'Yapılacak bir şey yok' dediler, şifayı Gaziantep'te buldu!

Van'da yaşayan 69 yaşındaki Ayşe Esen'e karın şişliği şikayetiyle gittiği hastanede ileri derecede kanser teşhisi konuldu. Esen 'Yapılacak bir şey kalmadı' denilerek evine gönderildi. Şifayı internetten araştırdıkları Gaziantep'te buldu.

ABONE OL
GİRİŞ 07.06.2021 15:27 GÜNCELLEME 07.06.2021 15:33 SAĞLIK
'Yapılacak bir şey yok' dediler, şifayı Gaziantep'te buldu!
'Yapılacak bir şey yok' dediler, şifayı Gaziantep'te buldu!

Van’da yaşayan 69 yaşındaki Ayşe Esen, 2020 yılında karnında şişlik şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yumurtalık kanseri olabileceği düşünülen hastaya laparoskopi yapılarak, yumurtalıktan ve karın zarından biyopsiler alındı. Ameliyat sonrası patoloji raporunda hastalığın karın zarı kaynaklı mı yoksa yumurtalık kaynaklı mı olduğu belirlenemedi. Operasyonu gerçekleştiren hekim hastalığın ileri evre olduğunu ve yapılabilecek herhangi bir şey olmadığını söyleyerek Esen’i evine gönderdi

Mide ağrısı şikayetiyle gitti, karnından 6 kilogramlık tümör çıkarıldıMide ağrısı şikayetiyle gitti, karnından 6 kilogramlık tümör çıkarıldı


Gelini vesilesiyle Gaziantep'e geldi

Ayşe Esen’in gelini Ebru Esen internet araştırması sonucu Medical Park Gaziantep Hastanesinde çalışan Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. M. Mutlu Meydanlı’ya telefon ile ulaştı. Hastanın o ana kadar yapılan görüntülemeleri, tetkikleri ve hastaya ait raporlar telefon aracılığıyla Prof. Dr. Meydanlı’ya ulaştırdı. Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Meydanlı ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökmen Aktaş hastayı beraber değerlendirerek tümör yükü fazla olan hastaya neoadjuvan kemoterapi (ameliyat öncesi ilaç tedavisi) uygulanmasına karar verdi. Ayşe Esen tedavi edilmek üzere Medical Park Gaziantep Hastanesine getirildi. 

11 yıl önce yağ bezesi ameliyatı oldu, çilesi bitmiyor!11 yıl önce yağ bezesi ameliyatı oldu, çilesi bitmiyor!


Tedavi sırasında kovid geçirdi

Doktorların planladığı tedavi ile Esen’e neoadjuvan kemoterapi başlandı. Kemoterapi uygulanması sırasında hasta önce akciğer embolisi (akciğere pıhtı atması), ardından Covid-19 geçirdi. Medical Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Aktaş’ın yoğun çabasıyla hasta 3 siklus kemoterapisini tamamladı. Ameliyat öncesi uygulanan ilaç tedavisinin tamamlanmasını müteakip yapılan değerlendirmede hastanın kemoterapiye yanıtının iyi olduğu, tümörün gerilediği ve hastanın ameliyat edilebilir hale geldiği belirlendi. Mart ayının başında Prof. Dr. M. Mutlu Meydanlı tarafından hastaya interval cerrahi uygulandı ve hastalıklı tüm dokular çıkarılarak geride çıplak gözle görülebilir tümör kalmayacak şekilde cerrahisi tamamlandı. 

Artık 'Hastalıksız sağ'

Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. M. Mutlu Meydanlı ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökmen Aktaş yaptıkları açıklamada Ayşe Esen’in planlanan kemoterapisini tamamladığını ve şu an itibariyle hastanın “hastalıksız sağ” durumda bulunduğunu bildirdiler. Hastanın üçer aylık aralarla Medical Park Gaziantep Hastanesine kontrole geleceği ve poliklinik takibinin yapılacağı ifade etti.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 3
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    O Yüzden Her Hastalığın bir Doktoru vardır.. onu bulacaksınız! , Hastalıkdan umut kesmeyeceksiniz! Çünkü Allah Kanser dahil her Hastalığın Çaresini vermiştir.
    Cevapla
  • ver mehteri C* 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah hekimin bile imanlısını nasip eylesin...amin
    Cevapla
  • eda 2 yıl önce Şikayet Et
    maşallah
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR