Sputnik V için önemli açıklama: Önce Türkiye'nin ihtiyacı karşılanacak

Rusya'nın Sputnik V aşısının üretimi konusu anlaştığı Viscoran İlaç'ın Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, önce Türkiye'nin ihtiyacının karşılanacağını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2021 16:21 GÜNCELLEME 27.04.2021 16:22 SAĞLIK
Sputnik V için önemli açıklama: Önce Türkiye'nin ihtiyacı karşılanacak
Sputnik V için önemli açıklama: Önce Türkiye'nin ihtiyacı karşılanacak

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen Sputnik V aşısının Türkiye'de üretimi için dün Viscoran İlaç Sanayii A.Ş. ile anlaştı. 

5 maddede Sputnik V aşısı: Ne kadar etkili?

Şirketin yönetim kurulu başkanı Öztürk Oran, konuyla ilgili olarak bugün Haber Global'den Can Mumay'a açıklamalarda bulundu. Aşının üretiminde önce Türkiye'nin ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Oran, "Tabii ki önce kendi ülkemizin ihtiyacı karşılanacak. Sağlık Bakanlığımız ihtiyaç duyarsa önce ülkemize, sonra fazla üretim olur veya ülkemizin ihtiyacı yoksa üretilen aşılar Rusya'ya" dedi.

Anlaşma sağlandı! Rus aşısı Sputnik-V Türkiye'de üretime başlıyor

Viscoran tarafından dün yapılan açıklamada "Viscoran İlaç, RDIF ile olan sözleşmesinin bir parçası olarak, sektöründe lider diğer yerel ilaç üreticileri ile ortaklık tesis etme konusuna destek sağlamaktadır. Teknoloji transferi şu anda CinnaGen İlaç şirketi ile sonuçlandırma aşamasındayken, genel kapasitenin artırılması için diğer iki üretim tesisi ile görüşmeler halen sürmektedir" ifadesi kullanılmıştı.

KAYNAK : HABER GLOBAL
YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • DROĞBA 2 yıl önce Şikayet Et
    çin aşısı,alman aşısı,şimdide rus aşısı,ne kadar çok bizi seven düşmanımız varmış,yakında fransa,hollanda,amerika onlarda bizi aşılamak ister,öncelik Türkiye derler.İLGİNÇ ÖTESİ
    Cevapla
  • Seytan7 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu mallar da hala destekliyor iste. Bir de utanmadan ne kadar etkili diye haber yapmislar. Allah hepsini bu yalanda bogsun! O kadar nefret ediyorum ki haber7den bunlari bu kadar seytan bilmezdim!
    Cevapla
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD'den kurtulalım derken Rusya bizi kafa kola alıyor aman dikkat.
    Cevapla
  • murat 2 yıl önce Şikayet Et
    hani bizim biontek'imiz. türk değil miydi bu arkadaşlar ?
    Cevapla
  • Iskender 2 yıl önce Şikayet Et
    sirket alman bulan ve üreten sirket sahibi TÜRK
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Alman o
    Cevapla
  • Naim 2 yıl önce Şikayet Et
    Senaryo üretmeye gerek yok,Aşı Acil herkes olmalı.Aşının Rusu,yunani ingilizi olmaz Senaryoculara duyrulur.Sizin yüzünüzde hep geri kaldık.Çok bilmişler.....
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Asi oldun vuristen kurtaracağını mi saniyirsun sen
    Cevapla
  • cavit19 2 yıl önce Şikayet Et
    İlk önce Türkiye öncelik olcakmış bir de öncelik olmasaydı istiyorsan. Hem memleketimde üretilecek hemde memlekete öncelik olmayacak ohh ne ala memleket. Konuşup durmayında hemen seri üretime geçin hadi seriii insanlar aşılansın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR