Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? Asya Kaplan Sivrisineği ısırığına ne iyi gelir?
Yaz aylarının en rahatsız edici durumu sivrisinek ve sivrisinek ısırıklarıdır. Sivrisinek ısırıklarına bağlı olarak meydana gelen şiddetli kaşıntılar, cildin tahriş olmasına ve hatta kanamasına neden olmaktadır. Peki sivrisine ısırığına ne iyi gelir? İşte sivrisine ısrığına iyi gelen doğal tedavi yöntemleri...
ABONE OLYaz aylarında küçük büyük herkesin rahatsız olduğu ve ciddi sağlık sorunlarına yol açtığı bilinen sivrisinek ısırıklarına karşı yapılması gereken en etkili şey önlem almaktır. Koruyucu sprey ve kremler sürerek sivrisinekleri kendinizden uzaklaştırmanız kısmen mümkün görülebilir. Ancak buna rağmen sivrisinek ısırıklarına maruz kalınıyorsa oldukça ulaşılabilir birkaç doğal yöntemle kaşıntının şiddeti hafifletilebilir.
Sivrisinek Kaşıntısına Ne İyi Gelir?
Elma Sirkesi: Güçlü bir antiseptik özelliğe sahip olan elma sirkesi, sivrisinek ısırığının acısını ve şiddetli kaşıntısını dindirir.
Nane Yağı: Böcek, sinek gibi ısırıkların kısa sürede geçmesine yardımcı olan nane yağı, sivrisine ısırığı sonucunda meydana gelen kaşıntı ve kızarıklığı tedavi etmeye yardımcı olur.
Aloe Vera: Birçok cilt sorununa şifa olan aloe vera, sivrisinek ısırığına karşı da en etkili çözümlerden biridir. Sivrisineğin ısırdığı bölgeye sürüldüğünde anında etki eden aloe vera, kızarıklık ve şiddetli kaşıntının kısa sürede iyileşmesine yardımcı olur.
Limon: Güçlü antioksidan kaynağı olan limon, sivrisineğin ısırdığı yerin sterilize olmasını sağlayarak mikropları kırar. Bununla birlikte kaşıntı ve kızarıklığa iyi gelir.
Fesleğen: Cildin mikrop ve bakterilerden arınmasına yardımcı olan fesleğen, kaşıntının geçmesini sağlayarak cildi rahatlatır. Mikrop kırıcı bir özelliğe sahip olan fesleğen sayesinde sivrisinek ısırığından kaynaklı kızarıklık ve tahrişi yatıştırır.
Sivrisinekten Korunmanın Doğal Yöntemleri Nelerdir?
Vanilya ve Zeytinyağı Karşımı: Oldukça doğal ve hoş kokulu olan bu yöntem cilde uygulandığında cilde besler, hoş kokmasını sağlar ve sinek ve böcek gibi haşerelerden korur.
Defne Yaprağı ve Yağı: Böcek ve sinekler defne yaprağının olduğu bölgeye çok gelemezler. Bundan dolayı yaşam alanlarının belli başlı noktalarına defne yaprakları koymakla birlikte yağı da vücuda sürülebilmektedir.