Osman Müftüoğlu uyardı: ARIZALI BEYİNLER sinsice ilerliyor, dur demezsek durum vahim

Hürriyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Kovid-19 pandemisinde ruhsal çöküntülere dikkat çekerek, "ARIZALI BEYİNLER" probleminin bizi beklediğini söyledi: "Eğer bu PANDEMİ MESELESİNE bir an önce "Dur" diyemezsek, bugün yaşadıklarımız değil, yarınki sağlık kayıplarımız da büyüyecek. İşte bu nedenle "ARIZALI BEYİN" meselesine ayrı bir başlık açmamızda ve konuya biraz daha odaklanmamızda yarar var."

ABONE OL
GİRİŞ 08.03.2021 08:34 GÜNCELLEME 08.03.2021 18:42 SAĞLIK
Osman Müftüoğlu uyardı: ARIZALI BEYİNLER sinsice ilerliyor, dur demezsek durum vahim
Osman Müftüoğlu uyardı: ARIZALI BEYİNLER sinsice ilerliyor, dur demezsek durum vahim

İşte Osman Müftüoğlu'nun "Beynimiz arızaya mı geçti" adlı yazısından o bölüm;

Pandemi sürecinde çok sık tekrarladığımız tavsiyelerden biri de şu oldu: "Duygularınızı iyileştirip olumlu bir bakış açısı geliştirin; hafızanızı güçlendirip bilişsel performansınızı olabildiğince yükseltin!"

Bu çok önemli tavsiyemiz maalesef yoğun pandemi gündeminin gölgesinde kaldı; beyinlerimiz, daha doğrusu ruhsal yaşamımız da pandemiden nasibini aldı, almaya da devam ediyor. Kısacası sözü çok fazla uzatmaya gerek yok. Pandeminin oluşturduğu insani hasarlardan biri de "ARIZALI BEYİNLER" oldu. Peki, sonuç mu?

ÖNEMLİ! YENİ BİR SORUN: ARIZALI BEYİN

Pandemide "uykusuzluk, depresyon, obezite salgınlarına" ek olarak bizi bekleyen yeni bir sorun var: ARIZALI BEYİN SALGINI.

Sinsice ilerleyen bu muazzam salgının, "pandemideki psikiyatrik sorunların sayısını arttıracağından, kaygı bozukluğu, takıntılar, depresyon dahil pek çok ruhsal soruna zirve yaptıracağından, çocuklarımızda IQ kaybını, yaşlılarımızda bellek zayıflamasını hızlandıracağından" korkan bilim insanlarının sayısı oldukça fazla. Üzülerek belirteyim, metilfenidat gibi uyarıcı ilaçlar kullanan çocuklar, gençler ve yetişkinlerin sayısı artıyor. Zira dikkat dağınıklığı meselesi neredeyse uçuşa geçmiş durumda. Sağlık uzmanları, çocuk ve ergenlerdeki öğrenme güçlüklerinden ciddi ölçüde rahatsızlar. Nörologlar ise "Eğer böyle giderse Alzheimer hastalığı önümüzdeki günlerde en hızlı büyüyen sağlık sorunlarından biri olacak" diye korkuyorlar. Kısacası eğer bu PANDEMİ MESELESİNE bir an önce "Dur" diyemezsek, eğer onu küresel işbirliğiyle bir an önce başımızdan defedemezsek sadece bugün yaşadıklarımız değil, yarınki sağlık kayıplarımız da büyüyecek. İşte bu nedenle "ARIZALI BEYİN" meselesine ayrı bir başlık açmamızda ve konuya biraz daha odaklanmamızda yarar var.

KAYNAK : Hürriyet Gazetesi
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Memo can 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslinda koronayi bahane edip sinsice ilerleyen AB liderleri var.bir kanunu gizlice yapip millet koronayla meskul iken. Bizi koronayla ugrastirmayin.ölenlerin sayisi düstü gribsezonu bitti korona kisi bekler
    Cevapla
  • Yakup 3 yıl önce Şikayet Et
    Bilim adamları değil felaket tellalları sanki. Bir günde bir yaraya merhem olun.
    Cevapla
  • Yaren 3 yıl önce Şikayet Et
    Allaha iman etmiş ve imanın gerekliliğini yerine getiren bir müslümanda arızalı bir beyin olmaz olamaz ,dünya sevgisi içine yer etmiş ölümden korkan bireylerde görülebilir , Rabbim herkese iman Kur'an nasip etsin her şey Allah'tan dır ecel yazılıdır virüse yakalanan değil eceli gelen ölür virüs bir araç ve Allahı unutmanın bizlere bir bedelidir ,azgınlığımızın sonucudur , biz ne zaman kendimize çeki düzen verirsek balalarda başımızdan o zaman gider.
    Cevapla
  • Delaan lı 3 yıl önce Şikayet Et
    Teslimiyet teslimiyet , insanları , teslimiyet e , yaradan a teslimiyet e teşvik edin , hakiki manada ,sağlam bir iman sahibi olmaya , davet edin. Geldiğimiz , gideceğim iz yer , Arş'ın sahibine dır.Bu da besbelli dir . Vesselam..
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    rabbimiz sabrı, tevekkülü teşvik ettiği kadar çalışmayı, üretmeyi, bilimi ve ilerlemeyi de emrediyor. sen yat rahatına bak ve çalışma sonra da rabbim bana ver de. vermek rabbimize ağır gelmez de sen hak ediyormusun ona bakar biraz da. her türlü temebellik, sahtekarlık, riyakarlık, hile ve desise her tarafımızı sarmış. SİZ KENDİNİZİ DEĞİŞTİRMEDİĞİNİZ SÜRECE ALLAH C.C. ' DA SİZİN ÜZERİNDEKİ HÜKMÜNÜ DEĞİŞTİRMEZ ki bu bir ayetin mealidir.
    Cevapla
  • Ferit 3 yıl önce Şikayet Et
    Gerçektende insan tutuluyor biri bana bişey dese donuyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR