Karanfil yağının faydaları nelerdir? Karanfil yağı diş için nasıl kullanılır?

Karanfil yağı, diş ve diş eti hastalıklarının tedavisinde başvurulan en etkili bitkisel yağlardandır. Güçlü bir ağrı kesici olan karanfil yağı, baş ve eklem ağrılarına masaj yaparak uygulandığında ağrıları hafifletmektedir. Karanfil yağı, su ile karıştırıp içildiğinde vücudu toksin ve iltihaplardan arındırmaktadır. Peki karanfil yağı nasıl kullanılır? Karanfil yağı içilir mi? İşte karanfil yağının saça faydaları...

ABONE OL
GİRİŞ 24.02.2021 16:33 GÜNCELLEME 24.02.2021 16:33 SAĞLIK
Karanfil yağının faydaları nelerdir? Karanfil yağı diş için nasıl kullanılır?
Karanfil yağının faydaları nelerdir? Karanfil yağı diş için nasıl kullanılır?

Bitkisel yağlar, yara ve hastalıkların tedavisinde ilaç olarak kullanıldığı zaman iyileşme sürecini hızlandırmaktadır. Karanfil yağı, güçlü ağrı kesici özelliği sayesinde diş ağrısını kısa sürede geçirdiği, kronik ve şiddetli baş ağrısını hafiflettiği bilinmektedir. Karanfil yağ, vücudu iltihap ve enfeksiyonlardan arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirdiği için yüzlerce yıldır geleneksel tıp tedavisinde kullanılmaktadır. Asya kökenli bir bitki olan karanfil, yağmurun bol olduğu iklimlerde yetişmektedir. Karanfil, kahverengi odunumsu bir yapıya sahip olup, yağı dışında baharat olarak da kullanılmaktadır. Özellikle karanfil tanelerini yemeklerden sonra çiğnemek kötü nefes kokusunu önlemesinin yanında hazmı kolaylaştırarak mideyi rahatlatmaktadır. 

Karanfil çiğnemenin faydaları nelerdir? Karanfil çayı nasıl hazırlanır?

KARANFİL YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Diş bakımında yaygın olarak kullanılan karanfil yağı, ağız sağlının korunmasında ve mikropların kırılmasında etkilidir. Diş macununa karanfil yağı sürüp dişleri fırçalamak ağzın derinlemesine dezenfekte edilmesini sağlamaktadır. Karanfil yağı, düzenli olarak ağız bakımında kullanılması, diş ve diş eti problemlerinin de büyük oranda azalmasına yardımcı olmaktadır. Karanfil yağının faydaları şöyledir:

- Hindistan cevizi yağı ve karanfil yağı karıştırılıp pamuk yardımıyla yüz temizlenerek sivilce oluşumuna engel olur. 

- Yaralara ve enfeksiyonlara sürüldüğü takdirde yaraların çabucak tedavi olmasını sağlar. 

- Karanfil yağı, gözlerde oluşan iltihaplara sürüldüğünde iltihapların çabucak geçmesine yardımcı olmaktadır. 

- Bir çay bardağı ılık suyun içerisine birkaç damla karanfil yağı eklenip sabah akşam pamuk yardımıyla yüz temizlenmesi cildin daha canlı görünmesini sağlarken kırışıklık oluşumunu geciktirir.

Zeytin yaprağı faydaları nelerdir? Zeytin yaprağı çayı tansiyona iyi gelir mi?

- Antioksidan özelliği sayesinde saç derisinde biriken bakterilerin temizlenmesini sağlar. Saç diplerinde sivilce çıkmasını önleyerek saç derisini besler ve saç dökülmesini azaltır. 

- Karanfil yağı ile diş fırçalamak ya da gargara yapmak, ağızda biriken bakteri ve mikropların dezenfekte edilmesini sağlamaktadır. Özellikle diş eti problemleri olanların karanfil yağı ile ağızlarını sık sık yıkamaları tavsiye edilmektedir.

- Güçlü bir ağrı kesici olan karanfil yağı, eklem ve kas ağrılarının tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. Ağrıyan bölgeye karanfil yağı ile masaj yapmak, ağrının kısa sürede iyileşmesine yardımcı olmaktadır. 

- Antioksidan kaynağı olan karanfil yağı, vücudu toksinlerden arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. 

- Kan dolaşımını hızlandırarak kalp ve damar hastalıklarından korur. 

Defne yaprağının faydaları nelerdir? Kuru defne yaprağı nasıl tüketilir?

- Hazımsızlığa iyi geldiği için mide ve bağırsakları da rahatlatmaktadır.

- Sinek ve böcek ısırığı, mantar, sedef ve egzama gibi cilt hastalıklarının tedavi edilmesinde kullanılmaktadır. 

- Şiddetli baş ağrılarına karşı şakak ve kaşlara masaj yaparak uygulandığında ağrıyı kısa sürede dindirmektedir. 

- Karanfil yağı ile gargara yapmak sadece diş ve diş etleri için faydalı değil aynı zamanda boğaz ağrılarını da hafifletici etkiye sahiptir. Şiddetli öksürüğün geçmesine yardımcı olurken astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelmektedir. 

KARANFİL YAĞI NASIL KULLANILIR?

Hindistan Cevizi Yağı ve Karanfil Yağı: Ağız bakımında etkili olan ağzın mikroplardan arınmasına yardımcı olan Karanfil yağı, Hindistan cevizi yağı ile karıştırılıp diş macunu olarak kullanılması diş ve diş eti problemlerinin büyük oranda azalmasına, şiddetli diş ağrısının geçmesine yardımcı olmaktadır. Hindistan cevizi yağı ve karanfil yağı tonik olarak yüze uygulandığında sivilce ve siyah nokta oluşumuna engel olarak cildin daha bakımlı ve canlı görünmesini sağlamaktadır. Diş macunu için 1 tatlı kaşığı Hindistan Cevizi yağı ve 1 çay kaşığı karanfil yağı karıştırılarak kullanılabilir. Tonik olarak da 1 tatlı kaşığı karanfil yağı ve çay kaşığının ucu kadar Hindistan cevizi yağı karıştırılarak temiz bir pamuk yardımıyla yüze uygulanabilir.

Zeytin yemenin faydaları nelerdir? Sabahları zeytinyağı içmek hangi hastalıklardan korur?

Zeytinyağı ve Karanfil Yağı: Saç derisi bakımında etkili olan zeytinyağı, düzenli olarak kullanıldığında saç derisini besleyerek saç dökülmesini azaltarak saçların daha gür ve sağlıklı uzamasına yardımcı olmaktadır. Zeytinyağına karanfil yağı eklendiğinde ise saçların daha bakımlı, gür ve canlı kalmasını sağlayarak kimyasal şampuan, kirli hava ve yanlış müdahalelerden kaynaklı meydana çıkan kırılma ve yıpranmaları onarmaktadır. 

KARANFİL YAĞI İÇİLİR Mİ? 

Karanfil yağı, vücudu toksinlerden ve iltihaplardan arındıran güçlü bir yapıya sahip olduğundan ılık suyun içerisine birkaç damla karanfil yağı damlatarak içilebilir. Güçlü bir antiseptik olan karanfilli su vücudu mikrop ve toksinlerden arındırarak iç organların sağlığını korumaktadır.