böyle bir çelişki olabilirmi grip azalıyor tedbir sayesinde Korona artıyor : ))Beğen