Böylesi ilk kez görüldü! Aynı hastada iki mutasyon...

Covid-19’un mutasyonlarının tespit edilmesiyle birlikte ülkeler mutasyonlu corona virüse karşı da yeni önlemler alırken Brezilya’da iki hastada corona virüs mutasyonlarının ikisi aynı anda tespit edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.01.2021 11:11 GÜNCELLEME 29.01.2021 11:11 SAĞLIK
Böylesi ilk kez görüldü! Aynı hastada iki mutasyon...
Böylesi ilk kez görüldü! Aynı hastada iki mutasyon...

Brezilya’da yapılan araştırmaya göre, tespit edilen iki corona virüs hastasında iki farklı corona virüs mutasyonunun görüldüğü açıklandı.

Güney Brezilya’da yapılan araştırmaya göre, ülkede her geçen gün artarak süren corona virüs vakaları üzerinde yapılan araştırmada iki farklı Covid-19 mutasyonunun görüldüğü ilk kişiler tespit edildi.

‘2 FARKLI MUTASYON GÖRÜLMESİ ENDİŞE VERİCİ’

Her ikisi de 30'lu yaşlarda olan hastalarda, Brezilya varyantı olarak da bilinen B.1.1.28 ile bu varyantın alt kolu olarak tespit edilen P.2 virüsünün aynı anda tespit edildiği belirtilirken kişide, Brezilya’da Covid-19’un kaç tane mutasyonu olduğuna dair derin bir araştırma yapılacağı belirtildi.

Kişilerde Covid-19 semptomlarının hafif olduğu, kişilerden birinin kuru öksürük diğerinin ise sadece öksürük şikayeti olduğu belirtilirken, hastaların ikisinde de boğaz ve baş ağrısı görüldüğü bildirildi.

Tespit edilen vakalar sonrasında bilim insanları Brezilya’da birden fazla Covid-19 mutasyonunun tespit edilmesi sebebiyle ülkede corona virüsün daha hızlı yayılacağını ve bunun endişe uyandırdığını belirttiler.

‘BAŞKA MUTASYONLAR DA GELEBİLİR’

Rio Grande do Sul eyaletindeki Feevale Üniversitesi'nde virolog olan çalışmanın baş araştırmacısı Fernando Spilki, "Bu ortak enfeksiyonlar, kombinasyonlar oluşturabilir ve gerçekleşenden çok daha hızlı bir şekilde yeni varyantlar oluşturabilir. Bu virüsün başka mutasyonlara da ulaşabileceğini gösteriyor" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR