ABD'de yapılan 'koronavirüs aşısı' araştırmasının sonuçları korkuttu!

ABD'de bulunan Washington merkezli Gallup şirketinin yaptığı araştırma sonucu koronavirüs aşısı olan ABD'lilerin aşı sonrası sosyal mesafe ve izolasyon kurallarına daha az dikkat ettiği ortaya çıktı. Bu araştırmaya göre kovid-19 aşısı olan yetişkinlerin yalnızca yüzde 38'i evlerinde izole kalmaya devam ederken bu oran tek doz aşı olanlarda yüzde 51 henüz aşı olmayanlarda yüzde 57 olduğu kaydedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.03.2021 10:10 GÜNCELLEME 11.03.2021 11:05 SAĞLIK
ABD'de yapılan 'koronavirüs aşısı' araştırmasının sonuçları korkuttu!
ABD'de yapılan 'koronavirüs aşısı' araştırmasının sonuçları korkuttu!
  • ABD Washington'da bulunan Gallup şirketi koronavirüs aşısına dair bir araştırma yaptı.
  • Araştırma sonucu aşı olan yetişkinlerin sosyal mesafe ve izolasyona daha az dikkat ettiği ortaya çıktı.
  • Aşı olanların yüzde 38'i evde izolasyona devam ederken, bu oran tek doz aşı olanlarda yüzde 51, aşı olmayanlarda ise yüzde 57 olarak çıktı.
  • Aşı olmayı düşünmeyen kişiler sosyal mesafeye uyma oranı yüzde 28 çıktı

Amerikalı doktordan dikkat çeken koronavirüs açıklaması: Siyah çay tüketirseniz...




Aşı olmayı reddeden yüzde 10'luk kısım daha önce korona geçirenler

Aşı olmak istemeyen kişilerin yüzde 10'unun Covid-19'a daha önce yakalandığı için aşı olmayı reddettiği bildirildi. Anket sonuçları, aşı olmayı reddeden kişilerin yüzde 22'sinin aşıyla ilgili güvenlik endişesi duyduğunu, yüzde 19'unun virüsün sağlığına ciddi şekilde zarar vereceğini düşünmediğini ve yüzde 16'sının da aşının çok kısa sürede geliştirildiğine inandığı için aşı olmak istemediğini gösterdi. Ayrıca sonuçlar, aşı olan kişilerin virüsle ilgili daha az endişe duyduklarını ancak yüzde 35'inin aşı olduktan sonra da virüse yakalanma korkusu taşıdığını gösterdi.

Koronavirüs aşısı olan profesör aşı olmaktan çekinenler için antikor sonuçlarını paylaştı!


Araştırmaya göre yetişkinlerin yüzde 49'u koronavirüse yakalanmaktan korkuyor

Covid-19'a yakalanma korkusunun aşı olmayan veya aşılanma sürecini henüz tamamlamayan yetişkinlerde yüzde 60’ın üstünde olduğu bildirildi. Araştırmaya göre, ABD'li yetişkinlerin yüzde 49'u virüse yakalanmaktan endişe duyuyor. Ocak ve şubatı kapsayan ankette 7 bin 806 kişinin cevapları değerlendirildi.

KAYNAK : Habertürk