Diyet yapmadan kilo vermenin yolları nelerdir? Kilo vermeyi hızlandıran besinler...

Sağlıklı beslenme alışkanlıklarıyla ağır diyetlere gerek kalmadan hızlı ve kalıcı kilo vermek mümkün. Özellikle beslenme alışkanlıklarını sporla desteklemek daha kalıcı kilo vermeyi sağlamaktadır. Peki diyet yapmadan kilo vermek mümkün mü? İşte diyet yapmadan zayıflamanın yolları...

ABONE OL
GİRİŞ 14.06.2021 15:25 GÜNCELLEME 14.06.2021 15:28 SAĞLIK
Diyet yapmadan kilo vermenin yolları nelerdir? Kilo vermeyi hızlandıran besinler...
Diyet yapmadan kilo vermenin yolları nelerdir? Kilo vermeyi hızlandıran besinler...

Kışın alınan kilolardan yaz aylarında sağlıklı ve kalıcı şekilde kurtulmak sanıldığı kadar zor değildir. Beslenme alışkanlıklarında birkaç değişiklik, sağlıklı ara öğünler ve hafif akşam yemekleriyle kısa sürede kilo verilebilir. Tüm kış eve kapanmanın verdiği hareketsizlik vücudun daha çabuk kilo almasına neden olurken yazın enerjisiyle gelen hareketlilik fazla kilolardan kısa sürede kurtulmayı desteklemektedir. 

Kilo Vermeyi Hızlandıran Beslenme Alışkanlıkları

Sıkı ve ağır diyetlere gerek kalmadan beslenme alışkanlıklarında birkaç değişiklikle daha sağlıklı, fit ve zinde bir bedene kavuşulabilir. Özellikle uzun süre tok tutan, yağ yakmaya yardımcı olan besinlerin tüketilmesi daha hızlı ve sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur. Ağır diyetlere gerek kalmadan zayıflamanın yolları şöyledir:

Uzun süre tok tutan yiyecekler nelerdir? Diyet yaparken tok tutan besinler...Uzun süre tok tutan yiyecekler nelerdir? Diyet yaparken tok tutan besinler...

Sıvı Tüketimi

Sağlıklı ve hızlı kilo vermenin en kolay yollarından biri gün içinde çok su tüketmektir. Ilık su, taze naneli, maydanozlu su içmek metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olurken zayıflamayı kolaylaştırmaktadır. Gün içinde 2-2,5 litre su içme alışkanlığı edinmek, kilo vermeyi hızlandırdığı gibi yanlış beslenme alışkanlıklarından kaynaklı olarak vücutta biriken toksinlerin en hızlı şekilde atılmasına yardımcı olmaktadır. 

Protein eksikliği neden olur belirtileri nelerdir? Hangi besinler protein eksikliğine iyi gelirProtein eksikliği neden olur belirtileri nelerdir? Hangi besinler protein eksikliğine iyi gelir

Ara Öğün

Çiğ kuruyemiş ve kuru meyvelerle ara öğünleri geçirmek, ana öğünlerde çok fazla yemek tüketilmesinin önüne geçmektedir. Sağlıklı bir avuç kuru meyve ve yemiş, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri karşılarken sağlıklı ve kalıcı kilo vermeye yardımcı olmaktadır. 

İp atlamanın faydaları nelerdir? Her gün düzenli olarak ip atlamak zayıflatır mı?İp atlamanın faydaları nelerdir? Her gün düzenli olarak ip atlamak zayıflatır mı?

Bitki Çayı

Bitki çayları sanıldığından daha çok kilo vermeye yardımcı olur. Metabolizmayı hızlıca çalıştıran bitki çayları, 3-5 adet kuru meyve ile tüketildiğinde uzun süre tokluk hissi vermektedir. Metabolizmanın hızlanmasının yanında zengin vitamin ve mineralleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini arttırmaktadır. 

60 dakika yürüyüş yapmak kaç kalori yakar? 1 saat yürümek kilo verdirir mi?60 dakika yürüyüş yapmak kaç kalori yakar? 1 saat yürümek kilo verdirir mi?

Hafif Egzersiz

Akşam yemeklerinden sonra 30-40 dakikalık tempolu yürüyüşler, daha hızlı kilo vermeyi sağlamaktadır. Özellikle pilates ve yoga gibi egzersizlerle desteklemek, diyet programından daha çabuk netice almayı sağlamaktadır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR