Bilecik'te bir aile manavdan aldıkları mantarla zehirlendiler

Bilecik'te manavdan aldıkları mantarı yiyen 5 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2021 13:18 GÜNCELLEME 12.05.2021 16:49 SAĞLIK
Bilecik'te bir aile manavdan aldıkları mantarla zehirlendiler
Bilecik'te bir aile manavdan aldıkları mantarla zehirlendiler

Alınan bilgilere göre, Bilecik'in Gölpazarı ilçesi İsmetpaşa Mahallesinde ikamet Erburhan ailesi iftar için manavdan aldıkları mantarı pişirerek yediler. Yemekten yaklaşık 1 saat sonra aile mensubu 62 yaşındaki Yaşariye Önder, 36 yaşındaki Barbaros Erdurhan 35 yaşındaki Lütfiye Erburhan, 15 yaşındaki Sedanur İlayda Erburhan ve 13 yaşındaki Elif Kumral Erburhan'da mide bulantısı ve kusma başladı. Yakınları tarafından hastaneye yetiştirilen 5 kişi buradaki ilk müdahalenin ardından zehirlenme bulgusu ile Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Aile üyelerinin tedavisi sürürken, Gölpazarı İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekipler olayla ilgili soruşturma başlattı. 

Uzmanı uyardı: Potasyum içeren tuzlara dikkat!

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    anlaşılan köylünün biri bilip bilmeden topladı ve getirdi manava ucuza sattı,manav da ucuz malı görünce balıklama atladı.
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Kültür mantarı değildir. O bölgede dağdan toplanmıştır büyük ihtimalle.Araya ufak bir zehirli karışsa o biliyorum tanıyorum yıllardır yeriz dediğin mantar zehirler.
    Cevapla
  • tunctunc 2 yıl önce Şikayet Et
    Manvlarda pazarlarda satilan MANTAR´LAR ÜZERLERINDE EN UFAK BIR YIRTIK´YARA IZI´VEYA YARISI YOK BU VE BENZER DURUMKARDA O MANTARI ASLA ASLA YEMEYIN..ONDAN SONRA MANAVDAN ALDIK AMA YINE ZEHIRLENDIR DEMEYIN..
    Cevapla
  • zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    O dediğinden olmayan mandar mı var acaba. Ceviz veya kestane değil bu mantar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR