Maydanoz sapı faydaları nelerdir? Maydanoz kürü nasıl hazırlanır?

Maydanoz sapı, en az maydanoz yaprakları kadar sağlıklı olup vücudu toksin ve iltihaplardan arındırmaktadır. Güçlü antioksidan kaynağı olan maydanoz, kaynatılarak içildiğinde tüm vücudun temizlenmesini sağlayarak hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. Peki maydanozun faydaları nelerdir? Kaynamış maydanoz sapı hangi hastalıklara iyi gelir? İşte iltihap söktürücü maydanoz sapı suyu nasıl tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 25.08.2021 09:46 GÜNCELLEME 25.08.2021 09:46 SAĞLIK
Maydanoz sapı faydaları nelerdir? Maydanoz kürü nasıl hazırlanır?
Maydanoz sapı faydaları nelerdir? Maydanoz kürü nasıl hazırlanır?

En güçlü antioksidan kaynağı besinler arasında yer alan maydanoz, düzenli tüketilmesi halinde vücudu toksinlerden arındırarak pek çok hastalıktan korumaktadır. Özellikle mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelen maydanoz ayrıca güçlü bir ödem söktürücü olması sayesinde daha sağlıklı ve hızlı kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Maydanoz, halk arasında oldukça yaygın bilinen idrar söktürücü özelliği sayesinde idrar yolu iltihap ve enfeksiyonların doğal olarak vücuttan atılmasını sağlamaktadır. Kalp ve damar hastalıklarından cilt bakımına kadar tüm vücuda iyi gelen maydanoz ayrıca sahip olduğu zengin vitamin ve mineraller bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. 

Udi hindi yağı faydaları nelerdir? Udi hindi yağı covid-19'a karşı nasıl kullanılır?

Maydanoz Sapı Faydaları Nelerdir? 

Maydanoz, yemek ve salatalarda çok fazla kullanılan bir bitki olmakla birlikte tam bir şifa deposudur. Geleneksel tıp tedavisinde en çok başvurulan bitkiler arasında ye alan maydanoz, böbrek, mide ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Hazmı kolaylaştırarak sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olan maydanoz, kabızlık gibi rahatsızlıkların giderilmesi için sıkça tüketilmektedir. Maydanozun sağlığa faydaları şöyledir:

  • Çok güçlü bir antioksidandır. Yanlış beslenme ve zararlı alışkanlıklardan kaynaklı vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olan maydanoz, iç organların temizlenmesini sağlayarak çeşitli hastalıklardan korumaktadır.

  • Kanser hücreleriyle savaşarak kanserin vücudun farklı yerlere yayılmasına engel olmaktadır. 

  • Vücudu toksin, iltihap ve enfeksiyonlardan arındıran maydanoz, bağışıklık sistemini güçlendirerek mevsimsel hastalıklardan hayati risk taşıyan kronik hastalıklara kadar koruyucu özelliği bulunmaktadır. 

  • İç organların sağlığını koruyan maydanoz, özellikle böbrek ve mide rahatsızlıklarına karşı şifa kaynağı olarak görülmektedir. 

  • Maydanoz, sahip olduğu zengin vitamin ve mineraller sayesinde vücudun ihtiyacı olan günlük besin değerlerini büyük oranda karşılamaktadır. 

Mide şişkinliğine iyi gelen rezene çayı nasıl yapılır? Doğal ağrı kesici rezene çayı faydaları

  • C Vitamini bakımından oldukça zengin olan maydanoz, kış aylarında çok sık görülen solunum yolu hastalıklarına karşı koruyucu etkiye sahiptir. 

  • Maydanoz suyu, çok güçlü bir ödem söktürücü olduğundan vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olarak daha hızlı kilo vermeye yardımcı olmaktadır. 

  • Ağız bakımında da etkili olan maydanoz, diş eti iltihaplanmalarına karşı etkili olmasının yanında kötü nefes kokusuna da iyi gelmektedir. Gün içinde 1-2 parça çiğnenen maydanoz yaprakları nefesi ferahlatarak kötü nefes kokusuna iyi gelmektedir. 

  • İçerdiği K vitamini sayesinde kemik gelişiminde etkilidir. Özellikle gelişme çağındaki çocukların güçlü bir iskelet sistemine sahip olması için bol bol maydanoz tüketmeleri tavsiye edilmektedir. 

  • Her gün düzenli olarak 1 bardak maydanoz sapı suyu içmek, vücuttan toksin ve ödemin atılmasına yardımcı olmaktadır. 

Korona virüse karşı adaçayı ve ebegümeci çayı nasıl hazırlanır? Adaçayı faydaları nelerdir?

  • Kalp ve damar sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltmaktadır. 

  • Düzenli olarak maydanoz tüketmek, göz sağlığını korumaktadır. 

  • Saç derisini besleyen maydanoz, saç dökülmelerini kısmen engellemektedir. 

  • Maydanoz tüketmek aynı zamanda demir eksikliğine iyi gelmektedir. 

  • Doğal ağrı kesici olan maydanoz, eklem ve kekik ağrılarını dindirmektedir. 

Maydanoz Sapı Suyu Nasıl Hazırlanır?

Doğal antibiyotik olan maydanoz sapı, düzenli olarak tüketmek, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı korumaktadır. Bununla birlikte yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı vücutta biriken ödemin atılmasını sağlayan maydanoz sapı suyu, daha sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır. Çok kolay hazırlanabilen maydanoz sapı suyu tıpkı bitki çayı demler gibi hazırlanmaktadır. 

Maydanoz sapı suyu tarifi:

- Yarım litre su

- 1 demet maydanoz sapı

Yarın litre su ocakta kaynatıldıktan sonra ocağın altı kapatılır ve sonrasında maydanoz sapları eklenir. Bu şekilde su soğuyuncaya kadar bekletilir ve günde 1 bardak tüketilir. Maydanoz sapı suyunu düzenli olarak içmek, pek çok sağlık sorunundan koruduğu gibi daha sağlıklı kilo vermeye yardımcı olmaktadır. 

Maydanoz Tüketenlerin Dikkat Etmesi Gerekenler

Maydanoz her ne kadar sağlıklı bir besin olsa da aşırı tüketilmesi, farklı sağlık sorunlarına neden olmaktadır. Özellikle hamile ve emziren kadınların daha ölçülü ve dikkatli tüketmesi gerekmektedir. Maydanozun içerdiği bileşenler, vücut için çok sağlıklı olsa da ölçüsüz tüketilmesi, hipertansiyon, ciltte döküntüye yol açabilmektedir. 

Taze nanenin faydaları nelerdir? Solunum yollarını açan nane limon hazırlanışı...

1 (150 Gr) Demet Maydanoz Besin Değerleri

Kcal 56
Karbonhidrat (g) 4.23
Protein (g) 5.09
Yağ (g) 0.84
Lif (g) 5.13
Kolesterol (mg) 0
Sodyum (mg) 112.5
Potasyum (mg) 789
Kalsiyum (mg) 219
Vitamin A (iu) 453
Vitamin C (mg) 283.35
Demir 7.14

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Hakan keser 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben yanlışlıkla şikayete bastım afedersiniz
    Cevapla
  • osman ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sakın hergün içmeyin böbrekleri tahriş eder kum döker toksin atar
    Cevapla
  • Ahmet Çelebi 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi ama hangi maydanoz. Yaprağı el kadar olan gdo'lu maydanozlar mı? Hakiki maydanoz olmadıktan sonra zararı olur.
    Cevapla
  • Remzi 3 yıl önce Şikayet Et
    Maalesef ebter tohum maydanozlar piyasayı kaplamış. Eskiden bahçelerde yetişen doğal maydanozların kokusu bile bi farklıydı. Marketteki maydanozlar kâğıt gibi.
    Cevapla
  • osman ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Sakın Ha Maydanozu bu şekilde içmeyin her gün içmeyin günde bir bardaktan fazla içmeyin hamile olanlar içmesin üç gün ara verip 1 bardak için çok güçlü iltahap kum döker ama çok tüketildiğinde böbrekleri tahriş eder kaynatılan maydanoz suyunu bekletmeyin bal ile tatlandıra bilirsiniz hamile olanlar dikkat etsin düşük yapabilirler doktorunuza danışın öyle tüketin herkese sağlıklı günler dilerim
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben ; İ.Saraçoğlunun Maydanoz- Limon Kürünü 15 Gün İçip 15 Gün bekleyip tekrar 15 Gün içip bir Kür yaptım ve Karaciğerimde Yağlanmanın Zerresi kalmadı!.
    Cevapla
  • Mızrak 3 yıl önce Şikayet Et
    21 gün olması gerekmiyor muydu o kür? Damar sağlığı için de çok faydalı bir kür.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR