Kiraz sapı çayı ne işe yarar? Kiraz sapı çayı ne zaman içilir?

Kiraz sapı çayı, metabolizmayı hızlandırarak sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Besin değerleri bakımından oldukça zengin olan kiraz sapı çayı, vücudun ihtiyacı olan besin değerlerini kısmen karşılar. Peki kiraz sapı çayının faydaları nelerdir? Kiraz sapı nasıl kurutulur?

ABONE OL
GİRİŞ 11.06.2021 14:48 GÜNCELLEME 21.06.2021 09:23 SAĞLIK
Kiraz sapı çayı ne işe yarar? Kiraz sapı çayı ne zaman içilir?
Kiraz sapı çayı ne işe yarar? Kiraz sapı çayı ne zaman içilir?

Geleneksel tıp tedavisinde uzun yıllardır kullanılan ve birçok hastalığı tedavi sürecini hızlandıran kiraz sapı çayı, antioksidan özelliği sayesinde vücudu toksinlerden arındır. Kurutulmuş kiraz saplarından yapılabilen kiraz sapı çayı, güçlü bir idrar söktürücüdür ve vücuttaki ödemin kısa sürede atılmasına yardımcı olur. Fazla kiloların dengeli ve sağlıklı şekilde verilmesine yardımcı olan kiraz sapı çayı, böbrek ve bağırsakların dengeli şekilde çalışmasına yardımcı olmaktadır. Ara öğünlerde kuru meyve ya da kuru yemişlerle tüketilen 1 fincan kiraz sapı çayı daha sağlıklı ve zayıf kalmada güçlü bir etkiye sahiptir. 

Meryem ana otu nasıl kullanılır? Meryem ana otu faydaları nelerdir?Meryem ana otu nasıl kullanılır? Meryem ana otu faydaları nelerdir?

Kiraz Sapı Çayının Faydaları Nelerdir?

Kiraz sapı çayı yalnızca zayıflamaya yardımcı olan bir çay değildir. Zayıflamayı destekleyen ve bununla birlikte birçok hastalığın görünmesini engelleyen bir çaydır. Düzenli içilmesi halinde böbreklerde az su içmekten kaynaklı oluşan taş oluşumunu engeller, idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir. Tek başına birçok sağlık sorununa şifa olan kiraz sapı çayının faydaları şöyledir:

  • A, C ve E vitamini bakımından oldukça zengindir. Potasyum, magnezyum içeren kiraz sapı çayı, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri büyük oranda karşılar. 

  • İdrar söktürücü özelliği sayesinde vücutta biriken toksin, iltihap ve enfeksiyonları en doğal şekilde atılmasını sağlar. 

  • Sakinleştirici bir etkiye sahiptir. Gerginliği ve stresi azaltmaya yardımcı olur.

  • Yüksek kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korur.

  • Kanı temizler ve anemi yani kansızlık hastalığına iyi gelir.

  • Karaciğer işleyişini destekler. Sigara ve alkolden kaynaklı karaciğerde oluşan tahribatın kısa sürede onarılmasına yardımcı olur. 

  • Yağ yakımını destekler ve kısa sürede hızlıca kilo vermeye yardımcı olur.

  • Güçlü bir ödem söktürücüdür. 

  • Kabızlığa iyi gelerek bağırsakların daha düzenli ve sistematik şekilde çalışmasını sağlar. 

  • Adet döneminde meydana gelen ağrı ve şişkinliğe iyi gelir. Güçlü bir adet söktürücüdür. 

  • Antioksidan özelliğinden dolayı vücutta biriken toksinlerin en rahat ve doğal şekilde atılmasını sağlar. 

Rezene çayı faydalar nelerdir? İftardan sonra rezene çayı içmek ne işe yarar?Rezene çayı faydalar nelerdir? İftardan sonra rezene çayı içmek ne işe yarar?

Kiraz Sapı Çayı Nasıl Yapılır?

500 ml kadar su ocağa alınır ve kaynamaya başladıktan sonra 25-30 adet kurutulmuş kiraz sapları, 1 çubuk tarçın, 5-6 tane karanfil ve yarım limon eklenerek takribi 4-5 dakika kaynatılır ve günlük taze olarak en fazla 2 fincan tüketilir. 

Kiraz Sapı Faydaları Nelerdir?

Kiraz sapı çayı oldukça sağlıklı ve faydalı olsa da çok fazla tüketilmesi bağırsak sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bununla birlikte kronik hastalığı olan, düzenli ilaç kullanan, hamile ve emzirenlerin kiraz sapı çayını içmemeleri tavsiye edilir. 

Kiraz Sapları Nasıl Kurutulur?

Kirazlardan ayrılan kiraz sapları, geniş bir tepsiye konur ve güneşin direkt olarak vurmadığı gölge yerlerde 6-7 gün kadar bekletildikten sonra tüketilebilir.

YORUMLAR 1
  • herşey pahalı 2 yıl önce Şikayet Et
    kiraz olmuş 15 lira kim alabiliyor ki sapını degerlendirsin...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR