Koronavirüs bu köye hiç uğramadı! Bu başarının sırrı...

Dünya ve Türkiye gündemini 1 yılı aşkın süredir fazlasıyla meşgul eden koronavirüs salgınının dünyanın ve yurdumuzun her bölgesine uğradığı biliniyordu. Ancak bu salgından muaf kalan, koronavirüsün uğramadığı bir köy olduğu ortaya çıktı. Sivas'ın 30 hane ve 101 nüfusa sahip Eğribucak köyünde bugüne kadar tek bir koronavirüs vakası dahi görülmedi. Bu başarılarını yaz aylarında bile misafir kabul etmemelerine borçlular

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2021 14:10 GÜNCELLEME 01.03.2021 14:10 SAĞLIK
Koronavirüs bu köye hiç uğramadı! Bu başarının sırrı...
Koronavirüs bu köye hiç uğramadı! Bu başarının sırrı...

1 yıldan fazla süredir dünyayı ve ülkemizi yoğun şekilde etkisi altına alan koronavirüs salgınının uğramadığı yer neredeyse yok sanıyorduk. Fakat kayıtlara geçen bir köy olduğu ortaya çıktı. Sivas kent merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan 30 haneli, 101 nüfuslu merkeze bağlı Eğribucak köyünde şu ana kadar tek bir Covid-19 vakası bile görülmedi. Yaz aylarında vaka sayılarının patladığı Sivas’ta, Eğribucak köyü sakinleri misafir kabul etmezken, sosyal mesafeye ve temizlik kurallarına da dikkat ettiler. Köy muhtarı Fatih Durna, kent merkezine gidiş gelişleri azaltabilmek adına vatandaşların market alışverişini kendi yapıyor. Eğribucak köyü sakinleri Covid-19 ile mücadelede elde ettikleri başarıyla çevre köylerden takdir topluyorlar.

Tek bir vaka kalmayan ilçede tedbirsizlik yüzünden vakalar arttı, yasaklar geri geldi!


 
Köye dışarıdan gelene muhtar müsade etmiyor

Eğribucak köyünde yaşayan Mehmet Koç, Covid-19 sürecinde komşular arası ziyaret yapmadıklarını belirterek, “Şükürler olsun, şu ana kadar köyümüze korona uğramadı ve sorun yaşamadık. Komşularla gidip, gelmiyoruz. Sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. İhtiyaçlarımızı da sağ olsun muhtarımız gideriyor. Köyden dışarı çıkmadığımız için herhangi bir vakayla karşılaşılmadı. Köyümüze dışardan gelenler de olmuyor. Muhtarımız müsaade etmiyor” dedi. 


 
İhtiyaçları muhtar görüyor

Eğribucak köyü sakini Faruk Polat da market alışverişlerini köy muhtarının yaptığını söyleyerek, “Koronadan dolayı buraya İstanbul’dan geldik. Köyümüz sakin, komşularımız kurallara dikkat ediyorlar. Muhtarımız hassas bu konuda. Bir ihtiyacımız olduğunda muhtarımıza getirttiriyoruz. Dikkat ediyoruz, sosyal mesafeyi koruyoruz. Fazla birbirimize gidip, gelmiyoruz” dedi. 


Köylülerimizin çabası sonucu köyümüzde hiç vaka görülmedi

Eğribucak köyü muhtarı Fatih Durna ise vatandaşların Covid-19 kurallarına riayet etmelerinin hastalığın ortaya çıkmamasında etkili olduğunu belirterek jandarma ekiplerinin de bu süreçte kendisine destek olduğunu söyledi. Durna, “Şu ana kadar hiçbir Covid-19 vakası köyümüzde görülmedi. Köylülerimizin birbirlerini ziyaret etmemesi, sosyal mesafe, hijyen ve maske kurallarına uyulması bu durumda etkili oldu. Köylülerimiz şehir merkezine gitmiyorlar. Genç arkadaşlar gittikleri zaman alışverişlerini yaptırıyorlar. İhtiyarlarımız zaten hiç şehre inmiyor. Kurallara uyuyoruz. Dışardan gelenleri uyarıyoruz. İstanbul ve Ankara’dan gelen yok şu anda gelmemeleri konusunda uyardık. Sağ olsunlar, onlarda riayet ediyorlar. HES kodlarınıza bakıyoruz, duruma göre hareket ediyoruz. Köyümüzde hiç hastalık olmadı” dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • dadaloğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    bizim köyede uğramadı çok şükür inşallah hiçbiryere uğremez
    Cevapla
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben de virüs olsam buraya ugramazdim.:):) Tertemiz hava coğrafya. Bulaşacak ortam yok
    Cevapla
  • tosun 3 yıl önce Şikayet Et
    test yaptırmadınmı grip olunca doktora da gitmeyince vaka sıfır oluyor
    Cevapla
  • Hakki 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani nedemek misafir kabul etmiyoruz .
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR