Bakan Koca'dan aşı açıklaması: Geri sayım başladı

Bakan Koca, "Aşı programında yer alan 18 yaş üstü nüfusun yüzde 50'sinin tam doz veya ilk doz aşısı tamamlanmış durumda. Program, kısa sürede, beklediğiniz başarıya ulaşacak. Aşısı henüz yapılmayanların sayısında geri sayım başladı" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.06.2021 14:06 GÜNCELLEME 18.06.2021 16:20 SAĞLIK
Bakan Koca'dan aşı açıklaması: Geri sayım başladı
Bakan Koca'dan aşı açıklaması: Geri sayım başladı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısında müjdeli haberi duyurdu. 

Aşı programında yer alan 18 yaş üstü nüfusun yüzde 50'sinin tam doz veya ilk doz aşısının yapıldığını duyuran Koca, "Program, kısa sürede, beklediğiniz başarıya ulaşacak. Aşısı henüz yapılmayanların sayısında geri sayım başladı" dedi. 

Haziran ayıyla birlikte ivmeyi artıran Türkiye'de dün aşılamada en yüksek sayıya ulaşıldı. 24 saat içinde 1 milyon 582 bin 232 doz aşı yapıldı. 

Türkiye'den dört gün üst üste kırdığı rekorlar şöyle:

  • 14 Haziran: 842 bin 494
  • 15 Haziran: 1 milyon 240 bin 311
  • 16 Haziran: 1 milyon 416 bin 795
  • 17 Haziran: 1 milyon 582 bin 232

TÜRKİYE AŞILAMADA 40 MİLYON DOZU GEÇTİ

Koronavirüse karşı aşılamada ülke genelinde hızla devam ediyor. Dün 1 Milyon 582 Bin 232 günlük dozun yapılması ile rekor kırıldı. Bugün toplam uygulanan aşı sayısı da 40 milyonu geçti.

YORUMLAR 123 TÜMÜ
  • Murty 2 yıl önce Şikayet Et
    NİSA SURESİ﴾118-119﴿ Allah şeytanı lânetlemiştir, o da “Kullarından belli bir pay alacağım, onları mutlaka saptıracağım, onları boş kuruntulara kaptıracağım, kesinlikle onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar, emredeceğim de Allah’ın yarattığını değiştirecekler” demiştir. Allah’ı bırakıp da şeytanı dost edinen kimse elbette apaçık bir ziyana düşmüş olur. ﴾120﴿ Şeytan onlara durmadan vaad eder, boş ümitler verir. Şeytanın onlara söz vermesi aldatmadan başka bir şey değildir. ﴾121﴿ İşte onların yeri cehennemdir, ondan kaçıp kurtulacak bir yer de bulamayacaklardır.
    Cevapla
  • halil 2 yıl önce Şikayet Et
    hakkında bilgisi olmadığınız şeyin peşine düşmeyin...Ayet meali...daha aşıyı üreten doktorlar bile yan etkilerini bilmezken , bizim sözde aşı bulacak doktorlarımız bu aşı hakkında hiç bilgi sahibi değilken bu aşı iştahı neden neden piyon gibi hareket etmek neden
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Medyanın başarısı diyelim,,.. Her ayeti her olaya uygulamak için alim olmalısın. Bilmediğin bir iş peşindesin. Aşının faydalı olup olmadığını öğrenmek için kobay olmalısın. Başkasından kobaylık bekleme
    Cevapla
  • Olbey 2 yıl önce Şikayet Et
    Babam aşı oldu ve soltarafı adeta felç geçirdi hesabını kim verecek bu vurulan açılardan muzdarip olanları neden örtpas ediyorsunuz birçok şikayet var hayatınız yalanbe
    Cevapla
  • AhmeT 2 yıl önce Şikayet Et
    Çinmi biontekmi oldu
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Hastalığı geçirip, iyileşmiş olanlar da aşılı sayılsın.
    Cevapla
  • vatandasm 2 yıl önce Şikayet Et
    yerli aşi ne oldu? ati alan uskudari geçti bakanim? bu saatten sonra aşi yapop kime satacaksin? isin ticari tarafinda kaymagini yiyen yedi? saglik tarafinda olenlere Allah rahmet eylesin..
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın diğer yarısına satacaklar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR